Kepentingan Omega 3 Untuk Ibu Menyusu

Kepentingan Omega 3 untuk ibu menyusu

Kepentingan Omega 3 untuk ibu menyusu dan bayi yang disusuinya tidak perlu disangkal sebenarnya. Dan sebenarnya, omega 3 ni perlu diambil oleh si ibu tadi ketika sedang hamil lagi. Sebelum KakNjang membebel panjang, ni KakNjang nak share satu video pendek. Soalan ditanya kepada seorang pediatrik di Staten Island University Hospital, ambil Omega 3 masa mengandung […]

Read More Kepentingan Omega 3 Untuk Ibu Menyusu

Set Selepas Bersalin (Set Berpantang) Shaklee

Set Berpantang Shaklee

Set Selepas Bersalin Postnatal Set/Set Berpantang Shaklee Kod Produk: 00P304 Dunia menakjubkan seorang ibu! Pilih nutrisi untuk berdua. Anda makan, untuk mereka. Set Berpantang Shaklee Nutrisi untuk ibu-ibu selepas melahirkan dan menyusukan bayi. Set ini membekalkan nutrien penting untuk menyokong proses pemulihan anda, membantu anda mendapatkan kembali bentuk badan, menambah tenaga dan menyokong kesihatan anda […]

Read More Set Selepas Bersalin (Set Berpantang) Shaklee

Set Kehamilan Shaklee

Set Kehamilan Shaklee

Set Kehamilan Prenatal Set Kod Produk: 00P303 Kehamilan yang sihat dan gembira, pilihan semua. Nutrisi yang baik meningkatkan peluang untuk hamil dan membina asas yang sihat untuk bayi. Set ini melengkapi jurang nutrisi dan menyokong kehamilan yang sihat. Apa ada dalam set kehamilan Shaklee? Rujukan: 1. Folic acid to reduce neonatal mortality from neural tube […]

Read More Set Kehamilan Shaklee

Pemakanan Seimbang Untuk Warga Emas

Warga Emas kekurangan 9 nutrisi berikut

Semakin menua, semakin berkurangan kalori diperlukan. Tambahan pula, setiap apa yang dimakan hendaklah berkhasiat dan melengkapi keperluan nutrisi tubuh warga emas tersebut tanpa berlebihan. Jadi cabarannya di sini adalah untuk menyediakan keperluan pemakanan seimbang untuk warga emas hari ini. Bagaimana untuk melengkapkan keperluan nutrisi bagi warga emas hari ini? Melengkapkan keperluan nutrisi bagi warga emas merupakan […]

Read More Pemakanan Seimbang Untuk Warga Emas

Berat Tak Turun, Salah Penimbang Tu Ke?

Berattak turun salahkan penimbang

Ramai yang berusaha untuk kurangkan berat badan. Tapi berat tak turun turun juga. Kecundang di tengah jalan. Semakin berumur, berat semakin bertambah. Pada hal tak de ubah cara makan, corak aktiviti pun. Semua sama saja seperti sebelum-sebelum ini. Kat mana salahnya? Sebabnya, semakin berumur, semakin rendah kadar metabolisma tubuh kita.  Tetapi salahnya pula ialah corak […]

Read More Berat Tak Turun, Salah Penimbang Tu Ke?

4 Suplemen Bantu Cepat Pulih Sakit Badan Selepas Bersukan

4 suplemen bantu cepat pulih sakit badan selepas bersukan

Kita mungkin dah ada satu set rutin senaman harian atau mingguan yang diikuti untuk memastikan kecerdasan dan kecergasan kita tip top. Tetapi akan ada satu masa di mana kita rasa sakit badan  selepas bersukan, sebab kita terlebih bersukan… kata KakNjang. Betul ke ada istilah terlebih bersukan ni? Apa yang KakNjang maksudkan dengan terlebih bersukan ni? […]

Read More 4 Suplemen Bantu Cepat Pulih Sakit Badan Selepas Bersukan

Set Keperluan Harian (Daily Essential Set) Shaklee

Set Keperluan Harian Shaklee

Set Keperluan Harian Daily Essential Set Kod Produk: 00P297 Tingkatkan pengambilan vitamin dan mineral anda dengan rangkaian produk nutrisi penting Shaklee dan optimumkan kesihatan anda. Nutrisi penting Shaklee melengkapi keperluan nutrisi asas anda dengan gabungan Shaklee ESP Soy Protein Isolate Powder, B-Complex with folic acid, Vita-Lea®, OmegaGuard™ dan Sustained Release Vita-C PlusTM. Dengan 28 vitamin dan […]

Read More Set Keperluan Harian (Daily Essential Set) Shaklee

Darah Tinggi: Makin Tua Makin Tinggi

Darah Tinggi makin tua makin tinggi

Darah tinggi atau setengah orang panggil hypertension, bacaannya makin tinggi bila kita makin tua. Setengah orang bacaan tekanan darahnya berada atas sedikit dari paras normal (120/80 – 139/89) ketika pertengahan usia (30an – 40an). Bacaan ini mungkin tidak cukup tinggi untuk dikategorikan sebagai tekanan darah tinggi, namun kajian menunjukkan bahawa mereka yang mempunyai bacaan darah […]

Read More Darah Tinggi: Makin Tua Makin Tinggi

Sakit Lutut: Penyakit Yang Sering Bertandang Di Usia Tua

Sakit Lutut Di Usia Tua

Sakit lutut merupakan antara penyakit yang sering bertandang tatkala usia semakin meningkat. Bagi mereka yang telah pun mencapai usia 60-65 tahun ke atas, sakit lutut adalah perkara biasa. Namun begitu, pada zaman sekarang ini, pada usia seawal 30an-40an pun sudah ada yang mula mengadu sakit lutut. Kenapa? Sebab utama kepada masalah sakit lutut ialah rawan […]

Read More Sakit Lutut: Penyakit Yang Sering Bertandang Di Usia Tua

Promosi Shaklee Januari 2018

Promosi Shaklee Januari 2018

Bulan baru – Promosi Shaklee Januari 2018. Shaklee ada beri promosi baru yang hebat untuk semua ahlinya, juga buat pelanggan dan pengguna Shaklee secara keseluruhannya. Paling best lagi bila produk yang tengah promosi ni merupakan gandingan hebat kepada produk Shaklee yang baru dilancarkan bulan ni Januari 2018. Produk promosi bulan ini ialah Omega-3 terhebat di pasaran, […]

Read More Promosi Shaklee Januari 2018