Peknga Sihat KakNjang – Healthy Pancake With Nestum And Oat

Peknga Sihat KakNjang

Minggu baru. Semangat baru! Pagi ini KakNjang nak kongsi satu resepi ringkas untuk yang selalu kes kecemasan pagi-pagi. Peknga Sihat KakNjang! Buka peti pagi tadi baru perasan salad timun tomato semua dah habis… Nak sarapan apa ni…?! Maka timbullah idea biasa yang diluarbiasakan isi kandungannya walau rupanya macam biasa biasa sahaja… Pancake nestum oat… or […]

Read More Peknga Sihat KakNjang – Healthy Pancake With Nestum And Oat

Smoothie Pic Dan Kulit Kayu Manis| Azura Abdul

Resepi Shaklee sedap

Sangat berkhasiat dan sesuai untuk dijadikan sebagai meal replacement, pemakanan gantian. Berikut adalah resepi Shaklee ringkas sihat berkhasiat untuk anda cuba. Apa yang anda perlukan: 2 scoop Cinch Shake Mix perisa Vanilla (atau perisa lain (choco/latte) yang anda gemari) 1/2 buah pic yang masak ranum 1/2 cawan bayam (jika ada. tak de pun ok) 1/4 […]

Read More Smoothie Pic Dan Kulit Kayu Manis| Azura Abdul

5 Cadangan Menu Sahur Ringkas Sihat Berkhasiat

sahur ringkas sihat berkhasiat

Selamat Berpuasa buat semua Muslimin Muslimat yang membaca posting ini. Kali ini KakNjang nak kongsikan dengan anda semua 5 cadangan menu sahur ringkas sihat berkhasiat, juga sesuai untuk sarapan. Sangat mudah sehinggakan budak Darjah 6 pun boleh buat ni. Sarapan dan sahur merupakan waktu makan yang sangat penting bagi memastikan hari kita berjalan dengan lancar […]

Read More 5 Cadangan Menu Sahur Ringkas Sihat Berkhasiat

Minum ESP Selepas Berkebun!

Minum ESP selepas bersukan

Nak cerita pasal minum ESP selepas berkebun. Boleh juga minum ESP selepas bersukan. Tapi topik hari ni kita nak cerita minum ESP selepas berkebun. Pagi-pagi lagi KakNjang pergi jengok MyGym yang dah lama terbiar, penuh semak samun🤦‍♀️ Selesaikan mana yang sempat dulu sebab matahari lebih pantas mencanak berbanding KakNjang yang agak perlahan nih hehehe… dah […]

Read More Minum ESP Selepas Berkebun!