Sarapan Pagi Itu Sangat Penting!

Sarapan pagi itu penting!

Sarapan pagi sangat penting. Kalau tidak, tak de lah orang kampung dok kata… Breakfast is the most important meal of the day! Atau… Breakfast like a king! Kenapa sarapan pagi sangat penting? Orang kata sarapan berkhasiat mencorakkan hari kita dengan baik. Bantu kawal berat badan dan kawal kadar metabolisma tubuh. Apa yang kita semua dah […]

Read More Sarapan Pagi Itu Sangat Penting!

6 Tip Bagaimana Memilih Serbuk Protein Terbaik

Bagaimana Pilh Serbuk Protein Terbaik?

Serbuk protein merupakan sesuatu yang sangat memudahkan semua orang di semua peringkat umur bagi memastikan pengambilan protein harian adalah cukup. Penyediaan yang mudah dan ringkas, boleh diambil pada bila-bila masa. Masalahnya, terdapat pelbagai jenama dan jenis serbuk protein yang terdapat di pasaran. Yang mana satu paling bagus? Mana satu paling sesuai untuk seisi rumah? Bagaimana […]

Read More 6 Tip Bagaimana Memilih Serbuk Protein Terbaik

Kesan Kekurangan Vitamin C Kepada Warga Emas

Kesan kekurangan vitamin c

Ramai yang bercakap tentang kebaikan Vitamin C untuk kesihatan semua. Boleh dikatakan hampir kebanyakannya sedar akan kepentingan Vitamin C ini. Tapi cukupkah pengambilan Vitamin C mereka? Cara paling mudah untuk sukat Vitamin C kita cukup atau tidak ialah dengan mengenal pasti apakah kesan kekurangan Vitamin C terutama buat warga emas. Kekurangan Vitamin C Di kalangan […]

Read More Kesan Kekurangan Vitamin C Kepada Warga Emas

Apa Itu Vitamin C? Apakah Makanan Sumber Vitamin C?

Apa itu sumber vitamin C?

Ketika negara sedang rancak dilanda wabak COVID-19 dengan jumlah kes pada 4 angka setiap hari sejak kebelakangan ini. Ramai yang mencari Vitamin C untuk tujuan menguatkan sistem imun bagi melawan sebarang penyakit. Namun tahukah anda apa itu vitamin C? Apakah sumber vitamin C? Apakah manfaat vitamin c untuk tubuh kita? Ramai yang dah tahu namun […]

Read More Apa Itu Vitamin C? Apakah Makanan Sumber Vitamin C?

Kepentingan Vitamin C Untuk Kesihatan Warga Emas

Kepentingan Vitamin C untuk Kesihatan Warga Tua

Dalam hal penjagaan warga emas, pengambilan vitamin dan mineral yang mencukupi adalah sangat penting untuk kesihatan dan kesejahteraan hidup mereka. Kekurangan vitamin di kalangan warga emas boleh berlaku atas banyak sebab termasuklah: Satu-satu vitamin yang sangat penting dan banyak faedah untuk kesihatan dan kesejahteraan hidup warga tua ialah Vitamin C. Dos yang dicadangkan ialah 75-90mg. […]

Read More Kepentingan Vitamin C Untuk Kesihatan Warga Emas

Makanan Yang Mengandungi Vitamin C Paling Tinggi

Makanan yang mengandungi vitamin c paling tinggi

Vitamin C atau juga dikenali sebagai ascorbic acid, merupakan vitamin yang larut dalam air. Ia bertindak sebagai antioksida yang juga mengekalkan kesihatan setiap tisu dalam badan. Kandungan Vitamin C paling tinggi terdapat dalam buah-buahan dan sayur-sayuran segar. Kekurangan Vitamin C dalam badan akan menyebabkan pelbagai masalah kesihatan. Antara simptomnya termasuk badan mudah lebam, gusi berdarah, […]

Read More Makanan Yang Mengandungi Vitamin C Paling Tinggi

Benarkah Vitamin C Mampu Mencegah Demam Dan Selsema?

Benarkah Vitamin C Mampu Mencegah Demam Dan Selsema?

Selalunya bila kita rasa macam nak demam, kita akan terus capai Vitamin C. Tidak kiralah dalam apa bentuk sekali pun, suplemen, jus, ubat hisap-hisap, minuman herba atau apa saja yang kita selesa. Tapi benarkah Vitamin C mampu mencegah demam dan selsema? Sejak 1970an, Vitamin C diwartakan sebagai vitamin untuk merawat demam selsema. Namun tiada bukti […]

Read More Benarkah Vitamin C Mampu Mencegah Demam Dan Selsema?

Fungsi Utama Dan Manfaat Vitamin C Kepada Tubuh

Fungsi dan manfaat vitamin C

Sebelum KakNjang teruskan dengan fungsi dan manfaat vitamin C kepada tubuh kita, anda baca dulu tentang Apa Itu Vitamin C dan Sumber Vitamin C di sini… jika belum. Kita dah tahu bahawa vitamin C ni larut air dan badan kita tidak boleh menghasilkan vitamin C sendiri. Sebarang lebihan vitamin C dalam sesuatu masa akan disingkirkan […]

Read More Fungsi Utama Dan Manfaat Vitamin C Kepada Tubuh

Set Mengandung Shaklee

Set Mengandung Shaklee | Azura Abdul

Set Mengandung Shaklee atau juga dikenali dengan namaPrenatal Set atau Set MengandungKod Produk: 00P303Kehamilan yang sihat dan gembira, pilihan semua. Nutrisi yang baik meningkatkan peluang untuk hamil dan membina asas yang sihat untuk bayi. Set ini melengkapi jurang nutrisi dan menyokong kehamilan yang sihat. Apa ada dalam set mengandung Shaklee? Vitamin C memainkan peranan yang […]

Read More Set Mengandung Shaklee

Set Bersalin Shaklee | Berpantang dan Menyusu Cara Shaklee

Set Bersalin Shaklee | Berpantang dan Menyusu Cara Shaklee | Azura Abdul

Set Bersalin | Berpantang | Menyusu Cara ShakleeKod Produk: 00P304Dunia menakjubkan seorang ibu! Pilih nutrisi untuk berdua. Anda makan untuk diri dan bayi. Set Bersalin Shaklee Nutrisi untuk ibu-ibu selepas melahirkan dan menyusukan bayi. Set ini membekalkan nutrien penting untuk menyokong proses pemulihan ibu yang baru melahirkan, membantu mendapatkan kembali bentuk badan, menambah tenaga dan […]

Read More Set Bersalin Shaklee | Berpantang dan Menyusu Cara Shaklee