23 Sebab Kenapa Kolagen Penting Untuk Penuaan Yang Sihat

Kolagen untuk Penuaan Sihat

Kolagen penting untuk penuaan yang sihat.

Kolagen merupakan protein paling banyak terdapat dalam tubuh kita. Terdapat dalam tulang, otot, sendi, kulit, tendon… pendek kata ianya struktur penting yang memegang dan menguatkan setiap organ luaran dan dalaman kita. Paling mudah kaknjang nak describe kolagen ni… human-body-glue!

Rasanya kaknjang tak perlu hurai panjang lagi kan?

Lagi menua; lagi banyak kita perlukan kolagen… Ha… tak percaya, gi googleMedic sendiri.

Apa yang kaknjang dah korek; so far inilah dia. KakNjang senaraikan 23 sebab kenapa kolagen penting untuk penuaan yang sihat. Semoga bermanfaat!

Kolagen bantu elastisiti

Elastin yang terdapat dalam kolagen ikan mengekalkan kulit yang fleksibal dan tegang; yang memberi bounce-back effect bila kita tarik kulit tu.

Itu yang kita nampak. Apa yang kita tak nampak ialah kolagen ni juga memelihara dinding usus, tendon, otot, rambut, kuku … almost everything!

Kolagen sebagai antioksida

Shaklee Collagen Powder diperkayakan dengan vitamin C dan B.

  • Vitamin C encourages collagen production and fights off free-radicals that damage our skin.
  • B vitamins participate in carbohydrate, fat, and protein metabolism to release energy, which is necessary for collagen production in the cell.

Sebab tu SCP ni sangat berkesan untuk kebanyakan consumers.

Kolagen kaya dengan asid amino yang memainkankan peranan penting dalam pembentukan tulang rawan terutama rawan antara sendi. Kolagen jenis 2.

Dalam tulang kita perlukan kolagen jenis 1.

Otot kita perlukan kolagen jenis 1.

Semakin menua; produksi kolagen oleh tubuh merudum. Jika kita tak topup kolagen, makin jelas ternampak faktor penuaan di wajah.

Azura Abdul
0196686767 #momishome
Shaklee Independent Distributor
SID #1134833
#collagenpowdershaklee
#collagenpowder
#collagen

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *