Student Cheap Team Building Activities

1 Day Cheap and Fun Team Building Activities for Students | EZ Excellence Enterprise

Looking for a cheap student team building activities? Tak perlu cari lagi. Anda dah jumpa pun di sini! Aaaa tercakap omputih pulak den… hehehe🤭🤭🤭 Bukannya apa. Kami memang agak teruja sikit bila berkongsi tentang aktiviti-aktiviti sihat yang menyeronokkan. Kerana pada kami, perkara-perkara sebegini sangat membantu dalam perkembangan emosi anak-anak kita. Gembira bersama rakan sebaya. Kumpul […]

Read More Student Cheap Team Building Activities

7 Suplemen Penting Untuk Kesihatan Warga Emas

Suplemen penting untuk warga tua | Azura Abdul

Kenapa suplemen penting untuk kesihatan warga emas? Keperluan nutrisi terbaik seeloknya datang dari pemakanan harian kita. Namun begitu terdapat beberapa sebab yang menidakkan kenyataan tersebut untuk warga emas. Antaranya ialah: Ini serba ringkas suplemen Shaklee yang KakNjang sarankan, 7 suplemen penting untuk kesihatan warga emas: 1. Vitamin B-Complex: B6, B9 (asid folik) dan B12 perlu […]

Read More 7 Suplemen Penting Untuk Kesihatan Warga Emas

Pemakanan Seimbang Untuk Warga Emas

Semakin meningkat usia, semakin berkurangan kalori diperlukan. Tambahan pula, setiap apa yang dimakan hendaklah berkhasiat dan melengkapi keperluan nutrisi tubuh warga emas tersebut tanpa berlebihan. Jadi cabarannya di sini adalah untuk menyediakan keperluan pemakanan seimbang untuk warga emas hari ini. Bagaimana untuk melengkapkan keperluan nutrisi bagi warga emas hari ini? Melengkapkan keperluan nutrisi bagi warga emas […]

Read More Pemakanan Seimbang Untuk Warga Emas

Telomere Dan Penuaan Sihat: Apa Kaitannya?

Telomere dan Penuaan Sihat: Apa Kaitannya? | Azura Abdul

Kaitan Telomere dan Penuaan Sihat dikaji dalam Kajian Telomere (The Telomere Study) – bertujuan untuk meneroka kesan pengambilan pelbagai makanan tambahan dalam jangka masa yang panjang ke atas panjang telomere. Kajian Telomere menunjukkan bahawa pengguna Shaklee yang mengambil suplemen selama 5 tahun mempunyai telomere lebih panjang berbanding pengguna sihat tanpa suplemen, dan berpotensi untuk capai […]

Read More Telomere Dan Penuaan Sihat: Apa Kaitannya?

Cara Kawal Penyakit Untuk Capai Penuaan Sihat

Cara Kawal Penyakit Untuk Capai Penuaan Sihat | Azura Abdul

Penuaan Sihat bermula sekarang. Bukan esok lusa. Bukan Isnin depan. Tetapi sekarang! Dalam artikel Misteri Penuaan ada dipetik: penuaan hanya akan menjadi lebih sihat, seronok dan produktif jika jumlah penyakit kronik yang biasa dihidapi oleh warga tua dapat di cegah dan di kawal. Bunyi macam mudah saja, bukan? Tapi macam mana kita nak dapat penuaan sihat ini? […]

Read More Cara Kawal Penyakit Untuk Capai Penuaan Sihat

Testimoni Detox: When The Right Program Becomes Your Lifestyle!

Me Then VS Me Now | Azura Abdul | Penuaan Sihat

When the right program becomes your lifestyle, the rest is history! Apabila program kecergasan dan kesihatan yang diikuti bertukar menjadi gaya hidup kita yang baru, dah tak pandang belakang lagi dah lepas tu! Jom KakNjang ceritakan bagaimana bermula dengan sebuah program detox boleh bantu KakNjang capai Penuaan yang Sihat🙋‍♀️. Testimoni Detox Cara Shaklee #PoweredByShaklee #LiveAmazing […]

Read More Testimoni Detox: When The Right Program Becomes Your Lifestyle!

Apa Itu Detox, Detox Untuk Apa KakNjang?

Apa itu detox

Detox. Apa itu detox? Detox untuk apa? Kebanyakan dari kita buat detox untuk kempiskan perut yang buncit, sekaligus untuk turunkan berat badan. Tidak kurang juga yang detox untuk masalah sembelit, kawal gula dalam darah atau pun masalah jerawat. Selalunya bila orang sebut detox, mesti yang terlintas difikiran ialah keadaan membuang yang sangat menyiksakan, sampai ada […]

Read More Apa Itu Detox, Detox Untuk Apa KakNjang?

10 Pokok Hiasan Bantu Bersih Udara Dalam Rumah

10 Pokok Bersih Udara Dalam Rumah

Tahukah anda? Pokok hiasan dalaman mampu untuk buatkan udara dalam rumah jadi lebih bersih tanpa kita sedari! Maklumat ini sangat berguna terutamanya di waktu jerebu melanda negara kita yang menyebabkan hampir setiap masa kita berada di dalam rumah atau bangunan. Bosan bukan? Tapi itulah hakikatnya bila jerebu melanda. Nak beli air purifier untuk satu rumah […]

Read More 10 Pokok Hiasan Bantu Bersih Udara Dalam Rumah

Sarapan Ringkas Berkhasiat Untuk Yang Selalu Sibuk!

Sarapan Mudah Ringkas Berkhasiat | Azura Abdul

Ramai dari kita gagal untuk dapatkan sarapan yang sihat dan berkhasiat terutamanya bila kita niat nak yang ringkas sahaja. Kalau ke mamak especially, roti canai banjir selalunya. Makan dengan teh tarik kaw-kaw punya. Pada KakNjang itu dah berlambak karbo dan gula hehehe. Tak cukup protein dan fiber, tinggi lemak. Haaa… bila KakNjang cakap begitu, ada […]

Read More Sarapan Ringkas Berkhasiat Untuk Yang Selalu Sibuk!