Promosi Shaklee Januari 2021 | Azura Abdul

Promosi Shaklee Januari 2021 | Azura Abdul

Promosi Shaklee Januari 2021 bagai memahami pergolakan yang sedang kita alami sekarang ini. Kes COVID-19 kekal dengan konsisten pada kadar 4 angka setiap hari. Kebarangkalian kita akan dijangkiti semakin tinggi. Tunggu masa dan ketika sahaja. Nak dicegah terus jangkitan COVID-19 ke atas setiap individu memang impossible. Namun apa yang kita boleh sama-sama lakukan ialah demgan […]

Read More Promosi Shaklee Januari 2021 | Azura Abdul

Testimoni Pengguna Vitamin C Shaklee | Azura Abdul

testimoni pengguna vitamin c shaklee

Hari ni KakNjang nak cerita sikit tentang beberapa testimoni pengguna vitamin C Shaklee. Ramai pelanggan KakNjang yang ambil vitamin C ni adalah untuk tingkatkan imuniti tubuh. Testimoni 6 Tahun Tak Demam Sejak Kenal Shaklee! Puan Ja, seorang guru Kimia dari Kedah. Beliau memang seorang penggemar vitamin C Shaklee. Bila ditanya apa rasa selepas mengamalkan vitamin […]

Read More Testimoni Pengguna Vitamin C Shaklee | Azura Abdul

6 Tanda Kurang Vitamin C Dalam Badan | Azura Abdul

6 Tanda Kurang Vitamin C Dalam Badan

Zaman sekarang masalah kurang vitamin C disebabkan oleh kurang zat dalam diet harian. Walau tidak sampai ke tahap skurvy, antara kesan yang dapat kita lihat ialah keletihan, kemurungan dan beberapa masalah kecacatan tisu penghubung (luka lambat sembuh, pendarahan gusi dan hidung, masalah rambut dan kuku dan sebagainya). Rawatan untuk kesemuanya adalah dengan tingkatkan pengambilan vitamin […]

Read More 6 Tanda Kurang Vitamin C Dalam Badan | Azura Abdul

Fungsi Utama Dan Manfaat Vitamin C Kepada Tubuh

Fungsi dan manfaat vitamin C

Sebelum KakNjang teruskan dengan fungsi dan manfaat vitamin C kepada tubuh kita, anda baca dulu tentang Apa Itu Vitamin C dan Sumber Vitamin C di sini… jika belum. Kita dah tahu bahawa vitamin C ni larut air dan badan kita tidak boleh menghasilkan vitamin C sendiri. Sebarang lebihan vitamin C dalam sesuatu masa akan disingkirkan […]

Read More Fungsi Utama Dan Manfaat Vitamin C Kepada Tubuh

Apa Itu Vitamin C? Apakah Makanan Sumber Vitamin C?

Apa itu sumber vitamin C?

Ketika negara sedang rancak dilanda wabak COVID-19 dengan jumlah kes pada 4 angka setiap hari sejak kebelakangan ini. Ramai yang mencari Vitamin C untuk tujuan menguatkan sistem imun bagi melawan sebarang penyakit. Namun tahukah anda apa itu vitamin C? Apakah sumber vitamin C? Apakah manfaat vitamin c untuk tubuh kita? Ramai yang dah tahu namun […]

Read More Apa Itu Vitamin C? Apakah Makanan Sumber Vitamin C?

Siapakah Perdana Menteri Malaysia ke-8?

Semua tertanya-tanya, siapakah bakal Perdana Menteri Malaysia ke-8? Siapakah yang bakal menerajui Malaysia selepas ini? Macam macam respond yang kita dapat dari pelbagai sumber. Pening kepala memikirkanya… nasib baik ada Astro Awani dok update every now and then. Astro Awani chanel berapa? Chanel 501! Biarlah mereka yang pakar dalam hal tu selesaikan isu berkenaan. Kita […]

Read More Siapakah Perdana Menteri Malaysia ke-8?

Bilakah Waktu Terbaik Untuk Ambil Vitamin C?

Waktu terbaik ambil vitamin c

Waktu terbaik untuk makan Vitamin C? Pertama sekali kita perlu faham, waktu terbaik untuk ambil sesuatu vitamin bergantung kepada jenis vitamin tersebut. Ada yang terbaik bila diambil selepas waktu makan, ada juga yang bagus serapannya ketika perut kosong. Tidak kira bila pun waktunya, pengambilan sesuatu vitamin dalam bentuk suplemen dengan cara yang teratur dan disiplin […]

Read More Bilakah Waktu Terbaik Untuk Ambil Vitamin C?

Vitamin C Dos Tinggi Rosakkan Buah Pinggang?

Betulkah vitamin C rosakkan buah pinggang?

Betulkah Vitamin C boleh rosakkan buah pinggang? Baru-baru ni KakNjang berkongsi maklumat tentang penggunaan Vitamin C dos tinggi 3,000mg mampu untuk mencegah dan mengurangkan simptom serangan virus, yang sedang tular terkini influenza dan virus corona COVID-19. Bukan suka-suka buat perkongsian, tetapi maklumat tersebut datangnya dari sumber yang sah, disarankan oleh sekumpulan pakar perubatan. Anda boleh […]

Read More Vitamin C Dos Tinggi Rosakkan Buah Pinggang?

Vitamin C Shaklee, Manfaat dan Testimoni

Sustained Release Vita-C Plus Shaklee

Vitamin C Shaklee – Vitamin C SemulaJadiKod Produk: 10104 (180 tablet)Alami semula nikmat kesihatan.Nutrien yang memainkan peranan sangat pentinguntuk keseluruhan kesihatan dan kesejahteraan. Vitamin C adalah vitamin penting yang larut air dan mempunyai pelbagai fungsi kepada tubuh, dengan fungsi utama sebagai antioksida yang baik. Ia juga memainkan peranan yang penting untuk menggalakkan kesihatan gigi, gusi, […]

Read More Vitamin C Shaklee, Manfaat dan Testimoni

Cadangan Suplemen Ketika Tempoh Pemulihan

ESP selepas bersukan

Menyokong misi #kttshaklee KORANG TAHU TAK? Kebaikan dikongsi bersama!   Kan kaknjang ada cakap, no pain no gain… Now, the pain part tu sebenarnya sebahagian dari proses pembentukan otot yang sihat. Bila ada pain, kenalah ada recovery periodnya. Otot yang tercedera tu kita kena rehatkan supaya tidak berlaku kecederaan yg lebih teruk   Di samping […]

Read More Cadangan Suplemen Ketika Tempoh Pemulihan