Ramadhan Penuh Bererti Pastinya Dengan Shaklee!

Promosi Shaklee Mac 2022 | Ramadhan PRomo 10% off | Azura Abdul

Menjelang Ramadhan… Ramadhan dah dekat sangat ni. Dah habis ganti puasa ke tu? Kalau dah, Alhamdulillah. Jom gandakan mood Ramadhan kita dengan melaksanakan puasa sunat pula. Sekarang adalah masa yang sangat sesuai untuk kita mulakan beberapa penambahbaikan dalam diet harian kita agar kita bersedia untuk Ramadhan pada bulan depan. Jom kita sama-sama memulakan perjalanan puasa […]

Read More Ramadhan Penuh Bererti Pastinya Dengan Shaklee!

Promosi ESP Februari 2022 | Get FEBulously Healthy!

Promosi ESP Shaklee Februari 2022 | Azura Abdul

Dapatkan Kesihatan Yang Hebat Februari 2022 Ini dengan Promosi ESP FEBulously Healthy! Dah masuk bulan kedua bagi tahun ini! Masih konsisten dengan azam tahun baru anda untuk menjadi yang terbaik? Bertenang, Shaklee ada sesuatu untuk memastikan anda kekal hebat dan bersemangat sepanjang tahun! Dapatkan promosi ESP FEBulously Healthy Februari 2022 untuk kelihatan dan rasa lebih hebat […]

Read More Promosi ESP Februari 2022 | Get FEBulously Healthy!

Promosi Shaklee Februari 2022 | Pertahanan Berganda

promosi shaklee februari 2022 | Pertahanan Berganda | Azura Abdul

Anda mungkin semakin teragak-agak untuk keluar dari rumah dengan jumlah kes baharu COVID-19 yang melebihi 20,000 kes setiap hari. Namun, kita harus meneruskan kehidupan seperti biasa. Gandakan Pertahanan Anda untuk kekal selamat. Dengan imuniti yang kuat, anda boleh berasa tenang walaupun semasa menjalani rutin harian anda di luar rumah. Promosi Shaklee di bulan Februari 2022 ini […]

Read More Promosi Shaklee Februari 2022 | Pertahanan Berganda

Resepi Sahur Ringkas Berkhasiat | ESP + LifeShake Matcha

Resepi Sahur RIngkas Berkhasiat | ESP - Life Shake Matcha | Azura Abdul

Sahur made easy with Shaklee! Sahur lebih ringkas dan mudah disediakan, lebih berkhasiat, tinggi nilai nutrisinya dengan Resepi Shaklee. Hari ini Alhamdulillah KakNjang berpuasa. Walau bangun agak lambat, tak jadi masalah. Sahur dapat disediakan dalam masa tak sampai pun 2 minit! Untuk cadangan resepi sahur ringkas yang lain, anda boleh baca lagi di sini… Puasa […]

Read More Resepi Sahur Ringkas Berkhasiat | ESP + LifeShake Matcha

Resepi Loli Ais Matcha Tembikai | A Matcha Popsicle

Resepi Loli Ais Matcha-Tembikai | Azura Abdul

Di sini KakNjang kongsikan untuk anda semua resepi loli ais Matcha-Tembikai | Matcha-Watermelon Popsicle Recipe. Nanti kalau dah buat, bolehlah kongsikan dengan KakNjang apa yang anda rasa 😉 Resepi Loli Ais Matcha-Tembikai Bahan-bahannya: 2 skup (48g) Life Shake Matcha 200ml susu rendah lemak 3 hirisan tembikai Cara-caranya: Kisar tembikai. Tuang ke dalam acuan aiskrim hingga […]

Read More Resepi Loli Ais Matcha Tembikai | A Matcha Popsicle

Bagaimana Serbuk Teh Hijau Matcha Dihasilkan?

Bagaimana serbuk teh hijau matcha dihasilkan? | Azura Abdul

Kenapa KakNjang nak tahu sangat bagaimana serbuk teh hijau matcha dihasilkan? Sebab hari tu ‘terpelanting sekejap ke Jepun’! 😀 Berpeluang ke Japanese Garden, Bukit Tinggi, Malaysia baru-baru ini. Hanya sekadar mengenakan kimono dan bergambar di taman ala-ala Jepun, sudah cukup mengujakan. Jika berpeluang merasai upacara Majlis Teh Jepun, Chado, tentu lagi best! Namun hanya tinggal […]

Read More Bagaimana Serbuk Teh Hijau Matcha Dihasilkan?

Manfaat Matcha untuk Kesihatan

Manfaat Matcha untuk Kesihatan Tubuh | Azura Abdul

Matcha atau teh hijau terbaik berkualiti tinggi yang berasal dari Jepun ini sememangnya memiliki manfaat yang banyak untuk kesihatan. Biasanya dijadikan sebagai perisa atau pewarna makanan semulajadi. Mengandungi antioksida yang tinggi dan bersifat anti-radang, tidak hairanlah ramai yang memilih matcha sebagai minuman sihat mereka. Antara tujuan utama ramai yang memilih matcha adalah kerana manfaat matcha […]

Read More Manfaat Matcha untuk Kesihatan

Terbaru Matcha Life Shake Mixed Soy Protein Shaklee

Memperkenalkan Perisa Bermusim Terbaharu Shaklee - Matcha Life Shake | Azura Abdul

Shaklee muncul lagi dengan hidangan semua-dalam-satu yang lazat life shake, kali ini berperisa MATCHA! Great news for matcha lovers!!!!! Kalau dulu nak merasa Matcha Drink, nak kena ke restoran “mahal sikit” hehehe. Tapi selepas kemunculan Matcha Life Shake Shaklee ini, bolehlah kita ber-Matcha hanya dari rumah sahaja!!! HIDANGAN SEMUA-DALAM-SATU YANG LAZAT padat dengan nutrien, rasa […]

Read More Terbaru Matcha Life Shake Mixed Soy Protein Shaklee

Kenapa Zinc Penting Untuk Penuaan Sihat?

Hari ini KakNjang nak bincang sedikit tentang kepentingan zinc dalam usaha kita untuk capai Penuaan Sihat. Tapi sebelum itu jom kita kenali dahulu apa itu zinc? Apa Itu Zinc? Zinc merupakan sejenis trace mineral, bermaksud mineral ini diperlukan dalam jumlah yang kecil. Zinc tidak dapat dihasilkan oleh tubuh, jadi kita perlu dapatkannya melalui pemakanan harian […]

Read More Kenapa Zinc Penting Untuk Penuaan Sihat?

Promosi Shaklee Januari 2022 | Vivix | Healthy Solutions

Promosi Shaklee Januari 2022 | Azura Abdul

Selamat tahun baru 2022 buat semua! Promosi bulan ini, Januari 2022, menampilkan solusi hebat untuk jalani hidup lebih sihat ceria bahagia bersama Shaklee. Ada 2 promosi berjalan serentak. Promosi VIVIX dan promosi Set Penjagaan Kesihatan – HEALTHY SOLUTIONS! Jom kita tengok promosi bulan ini… Promosi VIVIX Vivix merupakan minuman botani lazat kaya dengan resveraterol, yang […]

Read More Promosi Shaklee Januari 2022 | Vivix | Healthy Solutions
Januari 11, 2022

Tag:, ,