Lecithin Lemak Sihat Yang Anda Perlukan | Lecithin Shaklee

Lecithin Shaklee

Lecithin Shaklee – Lemak Sihat Yang Anda Perlukan Kod Produk: 10163 (180 kapsul) Mineral membantu mengaktifkan enzim yang melaksanakan proses tubuh. Lecithin / Lesitin dikenali sebagai pengemulsi semula jadi yang menguraikan lemak menjadi molekul-molekul kecil untuk penghadaman. Lesitin juga ditukar menjadi asetilkolina di dalam tubuh anda, yang diperlukan untuk membantu mengekalkan tubuh yang sihat.* Tahukah […]

Read More Lecithin Lemak Sihat Yang Anda Perlukan | Lecithin Shaklee

Kelebihan Set Berpuasa Shaklee Untuk Puasa Lebih Sempurna

Set Berpuasa Shaklee

Bagi yang hidup sendirian tidak berkeluarga, sarapan dan sahur agak mudah. Namun, bagi mereka yang sudah berkeluarga, punyai anak-anak yang pelbagai karenah, sarapan dan sahur adalah waktu makan yang sangat renyah dan kritikal. Untuk selesaikan masalah, KakNjang cadangkan pengambilan Set Berpuasa Shaklee. Set Berpuasa Untuk Siapa? secara umumnya; setiap individu yang hendak berpuasa kanak-kanak pertama […]

Read More Kelebihan Set Berpuasa Shaklee Untuk Puasa Lebih Sempurna

Masalah Buah Pinggang Banyak Lemak!

Masalah buah Pinggang berlemak

Masalah buah pinggang boleh timbul dari sebab yang tak terduga. Timbul juga bila keadaan dah teruk. Masalah buah pinggang berlemak pun sama. Visceral fat ialah lemak yang berada di sekeliling organ dalaman kita. Gemuk atau tidak, kehadiran lemak ini penting untuk memberi perlindungan dari hentakan luar, juga membantu organ-organ dalaman kita berada ditempatnya dengan selesa. […]

Read More Masalah Buah Pinggang Banyak Lemak!

Kenapa Lecithin bagus untuk penuaan yang sihat?

  Bila sebut lecithin, ramai yang ingat itu untuk kuruskan badan…untuk pecahkan lemak. Ha… tak salah aih! Betoi!!! Tapi kaknjang nak habaq ni… Lecithin ni tugas dia lebih dari memecahkan lemak – terutama visceral fat – lelemak keliling organ kita. Lecithin menyokong kesihatan otak #brainHealthdan penuaan yang sihat #healthyAging. Hmmm 🤔🤔🤔   Sapa nak sihat? Mai beli Shaklee […]

Read More Kenapa Lecithin bagus untuk penuaan yang sihat?
Februari 20, 2017

Hugs reduce stress!

Kaknjang nak kongsi sikit lagi dengan anda semua. Hugs reduce stress. Pernah dengar tak ni? Terutama bagi mereka yang ada #AnxietyDisorder. Kaknjang ada terbaca kat m.huffpost.com ni. Dia ada bincangkan 7 cara praktikal untuk kurangkan anxiety disorder ni. Satu yang kaknjang paling tertarik is HUGGING!😍😍😍 Did you know that hugs release oxytocin – the love hormone – which counteracts stress […]

Read More Hugs reduce stress!

Basic Set (1) untuk Anxiety Disorder

Me-meow…Saya Tutti. Hobi saya gigit telinga ayah😸😸😸😺😺😺.Ummi kata 3 botol ni untuk #AnxietyDisorder memang best. B-Complex + Ostematrix + Lecithin. Memang set bajet habis nih! Patut le mood ayah baik je… Gigit telinga pun dia tak marah. Ayah balik nanti nak gigit lagi lah😼😼😼 Sape nak? Wasap ummi saya ye! 📲📲📲 0196686767 #MomIsHome #LiveAmazing #theShakleeWay #supplements4Anxiety #Ostematrix #lecithin #BComplex Klik di […]

Read More Basic Set (1) untuk Anxiety Disorder

Lecithin untuk Anxiety Disorder

  Sedikit perkongsian dengan anda semua.     Terutama mereka yang ada #AnxietyDisorder.        Kaknjang ada terbaca kat www.doctoryourself.com membincangkan tentang drugless methods to fight anxiety.       Antaranya – Lecithin. Another food for brain selepas omega3.     Selain dari exercise dan bcomplex yang banyak membantu mengekang masalah anxiety disorder ni, lecithin difahamkan dapat […]

Read More Lecithin untuk Anxiety Disorder
Februari 20, 2017

Jom Kite Baqorrrr!!!!

Kita dah bina dan pelihara otot-otot yg lebih sihat, tanpa lemak dgn CINCH SHAKE MIX / ESP. Kita dah tingkatkan metabolisma untuk pembakaran kalori yg lebih dgn CINCH TEA. Cukup ke? Hmmmm I don’t think so. … Berapa lama kita dok makan benda-benda berlemak tu tanpa rasa bersalah? Agak-agak berapa tebal lemak kat perut, kat […]

Read More Jom Kite Baqorrrr!!!!
Jun 2, 2015

Yo-Yo Diet?

Ketika ‘berdiet’ atau dalam cubaan menurunkan berat badan, badan tanpak susut dan kebanyakannya juga menyebabkan otot-otot sedia ada turut mengecut. Berat badan memang akan turun dengan pengecutan otot tersebut. Bila otot mengecut, metabolisma menurun. Ini bermaksud kurang kalori yang dapat dibakar. Ini adalah antara punca kenapa selepas kita selesai ‘berdiet’, berat badan naik semula, malah […]

Read More Yo-Yo Diet?
Jun 2, 2015

Visceral Fat VS Subcutaneous Fat. Apa tu?

Jangan terperanjat kalau saya kata semua orang ada belly fat, orang kurus pun ada. Ini perkara normal. Tapi terlalu banyak belly fat boleh menjejaskan kesihatan lebih teruk dari lemak-lemak lain yang ada di badan kita. Ada lemak di bawah kulit, subcutaneous fat, kurang berbahaya.  Lemak lain berada jauh ke dalam, di keliling jantung, paru-paru, hati […]

Read More Visceral Fat VS Subcutaneous Fat. Apa tu?
April 8, 2015