Aktiviti Team Building Eratkan Hubungan Guru-Pelajar

Aktiviti Team Building Eratkan Hubungan Guru-Pelajar | EZ Excellence Enterprise

Aktiviti team building antara budak sekolah dan guru perlu dijalankan di setiap sekolah untuk eratkan hubungan guru-pelajar. Banyak kebaikan yang dapat kita capai; samada di peringkat pelajar itu sendiri mahu pun di pihak sekolah secara khususnya, bila guru dan pelajar mempunyai hubungan baik yang positif. Sistem pembelajaran di sekolah dapat menjadi lebih berkesan, mencipta persekitaran […]

Read More Aktiviti Team Building Eratkan Hubungan Guru-Pelajar

Bilakah Waktu Terbaik Untuk Ambil Serbuk Protein?

Bilakah waktu terbaik untuk ambil serbuk protein?

Suplemen protein sangat popular di seluruh dunia. Ramai yang mengambilnya atas sebab-sebab tertentu termasuklah untuk membina otot, mengurangkan berat badan mahupun untuk kesihatan dan kesejahteraan tubuh secara keseluruhannya. Namun ramai yang tertanya-tanya: Bilakah waktu terbaik untuk ambil serbuk protein? Bila, banyak mana dan bagaimana untuk mengambil serbuk protein bergantung kepada diri masing-masing. Apakah target kita? […]

Read More Bilakah Waktu Terbaik Untuk Ambil Serbuk Protein?

Pemakanan Sihat Untuk Kesihatan Jantung

Cara Pemakanan Yang Sihat Untuk Memelihara Kesihatan Jantung | Azura Abdul

Sakit jantung adalah pembunuh nombor 1 di Malaysia. Ia bukan lagi penyakit yang memberi kesan terutamanya kepada orang tua. Tetapi setiap orang ada kemungkinan untuk mengalami masalah kesihatan jantung, terutamanya jika mereka menjalani gaya hidup yang tidak sihat, cara pemakanan yang tidak sihat. Jom kita tengok bab pemakanan sihat ni sekejap! Cara Pemakanan Yang Sihat […]

Read More Pemakanan Sihat Untuk Kesihatan Jantung

Sakit Jantung Pembunuh Nombor Satu Negara!

Sakit Jantung merupakan Pembunuh Nombor Satu Negara! | Azura Abdul

Sakit jantung merupakan pembunuh nombor satu di negara kita Malaysia. Pembunuh ini memang tak boleh didakwa langsung. Hanya terpulang kepada kita sahaja yang perlu menjaga kesihatan jantung dari terbunuh, semuanya dengan izin Allah. Fakta Mengenai Penyakit Jantung 50 kematian setiap hari disebabkan oleh sakit jantung iskemik. Sakit jantung iskemik juga dikenali sebagai penyakit jantung koronari […]

Read More Sakit Jantung Pembunuh Nombor Satu Negara!

Ringkas Lebih Bagus! Less is More! Kenapa?

Lebih ringkas lebih bagus. Sekali baca nampak macam orang malas je kan? Memang malas pun hahaha tapi padat sebenarnya jika ditelitikan betul-betul. Gambar tu bukan bertujuan untuk promo Ladies Choice atau Kuah Rojak Mak Bee. Cuma dua tu memang kegemaran isi rumah. makan dengan ulaman. Ini makan tengahari KakNjang dengan anak-anak hari ni. Bukan tengah […]

Read More Ringkas Lebih Bagus! Less is More! Kenapa?

Kepentingan Team Building Untuk Budak Sekolah

Kepentingan Aktiviti Team Building Untuk Budak Sekolah | Azura Abdul @ EZ Excellence Ent

Jom kita bincang tentang the importance of team building in schools. Kepentingan team building (pembinaan pasukan) di sekolah, untuk budak sekolah. Budak sekolah rendah, sekolah menengah, budak U, pelajar… semuanya bermula dari sekolah rendah. Basic nya tu sepatutnya kita dah mula semai dari kecil, semasa anak-anak ni masih di peringkat sekolah rendah lagi. Aktiviti team […]

Read More Kepentingan Team Building Untuk Budak Sekolah
Disember 10, 2023

Tag:,

Surirumah Lebih Cepat Tua Berbanding Dewasa Yang Lain

Surirumah Lebih Cepat Tua Berbanding Dewasa Yang Lain | Azura Abdul

Surirumah Lebih Cepat Tua Berbanding Dewasa Yang Lain! Statement mengundang kah ini? Hmmm terpulanglah kepada tafsiran masing-masing, tapi yang KakNjang nak bincangkan hari ini ada kaitan dengan Telomere dan Penuaan Sihat. Kalau belum baca, boleh baca di sini supaya kita sama-sama faham apa yang nak dibincangkan ni. Isu ini mungkin dah lapuk to some. Tapi […]

Read More Surirumah Lebih Cepat Tua Berbanding Dewasa Yang Lain
Disember 8, 2023

Tag:

Perlukah Pengambilan Suplemen Setiap Hari?

Perlukah Pengambilan Suplemen Setiap Hari? - Azura Abdul

PERLUKAH PENGAMBILAN SUPLEMEN SETIAP HARI… nukilan berikut KakNjang petik terus dari FB Page Dr Norman Norawi. KakNjang sokong 210%! Jika kita ke farmasi atau klinik kita akan melihat pelbagai jenis pil-pil suplemen atau vitamin dan mineral yang dijual. Pelbagai promosi dan iklan di media massa tentang pelbagai jenis suplemen yang dijual dipasaran. Suplemen atau makanan […]

Read More Perlukah Pengambilan Suplemen Setiap Hari?

500mg Sustained Release Vitamin C Shaklee Tu Bagaimana?

Mungkin ramai yang dah dengar atau lihat di poster-poster vitamin C kat mana-mana sebelum ini. 500mg vitamin C tu bersamaan dengan kita makan 7.5biji oren bersaiz sederhana. Sekarang ni kita nak tahu bagaimana pula dengan 500mg Sustained Release Vitamin C Shaklee. Apa maksud sustained release tu? Meh KakNjang cerita… Vitamin C Shaklee dilengkapi dengan sistem […]

Read More 500mg Sustained Release Vitamin C Shaklee Tu Bagaimana?

Team Bonding Team Building Melaka

Pakej 3H2M Team Building Melaka untuk Korporat | EZ Excellence Enterprise

Program Team Building Melaka, Team Bonding Melaka menyediakan gabungan pelbagai aktiviti indoor dan outdoor, lasak atau tidak, basah atau kering, semuanya bertujuan untuk membina dan mengikat sesuatu pasukan. Building and bonding. Ianya merupakan program 3 hari 2 malam yang diolah khas untuk memenuhi objektif utama program bermula dari pembentukan jati diri ke arah kecemerlangan (fizikal […]

Read More Team Bonding Team Building Melaka