Offer Shaklee 11.11.2018 – Promosi Sehari!

Offer Shaklee 11.11.2018 hanya untuk stu hari sahaja! Berita Sale 11.11 Shaklee Satu hari shj 11 Nov 2018 Beli Combo berikut untuk dapat 11% diskaun! 👇 Energy Booster 2 x CoqTrol = RM 264.78 Jimat rm32.70   👇 Tingkatkan kesihatan mata 2 x Carotomax = rm 137.95 Jimat rm17.05     👇 Untuk kesuburan wanita 2 […]

Read More Offer Shaklee 11.11.2018 – Promosi Sehari!
November 10, 2018

Tag:, ,

Kepentingan Omega 3 Untuk Kesihatan Sendi Warga Tua

Antara kepentingan Omega 3 yang utama bagi warga tua ialah untuk kesihatan sendi. Sendi adalah sambungan antara dua tulang yang membolehkan kita memusingkan kepala, membengkokkan siku, menggerakkan pinggul, berjalan, melompat dan melakukan perkara lain yang ingin dilakukan. Bagaimanapun, apabila usia semakin meningkat, terdapat sedikit kesakitan dan keperitan yang mungkin boleh menjejaskan kehidupan dan menyebabkan aktiviti harian tidak selesa. Berikut adalah manfaat […]

Read More Kepentingan Omega 3 Untuk Kesihatan Sendi Warga Tua

Penuaan Sihat Bermula Sekarang!

Penuaan Sihat Bermula Sekarang!

Penuaan Sihat bermula sekarang. Bukan esok lusa. Bukan Isnin depan. Tetapi sekarang! Dalam artikel Misteri Penuaan ada dipetik: penuaan hanya akan menjadi lebih sihat, seronok dan produktif jika jumlah penyakit-penyakit kronik yang biasa dihidapi oleh warga tua dapat dicegah dan dikawal. Bunyi macam mudah saja, bukan? Tapi macam mana kita nak dapat penuaan sihat ini? Tidak kira […]

Read More Penuaan Sihat Bermula Sekarang!
November 3, 2018

Tag:

Set Tenaga Untuk Kehidupan – Double Vivix Shaklee!

Tenaga untuk kehidupan

Set Tenaga Untuk Kehidupan Energy For Life Set Kod Produk: 00P298 Kini semua orang boleh menjalani kehidupan yang sihat, cergas dan bertenaga. Nutrisi untuk kehidupan yang lebih ceria, sentiasa bertenaga sepanjang hari, tanpa mengira usia. Rasa lebih muda, sihat, penuh bertenaga dan cergas! Set Tenaga Untuk Kehidupan ini terdiri daripada: 2 botol Vivix 2 keping […]

Read More Set Tenaga Untuk Kehidupan – Double Vivix Shaklee!

Cara Mengatasi Masalah Pengecutan Otot Warga Tua

Cara Atasi Masalah Pengecutan Otot

Cara mengatasi masalah pengecutan otot di kalangan warga tua melibatkan perubahan gaya hidup yang lebih sihat. Tumpuan diberikan kepada 3 langkah berikut: 1 – Bersenam Bila kita bercakap tentang otot, ada pepatah menyatakan: Use it or lose it! Ini adalah sangat benar kerana otot perlu digerakkan dan digunakan bagi memastikan ia sentiasa kuat dan berfungsi dengan […]

Read More Cara Mengatasi Masalah Pengecutan Otot Warga Tua

Punca Pengecutan Otot Warga Tua (Sarcopenia)

Sarcopenia ialah pengecutan otot yang berlaku secara semulajadi kerana proses penuaan. Fenomena ini menyebabkan seseorang itu hilang kekuatan (tidak mampu bangun), keseimbangan (senang jatuh) dan menjejaskan kualiti hidup. Dalam kata lain, sarcopenia ini akan menjejaskan kebolehan warga tua melakukan aktiviti harian mereka seperti naik turun tangga, mengangkat barang, memakai atau menanggalkan baju, malah ada yang […]

Read More Punca Pengecutan Otot Warga Tua (Sarcopenia)

Sarcopenic Obesity – Masalah Kegemukan Warga Tua

Sarcopenic Obesity atau obesiti sarcopenic. Pusing lah kot mana pun, sama juga hasil kejadiannya. Apa maksudnya tu? Gemuk yang macam mana pulak tu? Fenomena ini adalah gabungan dua perkara tersebut: Sarcopenia + Obesity = Sarcopenic Obesity. Obes ramai sudah tahu. Berat badan berlebihan. Lemak berlebihan. Masalah kegemukan. Sarcopenia pula ialah pengecutan otot rangka, kemerosotan kekuatan […]

Read More Sarcopenic Obesity – Masalah Kegemukan Warga Tua

Gemuk Ketika Kanak-kanak Tidak Membantu Penuaan Sihat!

Gemuk ketika kanak-kanak

KakNjang terbaca artikel Obesiti dalam kalangan kanak-kanak di Malaysia membimbangkan pagi tadi. Sedih bila berulang kali berita yang hampir sama timbul. Malaysia mengungguli carta penduduk obesiti paling tinggi dan kali ni difokuskan kepada kanak-kanak dan remaja. Penyumbang utama kepada fenomena gemuk ketika kanak-kanak ini dicatatkan sebagai: Pemakanan yang tidak seimbang. Kurang aktiviti fizikal. Budaya. Gemuk ketika […]

Read More Gemuk Ketika Kanak-kanak Tidak Membantu Penuaan Sihat!

Bagaimana Tingkatkan Selera Makan Warga Tua?

bagaimana tingkatkan selera makan warga tua

Hilang selera makan di kalangan warga tua adalah satu perkara yang sering dianggap sebagai remeh oleh kebanyakan individu. Namun, tiada selera makan yang berlarutan akan menyababkan warga tua kekurangan nutrisi untuk kelangsungan hidup mereka. Ini akan mendatangkan banyak kesan buruk. Ketahui punca dan kesan hilang selera makan warga tua di sini. Penjaga atau mereka yang […]

Read More Bagaimana Tingkatkan Selera Makan Warga Tua?

Set Tambah Selera Makan Shaklee

set tambah selera makan warga tua dan kanak-kanak

Set Tambah Selera Makan powered by Shaklee: Membantu tingkatkan selera makan warga tua dan kanak-kanak. Kandungan protein dan vitamin lengkap untuk tubuh. Bantu pembentukan otot dan tulang. Apa ada dalam set ini?   Meal Shakes Shaklee – Makanan sedap di mana sahaja. Hidangan yang lazat, berkhasiat serta mudah disediakan yang pasti digemari oleh seisi keluarga. […]

Read More Set Tambah Selera Makan Shaklee