Hebahan Segera: Kekang Virus Corona Dengan Vitamin C

vitamin c kekang koronavirus

26 Januari 2020: Kenyataan telah dikeluarkan di Orthomolecular Medicine News Service bahawa penyebaran wabak CoronaVirus COVID-19 (virus corona) yang mula merebak ke serata dunia boleh di kekang (samada dihentikan atau diperlahankan) dengan segera dengan pengambilan Vitamin C pada dos yang tinggi. Berikut adalah cadangan nutrisi tambahan yang penting bagi menangani masalah jangkitan virus, contohnya seperti […]

Read More Hebahan Segera: Kekang Virus Corona Dengan Vitamin C

Promosi Shaklee Disember 2019 – Lucky Draw and more!

Promosi Shaklee Disember 2019

Bulan Disember 2019 ni, Shaklee ada sedikit kelainan dan unik dalam setiap promosi nya. Promosi 1: Buy Buy 2019 Lucky Draw Rebut peluang untuk menang Cabutan Bertuah setiap minggu dan sekali lagi dalam the GRAND DRAW! Bermula 28 Nov 2019 sehingga 31 Disember 2019. Syarat sahnya mudah sahaja. Jadi ahli keluarga Shaklee terlebih dahulu. Kemudian […]

Read More Promosi Shaklee Disember 2019 – Lucky Draw and more!

Bila Ada Kencing Manis, Jaga Gula Dan Karbohidrat!

Bila ada kencing manis; jaga gula, jaga karbo.

Kencing manis merupakan antara penyakit yang sering bertandang tika usia semakin meningkat. Apa yang biasa kita lakukan bila kita mendapati bahawa kita ada penyakit kencing manis? Dalam menuju Penuaan Sihat banyak perkara yang kita tak boleh ambil ringan. Lebih-lebih lagi soal makan. Semakin kita berusia, metabolisma kita semakin menurun, mungkin juga lebih awal dari usia […]

Read More Bila Ada Kencing Manis, Jaga Gula Dan Karbohidrat!

Promosi Shaklee Jun 2019

Promosi Shaklee Jun 2019

KakNjang suka promosi Shaklee Jun 2019 ni. Gabungan dua item yang sangat best. Zinc Plus dan OmegaGuard. Paling best bila kedua-duanya sangat sbaik untuk kesihatan warga tua. Promosi Zinc Plus Shaklee Jun 2019: Beli 3 Percuma 1 Apakah Keistimewaan Zinc Plus Shaklee? Satu tablet membekalkan 100% nilai harian yang diperlukan untuk zink. Dirumuskan dengan zinc […]

Read More Promosi Shaklee Jun 2019
Jun 12, 2019

Mandul Boleh Dirawat. Betulkah?

mandul boleh dirawat

Mandul boleh dirawat? Salah siapa kalau sesuatu institusi kekeluargaan itu tidak dikurniakan dengan zuriat? Isteri? Suami? Keturunan? “Aishah mandul mak!! Anak mak ini mandul!!” “Kalau bukan abang Madi yang sanggup memperisterikan Aishah siapa lagi!!” Itu antara dialog dalam siri drama popular Nur 2, yang telah melabuhkan tirainya minggu lalu. Ikuti kupasan ringkas PHM mengenai isu […]

Read More Mandul Boleh Dirawat. Betulkah?

7 Tip Untuk Perut Sihat Lebih Lama

Perut Sihat Lebih Lama

Ramai yang hendak sihat dan mampu untuk menikmati pelbagai jenis makanan sehingga ke usia tua. Masalahnya, ramai yang tidak ambil kisah perihal kesihatan perut sedari awal usia. Akibatnya perut jadi sangat sensitif. Hatta sedikit kesilapan dalam memilih makanan akan menyebabkan perut sakit. Untuk itu, KakNjang nak berkongsi dengan anda semua – 7 tip untuk perut […]

Read More 7 Tip Untuk Perut Sihat Lebih Lama

Zinc Plus Shaklee: Tambahkan Zinc Dalam Kehidupan Harian Anda

Zinc Plus Shaklee

Tambahkan Zinc dalam kehidupan harian anda! Zinc tu apa? Sebelum ni Shaklee Malaysia ada Zinc Complex. Setelah beberapa tahun ‘berehat’, Zinc Complex kini kembali dengan formulasi lebih hebat sebagai Zinc Plus Shaklee. Ramai yang tunggu come back produk ni. Jom kita tengok kenapa. Apa itu ZINC? Mineral surih penting Mengaktifkan lebih dari 200 enzim dalam […]

Read More Zinc Plus Shaklee: Tambahkan Zinc Dalam Kehidupan Harian Anda

Suplemen Semulajadi Untuk Masalah Anxiety

suplemen semulajadi anxiety disorder

Anxiety tu apa? Perasaan bimbang, risau, berdebar-debar pasal sesuatu atau kadang-kadang tanpa sebab pun.   Dalam keadaan ekstrem, seseorang yang mengidap Anxiety ini boleh ada panic attack. Tanda-tandanya seakan sama dengan serangan jantung; sakit dada, berpeluh, sesak nafas, jantung berdebar-debar dan lemah seluruh badan.   Sekiranya tidak ditangani dengan betul, pengidap Anxiety ini akan mengundang […]

Read More Suplemen Semulajadi Untuk Masalah Anxiety

Cara Mengatasi Masalah Tiroid Secara Alami

Apa itu Thyroid?   Fungsi Thyroid? Hormon thyroid mengawal kadar metabolisma tubuh kita. Metabolisma membantu tubuh memanfaatkan tenaga yang terhasil di dalam badan. Ganguan thyroid samada terlebih atau kurang hormon thyroid akan samada mempercepatkan kadar metabolisma atau memperlahankan metabolisma di dalam badan seseorang pesakit thyroid. Apa Masalahnya? Terlebih hormon thyroid – HyperThyroid Kurang hormon thyroid […]

Read More Cara Mengatasi Masalah Tiroid Secara Alami