Penuaan Sihat Bermula Sekarang!

Penuaan Sihat Bermula Sekarang!

Penuaan Sihat bermula sekarang. Bukan esok lusa. Bukan Isnin depan. Tetapi sekarang! Dalam artikel Misteri Penuaan ada dipetik: penuaan hanya akan menjadi lebih sihat, seronok dan produktif jika jumlah penyakit-penyakit kronik yang biasa dihidapi oleh warga tua dapat dicegah dan dikawal. Bunyi macam mudah saja, bukan? Tapi macam mana kita nak dapat penuaan sihat ini? Tidak kira […]

Read More Penuaan Sihat Bermula Sekarang!

11 Cara Semulajadi Turunkan Paras Gula Dalam Darah

Turunkan paras gula dalam dara cara semulajadi

Cara terbaik untuk turunkan paras gula dalam darah dengan cepat secara semulajadi adalah dengan mencegah ‘sugar spike’ dari berlaku. Hentikan pengambilan gula putih dan karbo ringkas (tepung putih – kuih muih, nasi, roti putih) yang membebaskan gula ke dalam darah dengan cepat. Gantikan dengan buah-buahan dan sayur-sayuran (juga merupakan sumber gula dan karbohidrat kepada tubuh). […]

Read More 11 Cara Semulajadi Turunkan Paras Gula Dalam Darah

Bila Ada Kencing Manis, Jaga Gula Dan Karbohidrat!

Bila ada kencing manis; jaga gula, jaga karbo.

Kencing manis merupakan antara penyakit yang sering bertandang tika usia semakin meningkat. Apa yang biasa kita lakukan bila kita mendapati bahawa kita ada penyakit kencing manis? Dalam menuju Penuaan Sihat banyak perkara yang kita tak boleh ambil ringan. Lebih-lebih lagi soal makan. Semakin kita berusia, metabolisma kita semakin menurun, mungkin juga lebih awal dari usia […]

Read More Bila Ada Kencing Manis, Jaga Gula Dan Karbohidrat!

Protein Penting Untuk Penuaan Sihat Otot Sihat

Protein sangat penting dalam menuju penuaan sihat bagi memastikan otot kita sentiasa sihat. Semakin kita berusia, kita perlu lebih peka dengan kualiti dan kuantiti pemakanan kita. Kita perlu pastikan setiap kalori yang kita ambil menyumbang kepada kualiti nutrisi yang terbaik. Antara makronutrien penting yang kita selalu ambil mudah ialah protein. Protein penting buat semua tanpa […]

Read More Protein Penting Untuk Penuaan Sihat Otot Sihat
November 14, 2019

Tag:, , , ,

Makanan Indeks Glisemik (GI) Rendah Baik Untuk Kesihatan

Rendah GI baik untuk kesihatan

Bagi yang ada masalah metabolik, atau penyakit terutamanya kencing manis, anda perlu tahu tentang Indeks Glisemik (GI – Glycemic Index) ni sebab lebih rendah GI, lebih baik untuk kesihatan. Walau kita dalam keadaan sihat sekarang, namun semakin kita berusia, masalah berkaitan metabolik tetap akan timbul. Oleh itu kita perlu cakna dengan maklumat berkenaan GI. Berikut […]

Read More Makanan Indeks Glisemik (GI) Rendah Baik Untuk Kesihatan

Cara Minum ESP Shaklee Supaya Sedap

Siapa Kata ESP Shaklee tak Sedap?

ESP Shaklee tak sedap? KakNjang tak tau lah you all ambil ESP macam mana tapi KakNjang rasa ok je. Mungkin cara minum ESP itu yang membuatkan anda rasa ESP Shaklee ni tak sedap. Jadi, di sini KakNjang kongsikan beberapa resepi ESP yang bakal membuatkan anda semua terus jatuh cinta dengan ESP selepas membuatnya! Apakah Kelebihan […]

Read More Cara Minum ESP Shaklee Supaya Sedap

Promosi Shaklee November 2019 – ESP, Zinc Plus, YOUTH

Promosi Shaklee November 2019

Pada bulan November 2019 ini, Shaklee ada buat 3 promosi baru dan 1 on going promotion. Promosi I: SIP SOY WITH ESP Beberapa bacaan dan info tentang ESP Shaklee: ESP untuk bapa yang sibuk bekerja ESP untuk ibu yang sibuk ESP untuk atok dan nenek kembali bersemangat ESP Untuk Tenaga Yang Lebih Lama! ESP Untuk Otot Yang […]

Read More Promosi Shaklee November 2019 – ESP, Zinc Plus, YOUTH
November 1, 2019

Tag:,

Produk Shaklee Halal Atau Haram? JAKIM Iktiraf?

Produk Shaklee Halal atau Haram?

KakNjang dapat banyak soalan yang mempertikaikan tentang status halal atau haram produk Shaklee. Jika betul produk Shaklee ni halal, kenapa tiada tanda halal JAKIM? Baik. Let’s make it clear here. Produk Shaklee adalah HALAL dan diperakui oleh Islamic Services of America (ISA). Setiap tahun Shaklee akan memperbaharui sijil halalnya dan senarai produk halal juga turut […]

Read More Produk Shaklee Halal Atau Haram? JAKIM Iktiraf?

Penuaan Sihat Bermula Dengan Detox!

Perkara paling penting bagi KakNjang ialah Penuaan Sihat. Dan fokus KakNjang adalah untuk itu. Jika anda belum baca tentang kenapa KakNjang pilih penuaan sihat, boleh baca di sini. Untuk mencapai penuaan sihat, perkara utama yang perlu kita jaga seharusnya bermula dari perut dengan proses detox yang berkesan. Apa Itu Detox? Detox merupakan proses semulajadi tubuh […]

Read More Penuaan Sihat Bermula Dengan Detox!

Promosi Shaklee Oktober 2019

Promosi Shaklee Oktober 2019

Pada bulan Oktober 2019 ini, Shaklee ada buat 2 promosi baru. Promosi I: OsteMatrix™ (120 Caplets) BUY 3 @ 5% Off! Terma dan Syarat: Promosi sah 1-31 October 2019. Sementara stok masih ada Ostematrix Untuk Apa? Sumber kalsium Beri tenaga Gigi dan gusi yang kuat Tulang dan otot yang kuat Sendi dan tumit yang sihat […]

Read More Promosi Shaklee Oktober 2019

10 Pokok Hiasan Bantu Udara Dalam Rumah Lebih Bersih

10 Pokok Bersih Udara Dalam Rumah

Tahukah anda? Pokok hiasan dalaman mampu untuk buatkan udara dalam rumah jadi lebih bersih tanpa kita sedari! Maklumat ini sangat berguna terutamanya di waktu jerebu melanda negara kita yang menyebabkan hampir setiap masa kita berada di dalam rumah atau bangunan. Bosan bukan? Tapi itulah hakikatnya bila jerebu melanda. Nak beli air purifier untuk satu rumah […]

Read More 10 Pokok Hiasan Bantu Udara Dalam Rumah Lebih Bersih