Vitamin Penting Untuk Pesakit Kencing Manis

Vitamin penting untuk kesihatan pesakit kencing manis

Hari ini KakNjang nak berkongsi dengan anda semua tentang beberapa suplemen/vitamin/mineral/pemakanan tambahan yang boleh membantu mengurangkan masalah yang dialami oleh pesakit kencing manis. Bagaimana kita tahu yang kita ada penyakit kencing manis? Selalunya kita tak akan tahu sehinggalah kita pergi berjumpa dengan doktor dan buat ujian darah. Kalau doktor kata kita dah ada sikit, biasa […]

Read More Vitamin Penting Untuk Pesakit Kencing Manis

Kekal Terhidrat Sepanjang Ramadan

Kekal Terhidrat Sepanjang Ramadan

Kekal terhidrat sepanjang Ramadan? Sedar tak sedar, hari ni dah masuk Sya’ban 1440. Countdown Ramadan tak sampai 30 hari je lagi dah. Pernah terfikir tak macam mana nak pastikan kita sentiasa terhidrat sepanjang berpuasa? Tapi sebelum tu; ni KakNjang nak tanya. Adik-adik, kakak-kakak, mokcik-mokcik dah habis bayar hutang puasa? Emmm… Cakap pasal puasa ni, perkara […]

Read More Kekal Terhidrat Sepanjang Ramadan

Set Kesihatan Perut – Basic

Set Kesihatan Perut Shaklee.

 Set Kesihatan Perut Melegakan ketidakhadaman, melawaskan dan kembalikan fungsi perut yang sihat. Kategori Kesihatan Penghadaman Rangkaian kesihatan penghadaman Shaklee ini menyokong sistem penghadaman yang sihat, membantu mengembalikan keseimbangan pencernaan semulajadi dan melindungi dari masalah sembelit. Set Kesihatan Penghadaman atau Set Kesihatan Perut ini secara asasnya terdiri dari 3 suplemen hebat yang mempunyai kekuatan tersendiri.  Alfalfa […]

Read More Set Kesihatan Perut – Basic

Minuman Tenaga Di Bulan Ramadhan : : ESP & Performance Drink!

ESP & Performance Drink ni dedua favourite mak kaknjang. Tapi bila masuk bulan posa ni, favourite dia terlebih ke Performance drink. Minuman Tenaga Di Bulan Ramadhan. Performance Drink ni kaknjang dah bagi mak 2 cannister before start puasa hari tu.  Awat banyak sangat kaknjang… mak komplen… hari tu lah…😁 Semalam mak called…  …Njang! Ayaq basikal habih […]

Read More Minuman Tenaga Di Bulan Ramadhan : : ESP & Performance Drink!

Basic Set (1) untuk Anxiety Disorder

Me-meow…Saya Tutti. Hobi saya gigit telinga ayah😸😸😸😺😺😺.Ummi kata 3 botol ni untuk #AnxietyDisorder memang best. B-Complex + Ostematrix + Lecithin. Memang set bajet habis nih! Patut le mood ayah baik je… Gigit telinga pun dia tak marah. Ayah balik nanti nak gigit lagi lah😼😼😼 Sape nak? Wasap ummi saya ye! 📲📲📲 0196686767 #MomIsHome #LiveAmazing #theShakleeWay #supplements4Anxiety #Ostematrix #lecithin #BComplex Klik di […]

Read More Basic Set (1) untuk Anxiety Disorder

Double-Double Energy Booster!!!

Energy Booster! Panas-panas ni…. baru balik merempit round ke berapa entah, dah lupa kaknjang!   Hilang ingatan sat 😥😥😥 dehydrated la nih!😂😂😂   Jom pekena ni dulu….   Performance Drink + Cinch Tea + ais ketul 7-9 butir   Pergh…..   Performance Drink – bekalkan electrolytes utk tubuh, bantu topup apa yg hilang masa tengah […]

Read More Double-Double Energy Booster!!!

Gout! Sakit mencucuk-cucuk

Kawan kaknjang ramai kena gout di usia muda sampailah ke usia lanjut.   Biasa sangat dengar sekarang Gout ni.   Dari cerita mereka katanya sangat sakit mencucuk-cucuk.   Allah…! Harap bersabarlah buat mereka yang ada Gout.   Antara faktornya adalah kandungan asid urik yang tinggi!   Jadi bagaimana Shaklee boleh bantu?   Ini 3 caranya […]

Read More Gout! Sakit mencucuk-cucuk

Boost Your Energy At Work! Cergas Di Pejabat

Ramai tanya kaknjang…   Apa yg paling simple Shaklee boleh tolong bagi cergas sepanjang hari?   Multivitamin – VitaLea! Tapi dah rasmi dunia, setiap satu tu mesti berpasangan. Ostematrix melengkapkan misi cergas anda.   Kalau kaknjang jadi majikan anda, dan anda tertangkap tidur waktu kerja…. anda akan didenda paksa-beli ini set 6 bulan berturut-turut!!!   […]

Read More Boost Your Energy At Work! Cergas Di Pejabat

Suplemen Semulajadi Untuk Masalah Anxiety

suplemen semulajadi anxiety disorder

Anxiety tu apa? Perasaan bimbang, risau, berdebar-debar pasal sesuatu atau kadang-kadang tanpa sebab pun.   Dalam keadaan ekstrem, seseorang yang mengidap Anxiety ini boleh ada panic attack. Tanda-tandanya seakan sama dengan serangan jantung; sakit dada, berpeluh, sesak nafas, jantung berdebar-debar dan lemah seluruh badan.   Sekiranya tidak ditangani dengan betul, pengidap Anxiety ini akan mengundang […]

Read More Suplemen Semulajadi Untuk Masalah Anxiety

Cara Mengatasi Masalah Tiroid Secara Alami

Apa itu Thyroid?   Fungsi Thyroid? Hormon thyroid mengawal kadar metabolisma tubuh kita. Metabolisma membantu tubuh memanfaatkan tenaga yang terhasil di dalam badan. Ganguan thyroid samada terlebih atau kurang hormon thyroid akan samada mempercepatkan kadar metabolisma atau memperlahankan metabolisma di dalam badan seseorang pesakit thyroid. Apa Masalahnya? Terlebih hormon thyroid – HyperThyroid Kurang hormon thyroid […]

Read More Cara Mengatasi Masalah Tiroid Secara Alami