Penuaan Sihat Bermula Sekarang!

Penuaan Sihat Bermula Sekarang!

Penuaan Sihat bermula sekarang. Bukan esok lusa. Bukan Isnin depan. Tetapi sekarang! Dalam artikel Misteri Penuaan ada dipetik: penuaan hanya akan menjadi lebih sihat, seronok dan produktif jika jumlah penyakit-penyakit kronik yang biasa dihidapi oleh warga tua dapat dicegah dan dikawal. Bunyi macam mudah saja, bukan? Tapi macam mana kita nak dapat penuaan sihat ini? Tidak kira […]

Read More Penuaan Sihat Bermula Sekarang!

Siapakah Perdana Menteri Malaysia ke-8?

Semua tertanya-tanya, siapakah bakal Perdana Menteri Malaysia ke-8? Siapakah yang bakal menerajui Malaysia selepas ini? Macam macam respond yang kita dapat dari pelbagai sumber. Pening kepala memikirkanya… nasib baik ada Astro Awani dok update every now and then. Astro Awani chanel berapa? Chanel 501! Biarlah mereka yang pakar dalam hal tu selesaikan isu berkenaan. Kita […]

Read More Siapakah Perdana Menteri Malaysia ke-8?

Yuran Pendaftaran Ahli Shaklee Kini RM35 Sahaja!

Yuran Pendaftaran Ahli Shaklee Kini RM35

Semasa Shaklee Business Leaders National Cconference 2020 (Shaklee BLNC 2020) yang berlangsung di Putrajaya International Convention Center pada 22 Februari 2020 semalam, President Shaklee Malaysia mengumumkan bahawa yuran pendaftaran ahli Shaklee akan diturunkan kepada RM35 bermula 1 Mac 2020, berbanding RM65 sebelum ini. Ya!Mulai 1 Mac 2020. Yuran Pendaftaran ahli Shaklee hanya RM35 sahaja!!! Alhamdulillah. […]

Read More Yuran Pendaftaran Ahli Shaklee Kini RM35 Sahaja!

Bilakah Waktu Terbaik Untuk Ambil CoQ10?

Bilakah waktu terbaik untuk ambil co-q10?

Ramai yang bertanya. Bilakah waktu terbaik untuk kita ambil atau makan CoQ10? Pagi? Tengahari? Petang? Malam? Sebelum atau selepas makan? Tak makan boleh ambil CoQ10 kah? Banyak mana? Baik. KakNjang akan cuba untuk jawab semua tu satu persatu. Mula-mula kita kena kenal dulu CoQ10 tu apa. Anda semua boleh baca lagi di sini… Pertama sekali, […]

Read More Bilakah Waktu Terbaik Untuk Ambil CoQ10?

Vitamin Penting Untuk Pesakit Kencing Manis

Vitamin penting untuk kesihatan pesakit kencing manis

Hari ini KakNjang nak berkongsi dengan anda semua tentang beberapa suplemen/vitamin/mineral/pemakanan tambahan yang boleh membantu mengurangkan masalah yang dialami oleh pesakit kencing manis. Bagaimana kita tahu yang kita ada penyakit kencing manis? Selalunya kita tak akan tahu sehinggalah kita pergi berjumpa dengan doktor dan buat ujian darah. Kalau doktor kata kita dah ada sikit, biasa […]

Read More Vitamin Penting Untuk Pesakit Kencing Manis

Senarai Harga Produk Shaklee Terkini

Senarai Harga Produk Shaklee Terkini

Senarai harga item promosi Shaklee Februari 2020. Bahagian ini akan dikemaskini setiap bulan dengan item promosi yang baharu. Set-set untuk kesihatan yang lebih baik. Bandingkan dengan harga set produk shaklee yang sama di bahagian senarai promosi di atas untuk penjimatan yang lebih tinggi. Senarai harga produk Shaklee setiap satu: suplemen! Senarai harga produk Shaklee setiap […]

Read More Senarai Harga Produk Shaklee Terkini
Februari 11, 2020

Tag:,

Bilakah Waktu Terbaik Untuk Ambil Vitamin C?

Waktu terbaik ambil vitamin c

Waktu terbaik untuk makan Vitamin C? Pertama sekali kita perlu faham, waktu terbaik untuk ambil sesuatu vitamin bergantung kepada jenis vitamin tersebut. Ada yang terbaik bila diambil selepas waktu makan, ada juga yang bagus serapannya ketika perut kosong. Tidak kira bila pun waktunya, pengambilan sesuatu vitamin dalam bentuk suplemen dengan cara yang teratur dan disiplin […]

Read More Bilakah Waktu Terbaik Untuk Ambil Vitamin C?

Terkini Kes Virus Corona 7 Feb 2020 di Malaysia Meningkat

Kes terkini Virus Corona positif di Malaysia semakin meningkat. Hari ini 7 Feb 2020, di FBLiveAWANI Sidang Media Harian Berhubung Perkembangan Terkini Kluster 2019-nCoV Oleh YB Menteri Kesihatan Malaysia berhubung virus corona, bertambah lagi satu kes positif menjadikan Malaysia sudah ada 15 kes positif virus corona setakat ini. Anda boleh tontonnya di sini… Antara nasihat yang […]

Read More Terkini Kes Virus Corona 7 Feb 2020 di Malaysia Meningkat

Air Daun Ketum Untuk Ubat Kencing Manis Darah Tinggi?

Air daun ketum untuk ubat kencing manis, darah tinggi? Kadang-kadang, KakNjang pun naik pening. Tak tau lah apa nak jadi dengan dunia sekarang ini. Macam-macam benda pelik dah jadi. Belum lagi reda dengan virus corona yang dikatakan berpunca dari perbuatan kita sendiri, makan daging ular… apalah salahnya jika kita stick to makan ikan ayam kambing […]

Read More Air Daun Ketum Untuk Ubat Kencing Manis Darah Tinggi?

Vitamin C Dos Tinggi Rosakkan Buah Pinggang?

Betulkah vitamin C rosakkan buah pinggang?

Betulkah Vitamin C boleh rosakkan buah pinggang? Baru-baru ni KakNjang berkongsi maklumat tentang penggunaan Vitamin C dos tinggi 3,000mg mampu untuk mencegah dan mengurangkan simptom serangan virus, yang sedang tular terkini influenza dan virus corona. Bukan suka-suka buat perkongsian, tetapi maklumat tersebut datangnya dari sumber yang sah, disarankan oleh sekumpulan pakar perubatan. Anda boleh rujuk […]

Read More Vitamin C Dos Tinggi Rosakkan Buah Pinggang?

Promosi Shaklee Twin Pack Cegah Influenza Februari 2020

Protect your health Shaklee Promo Feb 2020

Berita baik buat ibubapa yang risaukan tentang penularan virus Influenza juga virus corona (Novel CoronaVirus – 2019 n-CoV) masa kini. Kena dengan masanya, pada Februari 2020 ini Shaklee mengadakan promosi pek berkembar 5% diskaun ke atas beberapa produk tertentu target untuk cegah Influenza dan virus seumpanya. Dalam menangani isu virus berjangkit sekarang ini, kebersihan diri […]

Read More Promosi Shaklee Twin Pack Cegah Influenza Februari 2020