Estrogen VS PhytoEstrogen

Menyokong misi ‪#‎kttshaklee‬ KORANG TAHU TAK?
 
Kebaikan dikongsi bersama!
 
Ini apa yang kaknjang jumpa hasil dari galian terbaru…
 
Seperti Omega3 dan Omega6, yang mana omega6 asal dari sumber tumbuh-tumbuhan, dan omega3 asal dari sumber haiwan…. begitu juga PHYTOESTROGEN.dgn ESTROGEN.
 
Ceritanya bermula dari ISOFLAVONE yang terkandung dengan banyaknya kat dlm kacang soya. Isoflavones ni sejenis phytoestrogen; iaitu sejenis chemical dari tumbuh-tumbuhan yang berfungsi hampir sama seperti estrogen.
 
Estrogen pulak ialah hormon perempuan.
 
Boleh follow tak setakat ni? So, apa yang kecoh sangat….
 
Kecohnya ialah bila pada satu ketika nanti, tubuh kita akan semakin berkurangan estrogen…. time ni lah mula nak kecoh. Time ni lah ramai yang akan kelam kabut dok bersilat dengan masalah-masalah atau simptom menopause.
 
Badan dah kurang estrogen, kita topup lah dengan phytoestrogen!
 
InSyaaAllah banyak masalah boleh settle. Banyak kajian dah dok buat tu… hasilnya banyak menunjukkan keputusan positif di mana ISOFLAVONES BANYAK MEMBANTU MENGURANGKAN MASALAH HOT FLASHES.
 
hmmm kaknjang ni tak gheti nak formal-formal…especially bila mai bab-bab ilmu ilmiah ni…
Yang penting korang perlu tahu… ESP keluaran SHAKLEE ni di bersihkan dengan air, bukan alkohol…
 
Kenapa kaknjang highlight pasal ni?
 
Di dalam setiap serving (3.5oz) Soy Protein Concentrated, kandungan isoflavones di dalam soya yang di bersihkan dengan air ialah 102mg berbanding dengan soya yang di bersihkan dengan alkohol hanya tinggal 12mg.
 
Mana kaknjang tau? Kena baca la….
 
Tak pa. Kaknjang dah tolong baca kat korang. So sekarang boleh tolong kaknjang?
 
Tolong makan / minum ESP supaya kita semua pakat anggun jelita sihat menawan pada usia 40an ke atas ni….
 
Sapa yang tak dak ESP, boleh PM kaknjang.
 
Azura Abdul
019 668 6767
Shaklee Independent Distributor
ID# 1134833
Total Page Visits: 215 - Today Page Visits: 3
September 11, 2015

  • Tinggalkan Balasan

    Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *