Panduan Kekal Sihat Cergas Bertenaga Ketika Puasa

Panduan Kekal Sihat Cergas Bertenaga Ketika Puasa | Azura Abdul

Ramadhan datang lagi. Alhamdulillah kita direzekikan untuk bertemu dengan Ramadhan yang mulia ini. Cabaran biasa yang kita hadapi ketika berpuasa di bulan Ramadhan ialah bagaimana untuk pastikan tubuh kekal sihat, cergas dan bertenaga sepanjang hari puasa, selama sebulan! Berikut KakNjang kongsikan dengan anda semua 8 tip untuk pastikan kita kekal sihat cergas dan bertenaga ketika […]

Read More Panduan Kekal Sihat Cergas Bertenaga Ketika Puasa

Panduan Puasa Untuk Kanak-kanak Berpuasa Kali Pertama

Panduan mendidik anak puasa kali pertama | Azura Abdul

Kanak-kanak tidak wajib untuk berpuasa di bulan Ramadhan sehinggalah mereka mencapai usia akil baligh. Namun kemeriahan bulan Ramadhan terutama ketika berbuka puasa setiap hari dan sambutan Hari Raya di penghujung Ramadhan nanti membuatkan anak-anak ingin turut serta melakukan ibadah puasa ini. Makanya, ibupapa haruslah bijak untuk menjadikan puasa ini suatu pengalaman yang menyeronokkan dan bukan […]

Read More Panduan Puasa Untuk Kanak-kanak Berpuasa Kali Pertama

Set Puasa Shaklee untuk Kanak-kanak

Set Puasa Kanak-kanak Shaklee | Azura Abdul

Kanak-kanak tidak wajib untuk berpuasa di bulan Ramadhan sehinggalah mereka mencapai usia akil baligh. Namun kemeriahan bulan Ramadhan terutama ketika berbuka puasa setiap hari dan sambutan Hari Raya di penghujung Ramadhan nanti membuatkan anak-anak ingin turut serta melakukan ibadah puasa ini. Makanya, ibubapa haruslah bijak untuk menjadikan puasa ini suatu pengalaman yang menyeronokkan dan bukan […]

Read More Set Puasa Shaklee untuk Kanak-kanak

Ramadhan Penuh Bererti Pastinya Dengan Shaklee!

Promosi Shaklee Mac 2022 | Ramadhan PRomo 10% off | Azura Abdul

Menjelang Ramadhan… Ramadhan dah dekat sangat ni. Dah habis ganti puasa ke tu? Kalau dah, Alhamdulillah. Jom gandakan mood Ramadhan kita dengan melaksanakan puasa sunat pula. Sekarang adalah masa yang sangat sesuai untuk kita mulakan beberapa penambahbaikan dalam diet harian kita agar kita bersedia untuk Ramadhan pada bulan depan. Jom kita sama-sama memulakan perjalanan puasa […]

Read More Ramadhan Penuh Bererti Pastinya Dengan Shaklee!

Resepi Sahur Ringkas Berkhasiat | ESP + LifeShake Matcha

Resepi Sahur RIngkas Berkhasiat | ESP - Life Shake Matcha | Azura Abdul

Sahur made easy with Shaklee! Sahur lebih ringkas dan mudah disediakan, lebih berkhasiat, tinggi nilai nutrisinya dengan Resepi Shaklee. Hari ini Alhamdulillah KakNjang berpuasa. Walau bangun agak lambat, tak jadi masalah. Sahur dapat disediakan dalam masa tak sampai pun 2 minit! Untuk cadangan resepi sahur ringkas yang lain, anda boleh baca lagi di sini… Puasa […]

Read More Resepi Sahur Ringkas Berkhasiat | ESP + LifeShake Matcha

Panduan Berpuasa Untuk Warga Emas

Semakin usia meningkat, banyak perkara yang boleh mempengaruhi kesihatan fizikal semasa berpuasa di bulan Ramadhan. Selagi seseorang warga emas itu masih boleh mengekalkan berat badan, kekal aktif, serta mendapatkan nutrisi yang diperlukan tubuh, tiada apa yang perlu dirisaukan. Berikut dikongsikan panduan berpuasa untuk warga emas kekal sihat dan bertenaga semasa bulan ramadhan. Panduan berpuasa untuk […]

Read More Panduan Berpuasa Untuk Warga Emas

Smoothie Pic Dan Kulit Kayu Manis| Azura Abdul

Resepi Shaklee sedap

Sangat berkhasiat dan sesuai untuk dijadikan sebagai meal replacement, pemakanan gantian. Berikut adalah resepi Shaklee ringkas sihat berkhasiat untuk anda cuba. Apa yang anda perlukan: 2 scoop Cinch Shake Mix perisa Vanilla (atau perisa lain (choco/latte) yang anda gemari) 1/2 buah pic yang masak ranum 1/2 cawan bayam (jika ada. tak de pun ok) 1/4 […]

Read More Smoothie Pic Dan Kulit Kayu Manis| Azura Abdul

7 Tip Berpuasa Bagi Yang Ada Tekanan Darah Tinggi

Bagi yang ada masalah tekanan darah tinggi (hypertension), anda akan mudah rasa pening dan nak muntah, lebih-lebih lagi tatkala berpuasa. Mungkin akan mengganggu puasa anda bukan? Jangan risau. InSyaaAllah masalah itu boleh kita atasi dengan beberapa tip. Di sini KakNjang nak kongsikan 7 tip berpuasa bagi yang ada tekanan darah tinggi. Manfaat puasa bagi yang […]

Read More 7 Tip Berpuasa Bagi Yang Ada Tekanan Darah Tinggi

Mendidik Anak Untuk Puasa Buat Kali Pertama

Puasa buat kali pertama

Puasa buat kali pertama? Sangat susah pada permulaannya. Tapi perlu dididik dari awal. Adalah biasa untuk 2 hingga 3 hari pertama merupakan masa yang amat sukar bagi kanak-kanak yang cuba puasa buat kali pertama. Dari perspektif nutrisi, berikut adalah beberapa idea untuk ibu bapa bantumemudahkan perjalanan berpuasa mereka: SAHUR Berikan anak anda permulaan hari yang […]

Read More Mendidik Anak Untuk Puasa Buat Kali Pertama

Kelebihan Set Puasa Shaklee | Azura Abdul

Set Berpuasa Shaklee | Puasa Lebih bertenaga dengan Shaklee | Azura Abdul

Bagi yang hidup sendirian tidak berkeluarga, sarapan dan sahur agak mudah. Namun, bagi mereka yang sudah berkeluarga, punyai anak-anak yang pelbagai karenah, sarapan dan sahur adalah waktu makan yang sangat renyah dan kritikal. Untuk selesaikan masalah, KakNjang cadangkan pengambilan Set Puasa Shaklee. Set Berpuasa Untuk Siapa? secara umumnya; setiap individu yang hendak berpuasa kanak-kanak pertama […]

Read More Kelebihan Set Puasa Shaklee | Azura Abdul