Punca Dan Kesan Kehilangan Selera Makan Warga Tua

punca dan kesan kehilangan selera makan warga tua

Kehilangan selera makan atau kurang keinginan untuk makan biasanya mengakibatkan pengurangan pengambilan makanan. Kehilangan selera makan mungkin diakibatkan pelbagai jenis penyakit. Begitupun, ramai antara kita tidak menilai status pemakanan warga tua secara rutin atau merawat punca kehilangan selera makan dengan sepatutnya. Ini boleh memudaratkan warga tua kerana masalah kekurangan zat makanan dan penyusutan otot akan […]

Read More Punca Dan Kesan Kehilangan Selera Makan Warga Tua

Makanan Yang Mengandungi Vitamin C Paling Tinggi

Makanan yang mengandungi vitamin c paling tinggi

Vitamin C atau juga dikenali sebagai ascorbic acid, merupakan vitamin yang larut dalam air. Ia bertindak sebagai antioksida yang juga mengekalkan kesihatan setiap tisu dalam badan. Kandungan Vitamin C paling tinggi terdapat dalam buah-buahan dan sayur-sayuran segar. Kekurangan Vitamin C dalam badan akan menyebabkan pelbagai masalah kesihatan. Antara simptomnya termasuk badan mudah lebam, gusi berdarah, […]

Read More Makanan Yang Mengandungi Vitamin C Paling Tinggi

Kesan Kekurangan Vitamin C Kepada Warga Tua

Kesan kekurangan vitamin c

Ramai yang bercakap tentang kebaikan Vitamin C untuk kesihatan semua. Boleh dikatakan hampir kebanyakannya sedar akan kepentingan Vitamin C ini. Tapi cukupkah pengambilan Vitamin C mereka? Cara paling mudah untuk sukat Vitamin C kita cukup atau tidak ialah dengan mengenal pasti apakah kesan kekurangan Vitamin C. Mudah lebam. Salur darah di bahagian berhampiran dengan permukaan […]

Read More Kesan Kekurangan Vitamin C Kepada Warga Tua

7 Suplemen Penting Untuk Kesihatan Warga Tua

Kenapa suplemen penting untuk kesihatan warga tua? Keperluan nutrisi terbaik seeloknya datang dari pemakanan harian kita. Namun begitu terdapat beberapa sebab yang menidakkan kenyataan tersebut untuk warga tua. Antaranya ialah: Warga tua kurang memasak berbanding ketika mereka muda dahulu. Gangguan metabolik di kalangan warga tua, menyebabkan kurang selera makan. Keadaan kesihatan gigi dan gusi di […]

Read More 7 Suplemen Penting Untuk Kesihatan Warga Tua

Meal Shakes Shaklee Makanan Sedap Di Mana Sahaja

Meal Shakes Shaklee - Makanan sedap di mana sahaja

Meal Shakes Shaklee Makanan Lazat Di Mana-Mana Sahaja Kod Produk: 11001 (544 g) Serlahkan potensi si manja anda Apapun si manja lakukan, yakinlah bahawa Shaklee menyediakan nutrisi yang diperlukan oleh tubuh si manja anda untuk membesar. Minuman berkhasiat, sedap dan berkrim serta sumber yang kaya dengan kalsium, serat dan protein. Sesuai untuk kanak-kanak, remaja dan […]

Read More Meal Shakes Shaklee Makanan Sedap Di Mana Sahaja

Vita-Lea for Children, Multivitamin Kunyah Untuk Kanak-kanak

Vita-Lea for Children, multivitamin kunyah untuk kanak-kanak. Multivitamin Kanak-kanak yang Enak Kod Produk: 11005 (60 tablet) Serlahkan potensi si manja anda Apapun si manja lakukan, yakinlah bahawa Shaklee menyediakan nutrisi yang diperlukan oleh tubuh si manja anda untuk membesar. Si manja anda yang sedang membesar memerlukan vitamin dan mineral yang mencukupi untuk kesihatan dan tumbesaran […]

Read More Vita-Lea for Children, Multivitamin Kunyah Untuk Kanak-kanak

Kepentingan Vitamin C Untuk Kesihatan Warga Tua

Kepentingan Vitamin C untuk Kesihatan Warga Tua

Dalam hal penjagaan warga tua, pengambilan vitamin dan mineral yang mencukupi adalah sangat penting untuk kesihatan dan kesejahteraan hidup mereka. Kekurangan vitamin di kalangan warga tua boleh berlaku atas banyak sebab termasuklah: Terlepas waktu makan, kehilangan selera makan. Pengambilan ubat-ubatan hospital yang boleh mengganggu serapan vitamin. Masalah penyakit tertentu. Satu-satu vitamin yang sangat penting dan […]

Read More Kepentingan Vitamin C Untuk Kesihatan Warga Tua

Mak Hilang Sakit Lutut; Anak Lega! Testimoni AJHT Shaklee

Mak hilang sakit lutut, anak lega.

Hari ni KakNjang nak kongsi dengan anda semua Testimoni AJHT Shaklee. Bila mak inginkan sesuatu, adalah menjadi tanggungjawab kita sebagai anak untuk tunaikan permintaan mak tu. Macam ada seorang anak ni yang pernah KakNjang ceritakan hari tu, mak dia nak sangat makan AJHT. Bila sebut je pasal sakit lutut, maknya akan sebut AJHT. Baca kisahnya […]

Read More Mak Hilang Sakit Lutut; Anak Lega! Testimoni AJHT Shaklee

Kesan Berat Badan Berlebihan Terhadap Kesihatan Warga Tua

Kesan Berat Badan Berlebihan TErhadap Kesihatan Warga Tua

Memiliki berat badan berlebihan ketika usia tua memberi banyak kesan buruk terhadap kesihatan dan secara tak langsung mempengaruhi kualiti hidup warga tua tersebut. Faktor utama yang menyumbang kepada masalah ini ialah pemilihan gaya hidup yang kurang sihat tatkala usia mencecah 30an – 50an. Kesannya akan dirasai tatkala usia memasuki 60an dan ke atas. Hari ini […]

Read More Kesan Berat Badan Berlebihan Terhadap Kesihatan Warga Tua

Zinc Plus Shaklee: Tambahkan Zinc Dalam Kehidupan Harian Anda

Zinc Plus Shaklee

Tambahkan Zinc dalam kehidupan harian anda! Zinc tu apa? Sebelum ni Shaklee Malaysia ada Zinc Complex. Setelah beberapa tahun ‘berehat’, Zinc Complex kini kembali dengan formulasi lebih hebat sebagai Zinc Plus Shaklee. Ramai yang tunggu come back produk ni. Jom kita tengok kenapa. Apa itu ZINC? Mineral surih penting Mengaktifkan lebih dari 200 enzim dalam […]

Read More Zinc Plus Shaklee: Tambahkan Zinc Dalam Kehidupan Harian Anda