ESP Halang Kanser Prostat!

Menyokong misi #kttshaklee KORANG TAHU TAK?
 
Kebaikan dikongsi bersama!
 
Siapa kata ESP ni untuk perempuan sahaja?
 
No! No! No! Nope!!!! Meleset sama sekali. ESP juga sangat baik untuk kesihatan lelaki. Nak cerita agak technical sedikit.. tapi rasanya kaum Adam ni lebih bijak bila masuk bab-bab bio ni…
 
Estrogen ada 2 receptors… 
 
1 => ALPHA-RECEPTORS :: estrogen related cancer, terdapat terutamanya kat breast tissue, the uterus, the ovaries, the testicles and the liver
 
2 => BETA-RECEPTORS :: meransang kesihatan positif, banyak ada kat dalam blood cells, the lungs, the prostate, the bladder, bones and thymus.
 
Ceritanya lagu ni… Isoflavones (PhytoEstrogen) ni akan bertindak mengactivekan beta-receptors, menggalakkan fungsi optimum setiap organ. Sebab tu bila estrogen level low, dengan pengambilan phytoestrogen, masalah menopause boleh dikawal
 
Isoflavones ni juga akan bind to alpha-receptors, sekaligus melindungi alpha-receptors ni dari natural estrogen – menghalang kecenderungan kepada ketumbuhan.
 
Hmmm boleh follow tak?
 
So…untuk kes lelaki ni… Isoflavones boleh mencegah masalah bengkak kelenjar prostat. Ada few studies menunjukkan isoflavones boleh bantu memperlahankan kanser prostat dan mematikan sel-sel kanser berkenaan.
 
Ada lagi satu statement ni… “Isoflavones act against cancer cells in a way similar to many common cancer-treating drugs.”
 
Hmmm korang tahu tak?
 
Sekarang dah tahu kan! 
 
So… when your lady campur sesudu ESP to your morning drink, jangan membantah!!! Minum saja…
 
Belum ada ESP? PM kaknjang.
 
Azura Abdul
019 668 6767
Shaklee Independent Distributor
ID# 1134833
 
#sayajualshaklee 
Total Page Visits: 388 - Today Page Visits: 2
September 12, 2015

  • Tinggalkan Balasan

    Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *