Penuaan Sihat Bermula Sekarang!

Penuaan Sihat Bermula Sekarang!

Penuaan Sihat bermula sekarang. Bukan esok lusa. Bukan Isnin depan. Tetapi sekarang! Dalam artikel Misteri Penuaan ada dipetik: penuaan hanya akan menjadi lebih sihat, seronok dan produktif jika jumlah penyakit-penyakit kronik yang biasa dihidapi oleh warga tua dapat dicegah dan dikawal. Bunyi macam mudah saja, bukan? Tapi macam mana kita nak dapat penuaan sihat ini? Tidak kira […]

Read More Penuaan Sihat Bermula Sekarang!

9 Tip Kurus Menjelang Raya. Jom Kurus Raya!

JOM KURUS RAYA Dah masuk pertengahan Ramadhan. Berat makin naik bukan makin turun. Target nak pakai baju kebaya raya ni 😭 Don’t worry be happy 😉. Masih ada masa untuk menurunkan berat badan. Jom ikuti tips kurangkan berat badan semasa Ramadhan ini. ⚠️ Ingat ! Nak kurus tak boleh mendadak ya. Kena target 0.5-1kg seminggu. […]

Read More 9 Tip Kurus Menjelang Raya. Jom Kurus Raya!

Meninggal Ketika Melakukan Amalan Yang Biasa Dibuat

Kebelakangan ini kita dikejutkan dengan pemergiaan beberapa orang yang kita kenal rapat dari jauh. Pengasas Dnars, Faziani Rohban Ahmad meninggal dunia dalam kepenatan beliau berulang alik memberi sedekah di Thailand. Pemandu kepada pengarah Majlis Sukan Negeri Terengganu (MSNT), Abd Ghani Ngah, meninggal dunia ketika sedang menunaikan solat tarawih. Aishah Bahar, gadis Indonesia meninggal tahun lalu […]

Read More Meninggal Ketika Melakukan Amalan Yang Biasa Dibuat
Mei 21, 2019

Tip Penuaan Sihat #1: Jaga Pemakanan Kita

Tip Penuaan Sihat #1: Pemakanan Kita. We are what we eat! 👈Remember? Bukan hanya makan-makan biasa. Cara kita makan. Bila kita makan. Apa kita makan. Semua tu menentukan Penuaan Sihat kita. Apa yang perlu dilebihkan? ● Sayur ● Buah ● Bijirin penuh ● Kekacang ● Hasil tenusu rendah lemak Apa yang perlu dikurangkan/dielakkan? ● Daging […]

Read More Tip Penuaan Sihat #1: Jaga Pemakanan Kita
Mei 19, 2019

Promosi Jom Shaklee Untuk Malaysia Yang Lebih Sihat!

Promosi Jom Shaklee 2019

Promosi Jom Shaklee berlansung dari April sehingga Jun 2019 untuk memberi ruang dan peluang kepada lebih ramai rakyat Malaysia untuk menikmati hidup lebih sihat dengan Shaklee, cara Shaklee. Jadi Ahli Keluarga Shaklee, dan nikmati 10% diskaun tambahan bila anda membeli semua Shaklee Welcome Set, 1 set setiap satu pakej, boleh dibeli dalam masa 60 hari […]

Read More Promosi Jom Shaklee Untuk Malaysia Yang Lebih Sihat!

Hadiahkan Kesihatan Buat Ibu Tersayang. Selamat Hari Ibu!

Selamat Hari Ibu 2019

Tadi Facebook ingatkan KakNjang tentang hari ibu empat tahun lepas. Jika nak difikirkan, apalah sangat satu hari untuk meraikan seorang ibu. Tak terbalas segala pengorbanan seorang ibu itu. Pada KakNjang, hari-hari adalah hari ibu. Selamat Hari Ibu buat semua ibu di luar sana. Sayu pulak rasa. Ok. Jom kita brainstorm apa nak hadiahkan ibu-ibu gojes […]

Read More Hadiahkan Kesihatan Buat Ibu Tersayang. Selamat Hari Ibu!

Smoothie Pic Dan Kulit Kayu Manis| Azura Abdul

Resepi Shaklee sedap

Sangat berkhasiat dan sesuai untuk dijadikan sebagai meal replacement, pemakanan gantian. Berikut adalah resepi Shaklee ringkas sihat berkhasiat untuk anda cuba. Apa yang anda perlukan: 2 scoop Cinch Shake Mix perisa Vanilla (atau perisa lain (choco/latte) yang anda gemari) 1/2 buah pic yang masak ranum 1/2 cawan bayam (jika ada. tak de pun ok) 1/4 […]

Read More Smoothie Pic Dan Kulit Kayu Manis| Azura Abdul

5 Cadangan Menu Sahur Ringkas Sihat Berkhasiat

sahur ringkas sihat berkhasiat

Selamat Berpuasa buat semua Muslimin Muslimat yang membaca posting ini. Kali ini KakNjang nak kongsikan dengan anda semua 5 cadangan menu sahur ringkas sihat berkhasiat, juga sesuai untuk sarapan. Sangat mudah sehinggakan budak Darjah 6 pun boleh buat ni. Sarapan dan sahur merupakan waktu makan yang sangat penting bagi memastikan hari kita berjalan dengan lancar […]

Read More 5 Cadangan Menu Sahur Ringkas Sihat Berkhasiat

Kekal Sihat Dan Bertenaga Bersama Shaklee | Azura Abdul

Selamat Hari Raya

Baru Ramadan the 2nd… tetiba datang mood raya hehehe… Biasa lah kan. Bila sentiasa kekal sihat dan bertenaga sepanjang berpuasa, dia pikiaq jauh sikit huhuhu… KakNjang nak jadi orang yang pertama untuk ucapkanSELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI kepada anda semua! Selamat Hari Raya Aidilfitri! Semoga Aidilfitri tahun ini kita semua kurang KG dan INCI. Nak tahu […]

Read More Kekal Sihat Dan Bertenaga Bersama Shaklee | Azura Abdul

Promosi Shaklee Mei 2019

Promosi Shaklee Mei 2019

Untuk Promosi Shaklee Mei 2019, ada banyak promosi ni! Promosi Shaklee April 2019 dilanjutkan sehingga ke hujung Mei 2019. Boleh semak sini untuk detail… Promosi Youth dan Jom Shaklee masih diteruskan. Memberi ruang dan peluang kepada lebih ramai rakyat Malaysia untuk menikmati hidup yang lebih sihat. Dan bulan ni pula, Shaklee meraikan Ramadan kita dengan […]

Read More Promosi Shaklee Mei 2019

Mandul Boleh Dirawat. Betulkah?

mandul boleh dirawat

Mandul boleh dirawat? Salah siapa kalau sesuatu institusi kekeluargaan itu tidak dikurniakan dengan zuriat? Isteri? Suami? Keturunan? “Aishah mandul mak!! Anak mak ini mandul!!” “Kalau bukan abang Madi yang sanggup memperisterikan Aishah siapa lagi!!” Itu antara dialog dalam siri drama popular Nur 2, yang telah melabuhkan tirainya minggu lalu. Ikuti kupasan ringkas PHM mengenai isu […]

Read More Mandul Boleh Dirawat. Betulkah?