Shaklee Global Conference 2019 – Semangat Baru!

Shaklee Global Conference 2019 - Semangat Baru!

Apa yang KakNjang dapat selepas lepak dengan geng #s2uFamilies di AnakIbuShop pagi sabtu lepas? Semangat baru!

Semangat baru ni KakNjang dapat dari adik-adik dan anak-anak (perasan tua kejap… kalau ikut IC memang KakNjang paling tua rasanya😆😆😆) bila tengok mereka semua semangat sungguh datang dari jauh semata-mata nak rasa aura Shaklee Legasi Malaysia ke Vegas.

Seronok tengok dan pegang, dan rasa sendiri beberapa merchandise dan supplement yang tidak ada kat malaysia. Dan paling teruja sekali bila dapat pegang medal Master Coordinator tu… fuh… semangat dia semacam… naik meremang kejap bulu roma semua!🙅‍♀️

Semangat Baru!

Lagi satu semangat baru yang dapat KakNjang petik ialah dari Master Charlene Fike ni… Kan MD Firdhaus Zulkifli ada mention sikit how she started consume Shaklee. Kena cabar makan multivitamin + protein for 30 days…

KakNjang ada korek sikit cerita tu. Sangat menarik… mak Charlene and mak boyfriendnya Doug (masa tu, now husband) both are nurses. Mak Doug ni Shaklee Leader juga. So she believed in supplements for better health, while mak Charlene pulak think of it as ‘expensive urine’!

Bila Charlene dah consume Shaklee dan kawan-kawan kolej mula perasan perubahan positive pada Charlene, diorang mula tanya… kau makan apa? Aku nak juga! Lebih kurang gitu lah…

“I can help you get that thing…” kata Charlene.

Dipendekkan cerita, entah berapa orang dia dah tolong dapatkan “that thing”, tetiba mak Doug bagi Charlene cek… sales commission katanya. With that cheque, Charlene signed up as an SID.

Ha! Mau tak melenting mak si Charlene ni… Apa ko dah gila! Belajar tinggi-tinggi, nak jual vitamin jual sabun bagai!!! Errr yang tu ayat KakNjang, translate siap-siap bagi kat korang hehehe

Tapi bila Charlene mula bawa mak ayah dia pi jenjalan, Porta Rico kalau tak silap, atas tiket Shaklee, semua tu dah senyap…

Master Charlene ni lah yang stop buat Shaklee for 16 years, and yet selama 16 tahun tu dia tak pernah drop from rank master!

Sampai lah one day anak dia sendiri datang ngadap cakap…

“Sudah lah mak. Tak yah le pencen lelama. Mai la ajaq cek bina legasi cek pulak!”… biasalah… KakNjang yang translate, tu yang bunyi lagu tu🤭🤭🤭🤭

Master Charlene mengingatkan KakNjang semula kepada this one Chinese Proverb:

THE BEST TIME TO PLANT A TREE WAS 20 YEARS AGO.

THE SECOND BEST TIME IS NOW!!!

– Chinese proverbs…

Ini semua kita boleh relate bukan? Pada KakNjang, Ya!

Sepatutnya kita dah tanam durian 20 tahun lepas, so that sekarang kita boleh tunggu durian gugur je. Tapi pokok nya pun tak de… kena mula tanam sekarang. Sekurang-kurangnya nanti anak cucu boleh merasa durian runtuh! Gitu…

Sama juga dengan sihat. Apa saja kondisi kita sekarang ni, bukan sebab sehari dua kemenjadiannya. Tapi it went way back 10-20 years ago. Kita makan apa, lagu mana, banyak mana… lifestyle kita macam mana semua tu.

How do you see yourself in 20 years time? Kalau tengah sakit, usaha sihat. Kalau sihat, kena maintain sihat! Ke depan nanti, KakNjang nak join convo anak-anak, attend wedding mereka, sambut cucu cicit, nak main kejar-kejar dengan cucu cicit kat taman… semua tu will only be on our wish list kalau terlantar je atas katil!

Dalam menuju #PenuaanSihat kita kena mula dari sekarang! Bukan esok, bukan Isnin depan. Tapi sekarang…

Master Charlene ni, dia bantu orang keliling dia sihat, supaya dia dapat raise enough fund untuk misi kemanusiaannya di negara-negara kejiranan yang memerlukan.

KakNjang? Masih terkial-kial untuk sihat diri dan keluarga. Masih berhasrat untuk membantu lebih ramai orang disekeliling KakNjang to live a better, healthier lifestyle. Should have started long ago, tapi hanya bertemu jodoh dengan Shaklee sehari dua. Kena terus melompat! 5-4-3-2-1 Go!💪

Moga ada suntikan semangat baru …

Itu saja perkongsian KakNjang.

Impian KakNjang, someday, somehow, someway… KakNjang pulak yang akan kongsi pengalaman KakNjang sendiri ke Shaklee Global Conference. InSyaaAllah.

Assalamualaikum 🙋‍♀️

Shaklee Global Conference 2019 – Inspirasi Shaklee
Shaklee Global Conference 2019 – Sharing Part 1

🌐 AzuraAbdul.com 
📲 019 668 6767
#PenuaanSihatBermulaSekarang
#s2uFamiliesGatheringParty
#USTripExperienceSharing

  • Tinggalkan Balasan

    Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *