Koleksi Resepi Performance Drink Shaklee Sedap!

Koleksi Resepi Performance Drink Shaklee Sedap!

Hari ini KakNjang nak kongsi dengan anda semua beberapa koleksi resepi Performance Drink Shaklee yang sedap sedap belaka 😉 Performance Drink ni memang menjadi kegemaran KakNjang sekeluarga terutama bila tiba bulan puasa. Ketika berkebun atau beriadhah, ini juga minumannya. Begitu juga bila musim penyakit seperti influenza dan denggi meningkat tinggi. Minuman Performance Drink Shaklee yang […]

Read More Koleksi Resepi Performance Drink Shaklee Sedap!

Cara Minum ESP Shaklee Supaya Sedap

Siapa Kata ESP Shaklee tak Sedap?

ESP Shaklee tak sedap? KakNjang tak tau lah you all ambil ESP macam mana tapi KakNjang rasa ok je. Mungkin cara minum ESP itu yang membuatkan anda rasa ESP Shaklee ni tak sedap. Jadi, di sini KakNjang kongsikan beberapa resepi ESP yang bakal membuatkan anda semua terus jatuh cinta dengan ESP selepas membuatnya! Apakah Kelebihan […]

Read More Cara Minum ESP Shaklee Supaya Sedap

Peknga Sihat KakNjang – Healthy Pancake With Nestum And Oat

Peknga Sihat KakNjang

Minggu baru. Semangat baru! Pagi ini KakNjang nak kongsi satu resepi ringkas untuk yang selalu kes kecemasan pagi-pagi. Peknga Sihat KakNjang! Buka peti pagi tadi baru perasan salad timun tomato semua dah habis… Nak sarapan apa ni…?! Maka timbullah idea biasa yang diluarbiasakan isi kandungannya walau rupanya macam biasa biasa sahaja… Pancake nestum oat… or […]

Read More Peknga Sihat KakNjang – Healthy Pancake With Nestum And Oat

Smoothie Pic Dan Kulit Kayu Manis| Azura Abdul

Resepi Shaklee sedap

Sangat berkhasiat dan sesuai untuk dijadikan sebagai meal replacement, pemakanan gantian. Berikut adalah resepi Shaklee ringkas sihat berkhasiat untuk anda cuba. Apa yang anda perlukan: 2 scoop Cinch Shake Mix perisa Vanilla (atau perisa lain (choco/latte) yang anda gemari) 1/2 buah pic yang masak ranum 1/2 cawan bayam (jika ada. tak de pun ok) 1/4 […]

Read More Smoothie Pic Dan Kulit Kayu Manis| Azura Abdul

5 Cadangan Menu Sahur Ringkas Sihat Berkhasiat

sahur ringkas sihat berkhasiat

Selamat Berpuasa buat semua Muslimin Muslimat yang membaca posting ini. Kali ini KakNjang nak kongsikan dengan anda semua 5 cadangan menu sahur ringkas sihat berkhasiat, juga sesuai untuk sarapan. Sangat mudah sehinggakan budak Darjah 6 pun boleh buat ni. Sarapan dan sahur merupakan waktu makan yang sangat penting bagi memastikan hari kita berjalan dengan lancar […]

Read More 5 Cadangan Menu Sahur Ringkas Sihat Berkhasiat

Minum ESP Selepas Berkebun!

Minum ESP selepas bersukan

Nak cerita pasal minum ESP selepas berkebun. Boleh juga minum ESP selepas bersukan. Tapi topik hari ni kita nak cerita minum ESP selepas berkebun. Pagi-pagi lagi KakNjang pergi jengok MyGym yang dah lama terbiar, penuh semak samun🤦‍♀️ Selesaikan mana yang sempat dulu sebab matahari lebih pantas mencanak berbanding KakNjang yang agak perlahan nih hehehe… dah […]

Read More Minum ESP Selepas Berkebun!

Air Penyegar Green Apple – Celery Versi Azura Abdul!

Green Juicing Apple Celery

Air penyegar ni, kalau dari namanya, memang sepatutnya hendaklah sesuatu yang menyegarkan lah kan? Apa aku cakap ni daaa… Hmmm, KakNjang kalau tak membebel tak sah. Sorry huhuhu. Tapi gambar tu senget lah… masih belum pandai pegang prop dan telefon serentak untuk selfie. Sigh… Straight to the point! Refreshment KakNjang hari ni ialah air gabungan […]

Read More Air Penyegar Green Apple – Celery Versi Azura Abdul!

Variasi Serai Halia Lemon: King Longan

AirSedap

Selalu dok beli kat pasar malam air ni. AIR DETOX dia tulis kat tong tu. Mungkin sebab ada gabungan variasi serai halia lemon kot, sebab tu dia letak nama AIR DETOX tu. Hantam saja lah labu… Yang nyatanya memang tak puas minum kalau beli ni. Buat sendiri baru best😉. Selalunya KakNjang fokus green juicing, pun […]

Read More Variasi Serai Halia Lemon: King Longan