No Pain, No Gain!

Menyokong misi #kttshaklee KORANG TAHU TAK?
 
Kebaikan dikongsi bersama!
 
Bila beriadhah or berkebun or berbasikal or bertreadmill,  tak kira lah apa pun aktivitinya, bila dah mula berpeluh jgn berhenti, teruskan beriadhah sikit lagi …. 
 
Bila dah mula berpeluh, tandanya pembakaran lemak dan kalori baru nak mula… 
 
 Aktiviti ringan seperti ini, once kita dah berhenti, cool off, peluh pun dah tak de….pembakaran kalori pun berhenti di situ….
 
Cuba selitkan senaman rintangan sedikit….
 
Selitkan squat, plank, lompat bintang etc… biar ada rasa sakit sikit baru berkesan. Sakit tu tandanya otot kita ada sedikit koyak. 
 
Contoh… kita dah selesa dgn plank 60 saat – cuba tambah lagi 10saat utk rasa ‘feel’ tu. Kalau dah biasa squat 3-2 30kali,  cuba tukar kpd squat 5-3 or banyak kan bilangan squat. 
 
Memang akan ada rasa sakit Here and there tapi itu menunjukkan senaman kita tu efektif. 
 
Senaman jenis ke dua ini, bila kita dah mula berpeluh,  pembakaran kalori dan lemak berlaku. Bila kita dah habis bersenam pun pembakaran kalori tetap berlaku sehingga 36jam selepas itu. 
 
Ini adalah kerana otot – otot yg dah terkoyak tadi akan heal dgn sendirinya dan itu memerlukan energy – pembakaran kalori.
 
Boleh follow? In other words – NO PAIN, NO GAIN!!!
 
Azura Abdul
019 668 6767
#MomIsHome
Shaklee Independent Distributor
ID# 1134833
#sayajualshaklee
Total Page Visits: 250 - Today Page Visits: 2
Oktober 4, 2015

  • Tinggalkan Balasan

    Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *