7 Soalan Perlu Tanya Sebelum Beli Serbuk Protein!

Kali ni KakNjang nak bagitau jawapan soalan bocor – 7 Soalan Perlu Tanya Sebelum Beli Serbuk Protein Terbaik! Sebelum membeli sesuatu barang, kita perlu pastikan betul-betul yang barang itu adalah berkualiti.  Jangan sekadar tengok pada harga.  Tengok kepada apa kebaikan yang kita akan dapat.  Betul tak? Bagaimana memilih serbuk protein soya terbaik? Sebelum tu anda […]

Read More 7 Soalan Perlu Tanya Sebelum Beli Serbuk Protein!

6 Tip Bagaimana Memilih Serbuk Protein Terbaik

Bagaimana Pilh Serbuk Protein Terbaik?

Serbuk protein merupakan sesuatu yang sangat memudahkan semua orang di semua peringkat umur bagi memastikan pengambilan protein harian adalah cukup. Penyediaan yang mudah dan ringkas, boleh diambil pada bila-bila masa. Masalahnya, terdapat pelbagai jenama dan jenis serbuk protein yang terdapat di pasaran. Yang mana satu paling bagus? Mana satu paling sesuai untuk seisi rumah? Bagaimana […]

Read More 6 Tip Bagaimana Memilih Serbuk Protein Terbaik

Set Selepas Bersalin (Set Berpantang) Shaklee

Set Berpantang Shaklee

Set Selepas Bersalin Postnatal Set/Set Berpantang Shaklee Kod Produk: 00P304 Dunia menakjubkan seorang ibu! Pilih nutrisi untuk berdua. Anda makan, untuk mereka. Set Berpantang Shaklee Nutrisi untuk ibu-ibu selepas melahirkan dan menyusukan bayi. Set ini membekalkan nutrien penting untuk menyokong proses pemulihan anda, membantu anda mendapatkan kembali bentuk badan, menambah tenaga dan menyokong kesihatan anda […]

Read More Set Selepas Bersalin (Set Berpantang) Shaklee

Set Kehamilan Shaklee

Set Kehamilan Shaklee

Set Kehamilan Prenatal Set Kod Produk: 00P303 Kehamilan yang sihat dan gembira, pilihan semua. Nutrisi yang baik meningkatkan peluang untuk hamil dan membina asas yang sihat untuk bayi. Set ini melengkapi jurang nutrisi dan menyokong kehamilan yang sihat. Apa ada dalam set kehamilan Shaklee? Rujukan: 1. Folic acid to reduce neonatal mortality from neural tube […]

Read More Set Kehamilan Shaklee

Siapa Perlukan Protein?

Sebelum kita nak Kenali ESP – Protein Soya Shaklee! Tidak dinafikan bahawa protein memainkan pelbagai peranan penting terhadap tubuh badan. Bermula dari penghasilan sel kepada perkembangan otot, kulit, rambut dan juga kuku, tubuh anda memerlukan protein untuk mengekalkan fungsi normal tubuh yang optimum. Walaubagaimanapun, keperluan protein harian anda bergantung kepada tubuh dan aktiviti fizikal anda. Siapakah yang […]

Read More Siapa Perlukan Protein?

Pemakanan Seimbang Untuk Warga Emas

Warga Emas kekurangan 9 nutrisi berikut

Semakin menua, semakin berkurangan kalori diperlukan. Tambahan pula, setiap apa yang dimakan hendaklah berkhasiat dan melengkapi keperluan nutrisi tubuh warga emas tersebut tanpa berlebihan. Jadi cabarannya di sini adalah untuk menyediakan keperluan pemakanan seimbang untuk warga emas hari ini. Bagaimana untuk melengkapkan keperluan nutrisi bagi warga emas hari ini? Melengkapkan keperluan nutrisi bagi warga emas merupakan […]

Read More Pemakanan Seimbang Untuk Warga Emas

Berat Tak Turun, Salah Penimbang Tu Ke?

Berattak turun salahkan penimbang

Ramai yang berusaha untuk kurangkan berat badan. Tapi berat tak turun turun juga. Kecundang di tengah jalan. Semakin berumur, berat semakin bertambah. Pada hal tak de ubah cara makan, corak aktiviti pun. Semua sama saja seperti sebelum-sebelum ini. Kat mana salahnya? Sebabnya, semakin berumur, semakin rendah kadar metabolisma tubuh kita.  Tetapi salahnya pula ialah corak […]

Read More Berat Tak Turun, Salah Penimbang Tu Ke?

4 Suplemen Bantu Cepat Pulih Sakit Badan Selepas Bersukan

4 suplemen bantu cepat pulih sakit badan selepas bersukan

Kita mungkin dah ada satu set rutin senaman harian atau mingguan yang diikuti untuk memastikan kecerdasan dan kecergasan kita tip top. Tetapi akan ada satu masa di mana kita rasa sakit badan  selepas bersukan, sebab kita terlebih bersukan… kata KakNjang. Betul ke ada istilah terlebih bersukan ni? Apa yang KakNjang maksudkan dengan terlebih bersukan ni? […]

Read More 4 Suplemen Bantu Cepat Pulih Sakit Badan Selepas Bersukan

Set Detox Shaklee

Set Detox Shaklee untuk permulaan baharu yang sihat

Set Detox Detox Set Kod Produk: 00P305 Untuk permulaan baharu yang sihat. Mulakan langkah baharu dan dapatkan kelebihan detoksifikasi daripada sistem penghadaman yang sihat, tampilkan kulit yang sihat berseri, tubuh yang mantap dan cantik. Diperbuat daripada adunan sinergi herba lembut dan nutrien lain, set ini membantu untuk menyokong proses detoksifikasi harian anda secara semula jadi. […]

Read More Set Detox Shaklee

Set Keperluan Harian (Daily Essential Set) Shaklee

Set Keperluan Harian Shaklee

Set Keperluan Harian Daily Essential Set Kod Produk: 00P297 Tingkatkan pengambilan vitamin dan mineral anda dengan rangkaian produk nutrisi penting Shaklee dan optimumkan kesihatan anda. Nutrisi penting Shaklee melengkapi keperluan nutrisi asas anda dengan gabungan Shaklee ESP Soy Protein Isolate Powder, B-Complex with folic acid, Vita-Lea®, OmegaGuard™ dan Sustained Release Vita-C PlusTM. Dengan 28 vitamin dan […]

Read More Set Keperluan Harian (Daily Essential Set) Shaklee