Perlukah Pengambilan Suplemen Setiap Hari?

Perlukah Pengambilan Suplemen Setiap Hari? - Azura Abdul

PERLUKAH PENGAMBILAN SUPLEMEN SETIAP HARI… nukilan berikut KakNjang petik terus dari FB Page Dr Norman Norawi. KakNjang sokong 210%! Jika kita ke farmasi atau klinik kita akan melihat pelbagai jenis pil-pil suplemen atau vitamin dan mineral yang dijual. Pelbagai promosi dan iklan di media massa tentang pelbagai jenis suplemen yang dijual dipasaran. Suplemen atau makanan […]

Read More Perlukah Pengambilan Suplemen Setiap Hari?

Cara Kawal Penyakit Untuk Capai Penuaan Sihat

Cara Kawal Penyakit Untuk Capai Penuaan Sihat | Azura Abdul

Penuaan Sihat bermula sekarang. Bukan esok lusa. Bukan Isnin depan. Tetapi sekarang! Dalam artikel Misteri Penuaan ada dipetik: penuaan hanya akan menjadi lebih sihat, seronok dan produktif jika jumlah penyakit kronik yang biasa dihidapi oleh warga tua dapat di cegah dan di kawal. Bunyi macam mudah saja, bukan? Tapi macam mana kita nak dapat penuaan sihat ini? […]

Read More Cara Kawal Penyakit Untuk Capai Penuaan Sihat

Testimoni Detox: When The Right Program Becomes Your Lifestyle!

Me Then VS Me Now | Azura Abdul | Penuaan Sihat

When the right program becomes your lifestyle, the rest is history! Apabila program kecergasan dan kesihatan yang diikuti bertukar menjadi gaya hidup kita yang baru, dah tak pandang belakang lagi dah lepas tu! Jom KakNjang ceritakan bagaimana bermula dengan sebuah program detox boleh bantu KakNjang capai Penuaan yang Sihat🙋‍♀️. Testimoni Detox Cara Shaklee #PoweredByShaklee #LiveAmazing […]

Read More Testimoni Detox: When The Right Program Becomes Your Lifestyle!

Bagaimana Prebiotik Probiotik Menyokong Penuaan Sihat?

Bagaimana Prebiotik menyokong Penuaan Sihat | Azura Abdul

Kenapa prebiotik penting dalam penuaan sihat? Bagaimana prebiotik menyokong penuaan sihat? Sebelum kita tengok apa kaitannya dengan Penuaan Sihat, jom kita fahami dahulu beberapa perkara tentang prebiotik. Apa itu prebiotik? Apakah fungsinya? Dari mana sumber prebiotik yang boleh kita perolehi setiap hari? Ketahui kelebihan prebiotik untuk kesihatan kita dalam menuju penuaan sihat. Apa Itu Prebiotik? […]

Read More Bagaimana Prebiotik Probiotik Menyokong Penuaan Sihat?

8 Kebaikan Elderberry Untuk Sokong Penuaan Sihat

8 kebaikan elderberry dalam usaha menyokong penuaan sihat | Azura Abdul

Elderberry merupakan antara super food kegemaran ramai. Berwarna ungu gelap, memiliki kandungan antioksida yang tinggi dikenali sebagai antosianin / anthocyanins. Elderberry Eropah atau Elderberry hitam atau nama saintifiknya Sambucus Nigra merupakan species yang biasa digunakan dalam penghasilan suplemen. Terkenal dalam perubatan traditional orang Eropah, beri tua ini memiliki banyak kebaikan terhadap tubuh manusia. Di sini […]

Read More 8 Kebaikan Elderberry Untuk Sokong Penuaan Sihat

Elderberry Life Shake Mixed Soy Protein Shaklee dengan Prebiotik

Elderberry LifeShake Shaklee kini kembali! | Azura Abdul

Life Shake Shaklee Mixed Soy Protein with Elderberry (589 gram / 14 hidangan) dengan prebiotik untuk sokong kesihatan sistem penghadaman. Kod Produk: 11036 Saranan penggunaan:Campur 2 skup serbuk ini ke dalam 1 cawan susu tanpa lemak dan campur sebati. LINDUNGI BADAN ANDA LINDUNGI KESIHATAN BADAN ANDA, SECARA SEMULA JADI. Life Shake merupakan hidangan semua-dalam-satu yang lengkap, […]

Read More Elderberry Life Shake Mixed Soy Protein Shaklee dengan Prebiotik

Jaga Waktu Makan KakNjang – YouTube

Paling penting dalam Penuaan Sihat, kita perlu tahu bagaimana nak susun jadual makan kita. Kena jaga waktu makan. Jangan harapkan orang lain untuk susunkan bagi kita. Tak akan menjadi. Belajar susun sendiri. Dalam klip video ni KakNjang ada kongsikan bagaimana nak susun waktu makan, jaga waktu makan kita. Semoga bermanfaat! Keperluan kepada suplemen adalah berbeza […]

Read More Jaga Waktu Makan KakNjang – YouTube

Minum Air Secukupnya Kunci Untuk Penuaan Sihat

Minum Air Secukupnya Merupakan Kunci Untuk Menuju Penuaan Sihat | Azura Abdul

Air bagus untuk kita. Air bantu kulit kekal sihat berseri, buat kita bertenaga dan bantu dalam penghadaman, serap nutrisi dan perkumuhan. Memang bertepatanlah dengan tajuk kita hari ini di mana minum air dengan secukupnya merupakan kunci utama untuk menuju ke arah penuaan sihat. Dehidrasi adalah masalah biasa bagi warga tua. Antara simtomnya ialah: Simtom-simtom ini […]

Read More Minum Air Secukupnya Kunci Untuk Penuaan Sihat

GLA dan ESP Sokong Keseimbangan hormon wanita

ESP dan GLA sokong keseimbangan hormon wanita

Untuk capai penuaan sihat, salah satu cara ialah dengan menjaga hormon wanita! GLA dan ESP membekalkan wanita dengan omega-6 dan isoflavone yang memiliki sifat seperti estrogen dapat bantu sokong keseimbangan hormon dan fungsi-fungsi hormon. Paling complicated when it comes to dealing with women’s mood. Bukan saja-saja nak mengada ok, tapi percayalah…bila datang masa dan ketika […]

Read More GLA dan ESP Sokong Keseimbangan hormon wanita

Panduan Berpuasa Untuk Warga Emas

Panduan Berpuasa Untuk Warga Emas | Azura Abdul

Semakin usia meningkat, banyak perkara yang boleh mempengaruhi kesihatan fizikal semasa berpuasa di bulan Ramadhan. Selagi seseorang warga emas itu masih boleh mengekalkan berat badan, kekal aktif, serta mendapatkan nutrisi yang diperlukan tubuh, tiada apa yang perlu dirisaukan. Berikut dikongsikan panduan berpuasa untuk warga emas kekal sihat dan bertenaga semasa bulan ramadhan. Panduan berpuasa untuk […]

Read More Panduan Berpuasa Untuk Warga Emas