Cadangan Suplemen Ketika Tempoh Pemulihan

ESP selepas bersukan
Menyokong misi #kttshaklee KORANG TAHU TAK?
Kebaikan dikongsi bersama!
 
Kan kaknjang ada cakap, no pain no gain…
Now, the pain part tu sebenarnya sebahagian dari proses pembentukan otot yang sihat. Bila ada pain, kenalah ada recovery periodnya. Otot yang tercedera tu kita kena rehatkan supaya tidak berlaku kecederaan yg lebih teruk
 
Di samping senaman ringan dan rehat yang mencukupi semasa tempoh pemulihan, pemakanan adalah the next important thing.
 
Why? Bila kita buat senaman rintangan, kita tingkatkan kadar protein synthesis dan muscle breakdown. Biasanya kita akan rasa sakit dalam 24-36 jam selepas senaman.
 
Sekiranya kita tidak supply tubuh dengan sumber protein terbaik, muscle breakdown akan mengatasi protein synthesis dan ini akan menyebabkan kita kehilangan muscle mass. 

Cadangan suplemen ketika tempoh pemulihan:

1) ESP – sumber protein lengkap dengan 9 amino asid perlu oleh tubuh.
2) Vitamin C – untuk pemulihan kolagen yang membantu pembentukan semula otot yang cedera.
2) Magnesium – bantu otot self-heal dan kembangkan otot, dapat mengurangkan kekejangan, speeds up recovery, stress relief dan juga membantu anda rehat secukupnya semasa tempoh recovery. Shaklee ada Ostematrix – calcium magnesium lengkap.

So… abang-abang sado di luar sana. Shaklee ada yang terbaik untuk anda dalam menuju cita-cita mengembangkan otot dan 6 kotak di perut! Akaks-akaks yang nak shape-up dengan jayanya perlu juga lalui proses koyakan otot dan recovery ni…baru shape kita lawa…
 
ESP, SRVita-C dan Ostematrix. Siapa nak? PM kaknjang cepat. 
Artikel lain: 4 Suplemen Bantu Pulih Sakit Badan Selepas Bersukan.

Di bawah ni KakNjang sediakan link untuk memudahkan anda dapatkan cadangan suplemen ketika tempoh pemulihan.

Klik pada ikon di bawah untuk pembelian secara online, bayaran menggunakan kad kredit/debit. Untick mana-mana produk cadangan yang tidak diperlukan.Beli secara online

Atau

Anda boleh terus WhatsApp KakNjang di 019 668 6767 atau klik pada ikon di bawah

WhatsApp KakNjang Sekarang
Konsultasi exclusive percuma untuk semua pelanggan KakNjang.

Penghantaran percuma untuk pengguna sekitar
Air Keroh, Bukit Katil dan Bukit Beruang.
Pos ke seluruh Malaysia.

Nak beli dengan harga lebih rendah, daftar sebagai Ahli Keluarga Shaklee sekarang.Daftar Shaklee

Semoga bermanfaat.

AzuraAbdul.com – Penuaan Sihat Bermula Sekarang!

Total Page Visits: 8 - Today Page Visits: 2
  • Tinggalkan Balasan

    Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *