Suplemen Semulajadi Untuk Masalah Anxiety

Cadangan Suplemen Semulajadi Shaklee Untuk Atasi Masalah Anxiety Disorder | Azura Abdul

Hari ini KakNjang nak kongsi dengan anda semua beberapa suplemen semulajadi untuk tangani masalah Anxiety. Anxiety ni perasaan bimbang, risau, berdebar-debar pasal sesuatu atau kadang-kadang tanpa sebab pun.   Dalam keadaan ekstrem, seseorang yang mengidap Anxiety ini boleh ada panic attack. Tanda-tandanya seakan sama dengan serangan jantung; sakit dada, berpeluh, sesak nafas, jantung berdebar-debar dan lemah seluruh badan.  

Sekiranya tidak ditangani dengan betul, pengidap Anxiety ini akan mengundang pelbagai masalah lain seperti tekanan darah tinggi, kolesterol tinggi, mood swing, kemurungan dan insomnia (susah nak tidur).  

Untuk ubat-ubatan – sila rujuk doktor anda yang bertauliah.   Pada saya, pemakanan seimbang dari sumber asli dan pengambilan supplement semulajadi adalah benteng pertahanan terbaik untuk setiap masalah kesihatan luar dan dalam.

Cadangan suplemen semulajadi untuk masalah Anxiety:

Vitamin B sangat penting untuk memastikan sistem saraf kita berfungsi dengan baik. Mengikut kajian saintifik, berikut disenaraikan beberapa kepentingan vitamin B berkaitan sistem saraf:  

  • Seimbangkan ddan mencegah perubahan paras laktik (asid laktik vs aliran darah dan oksigen) dalam badan.
  • Vitamin B1 dan B6 memiliki efek menenangkan dan membantu emngurangkan anxiety.
  • Niacinamide atau B3 diperlukan dalam penghasilan neurotransmitters yang digunakan oleh sel-sel saraf untuk berhubung antara satu sama lain. The Wi-Fi system!

Senang cerita; vitamin B adalah sangat penting untuk fungsi saraf. Shaklee ada B-Complex dengan asid folik.

Fish Oil – Omega 3s

Asid lemak Omega-3 yag terdapat khususnya dalam minyak ikan didapati mempunyai banyak manfaat ke atas beberapa kondisi kesihatan mental.

OmegaGuard Omega-3 Shaklee

Omega-3 merupakan unsur semulajadi yang tidak dapat dihasilkan oleh tubuh kita, perlu dapatkannya melalui pemakanan harian kita.

Omega-3 juga terbukti mampu melindungi sistem kardiovaskular (jantung dan salur darah) dengan merendahkan paras kolesterol jahat dalam darah.

Kak Njang kata; minyak ikan penting untuk fungsi otak. Dalam masa yang sama boleh membantu turunkan kolesterol dan tekanan darah. Shaklee ada OmegaGuard.  

Zinc

Zinc Plus Shaklee | Penuaan Sihat | Azura Abdul

Kekurangan zinc dalam darah seringkali dikaitkan dengan risiko untuk mendapat anxiety disorder. Shaklee ada Zinc Plus untuk melengkapkan gabungan suplemen bagi mengatasi masalah Anxiety Disorder.  

Magnesium

Kajian mendapati bahawa hormon stress yang terhasil dalam tubuh akan menyingkirkan/mengurangkan magnesium dari tubuh kita. Kekurangan magnesium dalam badan kita boleh menyebabkan simptom seperti keletihan, tak cukup rehat, ketakutan, tak boleh tidur, keresahan/anxiety, depresi dan hilang ingatan.  

OsteNutrix Shaklee mengandungi Magnesium dan sedikit Zinc yang diperlukan. OsteNutrix membantu pesakit Anxiety dapat rehat yang secukupnya dengan menggalakkan tidur yang nyenyak di malam hari.  

VitaLea Iron Plus Shaklee mengandungi Magnesium dan Zinc, juga beberapa nutrisi lain yang diperlukan oleh pesakit Anxiety untuk menangani masalah mereka.

Vita-Lea Multivitamin Shaklee | Penuaan Sihat | Azura Abdul


Credit to Natural-Remedies-Review.com

Lain-lain cadangan supplement Shaklee untuk masalah ini:
ESP
CoQHealth / CoQ-Trol
Alfalfa
Peppermint-Ginger Plus

Pengedar Shaklee Malaysia

Anda boleh terus WhatsApp KakNjang di 019 668 6767 atau klik pada gambar KakNjang 😉

Konsultasi exclusive percuma untuk semua pelanggan KakNjang. Penghantaran percuma untuk pengguna sekitar Air Keroh, Bukit Katil dan Bukit Beruang. Pos ke seluruh Malaysia.

Semoga bermanfaat.

AzuraAbdul.com – Penuaan Sihat Bermula Sekarang!


  • Tinggalkan Balasan

    Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *