Cara Atasi Empty Nest Syndrome? | Azura Abdul

Bagaimana cara atasi empty nest syndrome | Azura Abdul | Penuaan Sihat

Hari ini KakNjang nak berkongsi dengan anda semua… Bagaimanakah cara terbaik untuk kita atasi keadaan Empty Nest Syndrome. Bila anak-anak mula tinggalkan rumah untuk tujuan lanjutkan pelajaran ke sekolah asrama penuh, kolej atau universiti, sudah mula bekerja di perantauan atau sudah berkahwin, ibubapa akan rasa sayu, sedih dan sunyi tapi dalam masa yang sama rasa […]

Read More Cara Atasi Empty Nest Syndrome? | Azura Abdul

8 Faedah Senaman Untuk Kesihatan Otak

8 Faedah Senaman Untuk kesihatan Otak

Ramai yang bersenam untuk kurus. Ada juga yang bersenam untuk sihat. Tapi tahukah anda? Senaman juga memberi banyak faedah untuk otak. Mari kita bersenam untuk elakkan nyanyuk! … pun boleh 😉 Senaman Bantu Kita Fokus Senaman dapat bantu kita tingkatkan fokus, memberi tumpuan kepada sesuatu. Senaman yang bagaimana? Senaman yang santai-santai berjalan-jalan keliling taman atau […]

Read More 8 Faedah Senaman Untuk Kesihatan Otak

Kumpul 35km Dalam Shaklee’s 25th Anniversary Challenge

Azura Abdul - Pengedar Sah Shaklee

Life is meant to be lived; not just survived! To live our lives, kena sihat. Tapi bila sihat, tak best sihat sorang-sorang. Seboleh mungkin, sekurang-kurangnya, kita nak mereka yang dekat dengan kita sihat bersama-sama. Baru best nak ber-reunion… baru best nak travel sama-sama… nak jalan-jalan cari makan… kan… Nak sihat, kena jaga 3 perkara: Pemakanan […]

Read More Kumpul 35km Dalam Shaklee’s 25th Anniversary Challenge

Novel Coronavirus di Wuhan, Malaysia Berjaga-jaga!

Wabak Novel CoronaVirus di Wuhan, China telah meragut banyak nyawa. China telah mengesahkan Novel CoronaVirus (virus korona 2019 nCoV) boleh berjangkit dari manusia ke manusia. Virus baru seperti ini biasanya berasal dari haiwan dan menjangkiti manusia apabila ada sentuhan atau daging yang telah tercemar dimakan. Penemuan terbaharu itu menambahkan lagi kerisauan kerajaan China menjelang sambutan […]

Read More Novel Coronavirus di Wuhan, Malaysia Berjaga-jaga!

11 Cara Semulajadi Turunkan Paras Gula Dalam Darah

Turunkan paras gula dalam dara cara semulajadi

Cara terbaik untuk turunkan paras gula dalam darah dengan cepat secara semulajadi adalah dengan mencegah ‘sugar spike’ dari berlaku. Hentikan pengambilan gula putih dan karbo ringkas (tepung putih – kuih muih, nasi, roti putih) yang membebaskan gula ke dalam darah dengan cepat. Gantikan dengan buah-buahan dan sayur-sayuran (juga merupakan sumber gula dan karbohidrat kepada tubuh). […]

Read More 11 Cara Semulajadi Turunkan Paras Gula Dalam Darah

Penuaan Sihat Bermula Dengan Detox!

Perkara paling penting bagi KakNjang ialah Penuaan Sihat. Dan fokus KakNjang adalah untuk itu. Jika anda belum baca tentang kenapa KakNjang pilih penuaan sihat, boleh baca di sini. Untuk mencapai penuaan sihat, perkara utama yang perlu kita jaga seharusnya bermula dari perut dengan proses detox yang berkesan. Apa Itu Detox? Detox merupakan proses semulajadi tubuh […]

Read More Penuaan Sihat Bermula Dengan Detox!

Shaklee Global Conference 2019 – Semangat Baru!

Shaklee Global Conference 2019 - Semangat Baru!

Apa yang KakNjang dapat selepas lepak dengan geng #s2uFamilies di AnakIbuShop pagi sabtu lepas? Semangat baru! Semangat baru ni KakNjang dapat dari adik-adik dan anak-anak (perasan tua kejap… kalau ikut IC memang KakNjang paling tua rasanya😆😆😆) bila tengok mereka semua semangat sungguh datang dari jauh semata-mata nak rasa aura Shaklee Legasi Malaysia ke Vegas. Seronok tengok dan […]

Read More Shaklee Global Conference 2019 – Semangat Baru!

Shaklee Global Conference 2019 – Inspirasi Shaklee

Shaklee Global Conference 2019 - Inspirasi Shaklee

Pagi semalam semasa KakNjang lepak dengan geng #s2uFamilies di AnakIbuShop, duduk pun bukan dengan calang-calang orang tau… Duduk depan sekali bersama Master Nad Nadiah Suhaidi dan Master Amir Marzhuki. Tujuan berkumpul adalah untuk perkongsian pengalaman Shaklee Global Conference 2019 oleh Master Iffah dan Master Firdhaus. Inspirasi Shaklee… Seronok tengok couple hebat ni menyantuni anak-anak sambil melayan sharing master Firdhaus Zulkifli dan master Iffah […]

Read More Shaklee Global Conference 2019 – Inspirasi Shaklee

Shaklee Global Conference 2019 – Sharing Part 1

Shaklee Global Conference 2019 Sharing Part I

Pagi tadi KakNjang sempat lepak dengan geng #s2uFamilies di AnakIbuShop bersama kesayangan semua our lovely master Iffah Anuar & master Firdhaus Zulkifli… Terima kasih tuan rumah, master Ruziah Amin sambut kita datang… and master iffah siap bagi doorgift lagi… suke kite you 💁‍♀️💁‍♀️💁‍♀️😍😍😍 Tujuan berkumpul adalah untuk perkongsian pengalaman Shaklee Global Conference 2019 oleh Master […]

Read More Shaklee Global Conference 2019 – Sharing Part 1

Bagaimana Memulakan Rutin Pagi Untuk Hari Yang Lebih Baik?

How do you start your day? KakNjang macam biasa… Makan Senaman Suplemen dengan bijak! ◇ Pagi ni KakNjang sarap ni… ESP soy protein + nestum oat + LFM + air tapis 1 Telor 1/2 masak Salad + timun with Almond Butter Kenyang baq-ang! ◇ Senaman? Bangun tidor tadi dah plank, wall push-ups and knee-high sikit. […]

Read More Bagaimana Memulakan Rutin Pagi Untuk Hari Yang Lebih Baik?