Bilakah Waktu Terbaik Untuk Ambil Omega 3?

Waktu terbaik untuk consume Omega 3?

 
Kalau tanya kaknjang ikut masa siang ka malam… kaknjang jawab tak dak masa.
 
Tapi kalau tanya bila nak makan, sebelum atau selepas makan; kaknjang jawab SELEPAS MAKAN.
 
Satu perkara yang kita kena faham tentang Omega 3 ni ialah ianya larut dalam lemak.
 
Lemak-lemak yang terdapat dalam pemakanan kita akan bantu menguraikan dan tingkatkan serapan Omega 3 ni ke usus kecil.
 
So? Bila paling best nak ambik Omega 3 ni?
 
Kaknjang lebih suka leave it to you to decide. 
 
Kalau kaknjang, kaknjang akan makan 3biji OmegaGuard selepas lunch. Itu pun sebab selalunya lunch kaknjang sangat heavy dan dinner ringan-ringan sahaja.
 
Nak makan lepas minum pagi, boleh?
 
Boleh. Kalau dah pag-pagi hadap mee goreng nasi lemak roti canai tu semua…rasanya lebih dari cukup lemak yang ada tu!
 
Apa yang penting, bila ada supplement tu, tahu masa yang paling sesuai untuk makan supplement tersebut. Baru boleh ‘jalan’!
 
Next most important tips ialah… makan supplement tu! Kalau beli dan simpan dalam gobok diam-diam, macam mana badan nak sihat? Macam mana nak komplain kata supplement tu tak mujarab, tak bagus?
 
Last but not least; minum air lebih… target 3L setiap hari. Air ni transporter untuk vitamin dan mineral dalam badan kita.
 
Ok? Ada nak tanya apa lagi boleh PM kaknjang atau WhatsApp terus ke
 
0196686767
 
* kesan pengambilan ke atas individu adalah berbeza. 
* Tempoh untuk melihat keberkesanan produk juga berbeza.
* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.
 
Sila hubungi saya, Azura Abdul 019-6686767 untuk maklumat lanjut tentang produk Shaklee. Konsultasi adalah percuma.
 
Boleh PM kaknjang di FB facebook.com/azura.abdul atau like FB page facebook.com/momishome
 
Penghantaran percuma untuk pengguna sekitar Air Keroh, Bukit Katil dan Bukit Beruang. 
 
Pos ke seluruh Malaysia.
 
#momishome
#omegaGuard
#omega3
#masaTerbaikMakanOmega3
  • Tinggalkan Balasan

    Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *