GLA dan ESP Sokong Keseimbangan hormon wanita

ESP dan GLA sokong keseimbangan hormon wanita

Untuk capai penuaan sihat, salah satu cara ialah dengan menjaga hormon wanita! GLA dan ESP membekalkan wanita dengan omega-6 dan isoflavone yang memiliki sifat seperti estrogen dapat bantu sokong keseimbangan hormon dan fungsi-fungsi hormon. Paling complicated when it comes to dealing with women’s mood. Bukan saja-saja nak mengada ok, tapi percayalah…bila datang masa dan ketika […]

Read More GLA dan ESP Sokong Keseimbangan hormon wanita

6 Mitos Tentang Penuaan dan Bersenam | Azura Abdul

6 Mitos Tentang Penuaan dan Bersenam | Azura Abdul

Kecergasan ni tiada expiry date! Dalam setiap peringkat umur, tahap kecergasan kita, fitness kita, mempengaruhi tahap kesihatan kita. Tahap kecergasan kita mampu membantu menurunkan angka-angka tertentu seperti bacaan kencing manis, darah tinggi dan kolesterol terutamanya. Ini penyakit yang biasa kita akan dapat bila usia semakin meningkat. Tahap kecergasan kita mempengaruhi bagaimana kita bergerak, juga apa […]

Read More 6 Mitos Tentang Penuaan dan Bersenam | Azura Abdul

Cegah Dan Kawal Penyakit Untuk Penuaan Yang Sihat

Penuaan merupakan proses semulajadi yang kompleks, melibatkan molekul, sel, organ dan fungsi tubuh.  Semakin usia meningkat, lebih banyak lemak terkumpul di saluran darah dan akhirnya hilang kekenyalan sekaligus mengakibatkan arteriosklerosis atau pengerasan arteri.  Untuk capai penuaan sihat, kita perlu kawal dan cegah penyakit tua. Enzim-enzim penghadaman yang dihasilkan turut menurun, lantas kurang berupaya untuk menyerap […]

Read More Cegah Dan Kawal Penyakit Untuk Penuaan Yang Sihat

Kenapa Zinc Penting Untuk Penuaan Sihat?

Hari ini KakNjang nak bincang sedikit tentang kepentingan zinc dalam usaha kita untuk capai Penuaan Sihat. Tapi sebelum itu jom kita kenali dahulu apa itu zinc? Apa Itu Zinc? Zinc merupakan sejenis trace mineral, bermaksud mineral ini diperlukan dalam jumlah yang kecil. Zinc tidak dapat dihasilkan oleh tubuh, jadi kita perlu dapatkannya melalui pemakanan harian […]

Read More Kenapa Zinc Penting Untuk Penuaan Sihat?

4 Tabiat Minum Untuk Melambatkan Proses Penuaan Tulang

Tabiat minum untuk lambatkan penuaan tulang | Azura Abdul

Betulkah ada cara minum yang mampu untuk melambatkan proses penuaan, termasuklah penuaan tulang? Sebelum tu, jom kita fahamkan dulu proses penuaan tu macam mana. Semasa remaja, pembentukan sel tulang yang baru berlaku lebih cepat berbanding kematian sel. Jadi, jisim tulang meningkat dan berada pada tahap optimum. Semakin kita tua terbalik pula kejadiannya, kematian sel-sel tulang […]

Read More 4 Tabiat Minum Untuk Melambatkan Proses Penuaan Tulang

Cadangan Set Duo Shaklee Bajet Bawah RM200

Promosi Shaklee Disember 2021 | Set Duo Bajet Bawah RM200 | Azura Abdul

Pada bulan November dan Disember 2021, Shaklee melancarkan kempen terbaik secara besar-besaran. Kempen ini bertujuan untuk mengajak lebih ramai rakyat Malaysia jadi ahli keluarga besar Shaklee. Hanya dengan belian RM100 di dalam satu resit, anda dapat jadi ahli keluarga Shaklee secara percuma. Tidak cukup dengan itu, pesanan anda dihantar secara percuma terus ke muka pintu! […]

Read More Cadangan Set Duo Shaklee Bajet Bawah RM200

Mulakan Hari Anda Dengan Buah dan Sayur | Azura Abdul

Ramai rakyat Malaysia ak makan sayur dan buah yang cukup | Azura Abdul

Setiap hari, mulakan hari anda dengan buah dan sayur segar. Kenapa? Assalamualaikum dan salam sejahtera semua πŸ™‹πŸ»β€β™€οΈ rise and shine🌻🌻🌻 cuaca sangat baik di Melaka pagi ini. Alhamdulillah… Tempat you all mcm mana? Sarapan apa tu? Kena sarapan, jangan skip hidangan terpenting hari anda. Nak tau kenapa, kena baca sini… Apa pun menu anda pagi […]

Read More Mulakan Hari Anda Dengan Buah dan Sayur | Azura Abdul

Bagaimana Prebiotik Probiotik Menyokong Penuaan Sihat?

Bagaimana Prebiotik menyokong Penuaan Sihat | Azura Abdul

Kenapa prebiotik penting dalam penuaan sihat? Bagaimana prebiotik menyokong penuaan sihat? Sebelum kita tengok apa kaitannya dengan Penuaan Sihat, jom kita fahami dahulu beberapa perkara tentang prebiotik. Apa itu prebiotik? Apakah fungsinya? Dari mana sumber prebiotik yang boleh kita perolehi setiap hari? Ketahui kelebihan prebiotik untuk kesihatan kita dalam menuju penuaan sihat. Apa Itu Prebiotik? […]

Read More Bagaimana Prebiotik Probiotik Menyokong Penuaan Sihat?

Betul ke Elderberry Life Shake Lebih Bagus? | Azura Abdul

Protein shake shaklee mana lebih bagus?

Antara ESP, Cinch Shake dan Life Shake Elderberry Shaklee, protein shake mana satukah yang lebih bagus? Shakle Malaysia baru sahaja melancarkan produk terbaru, Elderberry Life Shake Mixed Soy Protein. Lagi satu produk yang membekalkan sumber protein berasaskan tumbuh-tumbuhan. Jadinya, sekarang Shaklee Malaysia sudah ada 3+1 protein shake untuk pilihan rakyat Malaysia: ESP – Mixed Soy […]

Read More Betul ke Elderberry Life Shake Lebih Bagus? | Azura Abdul

8 Kebaikan Elderberry Untuk Sokong Penuaan Sihat

8 kebaikan elderberry dalam usaha menyokong penuaan sihat | Azura Abdul

Elderberry merupakan antara super food kegemaran ramai. Berwarna ungu gelap, memiliki kandungan antioksida yang tinggi dikenali sebagai antosianin / anthocyanins. Elderberry Eropah atau Elderberry hitam atau nama saintifiknya Sambucus Nigra merupakan species yang biasa digunakan dalam penghasilan suplemen. Terkenal dalam perubatan traditional orang Eropah, beri tua ini memiliki banyak kebaikan terhadap tubuh manusia. Di sini […]

Read More 8 Kebaikan Elderberry Untuk Sokong Penuaan Sihat