Visceral Fat VS Subcutaneous Fat. Apa tu?

Jangan terperanjat kalau saya kata semua orang ada belly fat, orang kurus pun ada. Ini perkara normal. Tapi terlalu banyak belly fat boleh menjejaskan kesihatan lebih teruk dari lemak-lemak lain yang ada di badan kita. Ada lemak di bawah kulit, subcutaneous fat, kurang berbahaya.  Lemak lain berada jauh ke dalam, di keliling jantung, paru-paru, hati dan organ-organ lain. Ini yang dipanggil visceral fat — masalah terbesar untuk semua, walaupun untuk mereka yang kurus.
Lemak kena ada sikit, untuk kusyen kepada semua organ.  Tapi kalau terlalu banyak boleh menyebabkan kita berisiko tinggi untuk menghidapi penyakit-penyakit kronik seperti tekanan darah tinggi, type 2 diabetes, sakit jantung, dementia, dan beberapa jenis kanser termasuk breast cancer dan colon cancer.
 

Ada banyak cara untuk membakar lemak tepu kat perut tu… antaranya:

 

Exercise! Exercise!! Exercise!!! Vigorous exercise trims all your fat, including visceral fat. 

Janji bergerak dan  berpeluh, make sure sampai mencungap sikit, baru ada effect pembakaran lemak tepu kat perut tu. 

 

Sapu sampah, berjalan, jogging, berkebun, Zumba, layan anak main bola. 
Tak perlu pergi gym pun. 
Tidur yang cukup:
Kajian menunjukkan bahawa mereka yang mendapat tidur yang cukup antara 6 – 7 jam setiap malam kurang visceral fat berbanding mereka yang tidur 5 jam atau kurang.
 
Manage your stress!
Semua orang stress. 
Yang membezakan ialah how we handle it. 
Boleh cuba release stress dengan mengeteh dengan kawan-kawan dan keluarga, yoga atau bersukan.

Stay Away From Fast Foods!!!
Lifestyle sekarang, kan? Semua nak rushing especially time rush hour… solution – McD DriveThru or KFC DriveThru dan sebagainya mana yang cepat. 
Malangnya itulah antara penyebab utama visceral fat dan subcutaneous fat. 
Paha dan pinggul juga menduduki tempat paling atas carta pengumpulan lemak dari fast food tersebut.
French fries, cakes, candies, fried chicken, doughnuts ….. limitkanlah kalau tak boleh nak halang.
Include Fat Burning Foods in Your Diet:
Visceral fat ni degil; jadi kena usaha lebih sikit dalam bab-bab makan ni. 
Bukan sekadar kurangkan pengambilan fast food, paling penting kita kena tahu apa yang kita kena elakkan dan apa yang kita kena ambil lebih. 
Antara contoh makanan good for burning fat: Berries, Chilies, Skim Milk, Green Tea, Eggs, Chicken, Whole Grain Cereals, Lean Beef, Broccoli, Fish and Turkey.
Masalahnya semua makanan tu pun ada banyak lemak juga. Macam mana tu?
Kat sini lah supplement datang menyelamat. 

 Klik untuk order online!

Si pembakar lemak LECITHIN. Boleh didapati secara semulajadi dari telor, ikan dan hati lembu. Lainnya dari kekacang, daging lembu, beberapa jenis buah-buahan dan sayur-sayuran.  
Tapi untuk mendapatkan jumlah pembakaran lemak yang cukup, kita juga mengambil unsur-unsur lain yang boleh memudaratkan tubuh. Maka adalah lebih efficient jika kita terus ambil supplement LECITHIN.
Mudah kan?
Hmmm… banyaknya nak kena buat untuk singkirkan VISCERAL FAT ni.  Pada KakNjang, kalau dah tak de masa sangat, mulakan dengan exercise dan supplement.  
Kenapa? Sebab secara tak langsung kita dapat mengatasi masalah obesiti dan stress, di mana kedua itu adalah punca berputiknya VISCERAL FAT.
Jom telan LECITHIN cepat!!!
April 8, 2015

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *