Protein Soya Untuk Atok dan Nenek Kembali Bersemangat!

Kenapa penting protein soya untuk atok dan nenek?

Protein merupakan nutrien terhebat terpenting yang memberi banyak manfaat kesihatan untuk semua. Paling penting sekali, protein menyokong sistem imun yang sihat terutama sekali ketika menjangkau usia emas. Itulah sebabnya kenapa penting sangat protein untuk atok dan nenek ni.
 
Namun, untuk mendapatkan sumber protein terbaik yang lengkap dari sumber haiwan atau solid food (daging merah atau ayam) seperti ketika muda adalah sangat mencabar. Ini kerana otot rahang, gusi dan gigi dah tak sekuat waktu muda belia dahulu.
 
Tak perlu risau. Protein soya dalam bentuk serbuk mempunyai asid amino perlu yang lengkap bagi menyokong sistem imun yang sihat agar warga emas dapat menjalani hidup yang lebih berkualiti.
 
Kaknjang memang suruh mak minum ESP setiap pagi. Alhamdulillah mak ikut. Dan mak memang tak pernah missed minum pagi kombinasi ESP + MealShakes + Susu + Oat + Nestum (dan pisang sesekali)
 
Alhamdulillah pada umur 72 tahun mak kaknjang masih sihat dan boleh ke masjid berjalan kaki, solat berdiri, naik tangga turun tangga, ke kelas agama, ke rumah anak cucu dan melayan selera makan anak cucu.
 

Kenapa ESP ni terbaik untuk warga emas?

 
1 – Sustained Energy! ESP membekalkan tenaga yang berterusan sepanjang hari.
Tenaga yang berterusan InSyaaAllah menjanjikan stamina yang lebih dari biasa untuk atok dan nenek menjalani rutin harian. 
 
Protein soya ESP Shaklee ni mengandungi Indeks Glisemik yang rendah (39 GI) yang dapat membantu menstabilkan gula dalam darah dan dalam masa yang sama memberikan rasa kenyang yang lebih lama.
 
So, atok & nenek… Say bye-bye to tiredness; hello sustained energy!!!
 
2 – ESP mengawal dan menggalakkan tahap kolesterol yang sihat.
Risiko masalah jantung meningkat seiring dengan usia. Sebab itu lah pentingnya untuk memastikan jantung mengepam dengan kuat dan sihat supaya edaran darah lancar.
 
Tahukah anda? Pengambilan 25g protein soya setiap hari mampu menurunkan paras kolesterol jahat dan meningkatkan paras kolesterol baik dalam darah. Dalam masa yang sama menurunkan paras triglycerides (lemak dalam darah).
 
3 – ESP melegakan / meredakan / mengurangkan gejala menopause.
Frankly speaking, kaknjang tengah bersiap sedia untuk menghadapi menopause. Scary… tapi itu adalah kitaran hidup. Nak tak nak memang kena hadap. 
 
Kaum hawa akan memasuki era menopause dalam usia antara 45 – 55 tahun. Antara gejala biasa adalah seperti hormon yang tidak menentu naik turunnya, emosi tidak stabil, susah tidur malam, panas dalam. Fasa ini sangat mencabar dan boleh menjejaskan kualiti hidup.
 
Dengan pengambilan protein soya yang teratur, gejala-gejala tersebut dapat dikurangkan. Pengambilan protein soya juga dapat mengurangkan masalah panas dan berpeluh di waktu malam, sakit-sakit otot, dan membantu tingkatkan kepadatan/ketumpatan tulang.
 
Itu antara sebab kenapa ESP sangat-sangat membantu Atok dan Nenek untuk kekal aktif bertenaga pada usia emas mereka!
 

 

Nanti kaknjang cerita kenapa kena bagi ESP kat Ayahnya pula. Kepentingan ESP untuk kaum ibu. Siapa Perlukan Lebih Protein?

 

Sebelum tu, dah beli ESP? Kaknjang jual!

 
 
Yours sincerely;
Kaknjang – MomIsHome – Azura Abdul
 
Boleh WhatsApp kaknjang 019.668.6767 
 
Atau klik pada link di bawah:
 
 
 
Yours sincerely;

Kaknjang – MomIsHome – Azura Abdul


Klik di sini untuk pembelian ESP secara online.

 

  • Tinggalkan Balasan

    Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *