Siapakah Perdana Menteri Malaysia ke-8?

Semua tertanya-tanya, siapakah bakal Perdana Menteri Malaysia ke-8? Siapakah yang bakal menerajui Malaysia selepas ini? Macam macam respond yang kita dapat dari pelbagai sumber. Pening kepala memikirkanya… nasib baik ada Astro Awani dok update every now and then. Astro Awani chanel berapa? Chanel 501! Biarlah mereka yang pakar dalam hal tu selesaikan isu berkenaan. Kita […]

Read More Siapakah Perdana Menteri Malaysia ke-8?

Bilakah Waktu Terbaik Untuk Ambil Vitamin C?

Waktu terbaik ambil vitamin c

Waktu terbaik untuk makan Vitamin C? Pertama sekali kita perlu faham, waktu terbaik untuk ambil sesuatu vitamin bergantung kepada jenis vitamin tersebut. Ada yang terbaik bila diambil selepas waktu makan, ada juga yang bagus serapannya ketika perut kosong. Tidak kira bila pun waktunya, pengambilan sesuatu vitamin dalam bentuk suplemen dengan cara yang teratur dan disiplin […]

Read More Bilakah Waktu Terbaik Untuk Ambil Vitamin C?

Vitamin C Dos Tinggi Rosakkan Buah Pinggang?

Betulkah vitamin C rosakkan buah pinggang?

Betulkah Vitamin C boleh rosakkan buah pinggang? Baru-baru ni KakNjang berkongsi maklumat tentang penggunaan Vitamin C dos tinggi 3,000mg mampu untuk mencegah dan mengurangkan simptom serangan virus, yang sedang tular terkini influenza dan virus corona COVID-19. Bukan suka-suka buat perkongsian, tetapi maklumat tersebut datangnya dari sumber yang sah, disarankan oleh sekumpulan pakar perubatan. Anda boleh […]

Read More Vitamin C Dos Tinggi Rosakkan Buah Pinggang?

Vitamin C Shaklee, Manfaat dan Testimoni

Sustained Release Vita-C Plus Shaklee

Vitamin C Shaklee – Vitamin C SemulaJadiKod Produk: 10104 (180 tablet)Alami semula nikmat kesihatan.Nutrien yang memainkan peranan sangat pentinguntuk keseluruhan kesihatan dan kesejahteraan. Vitamin C adalah vitamin penting yang larut air dan mempunyai pelbagai fungsi kepada tubuh, dengan fungsi utama sebagai antioksida yang baik. Ia juga memainkan peranan yang penting untuk menggalakkan kesihatan gigi, gusi, […]

Read More Vitamin C Shaklee, Manfaat dan Testimoni

Cadangan Suplemen Ketika Tempoh Pemulihan

ESP selepas bersukan

Menyokong misi #kttshaklee KORANG TAHU TAK? Kebaikan dikongsi bersama!   Kan kaknjang ada cakap, no pain no gain… Now, the pain part tu sebenarnya sebahagian dari proses pembentukan otot yang sihat. Bila ada pain, kenalah ada recovery periodnya. Otot yang tercedera tu kita kena rehatkan supaya tidak berlaku kecederaan yg lebih teruk   Di samping […]

Read More Cadangan Suplemen Ketika Tempoh Pemulihan