Protein Soya Untuk Bapa Yang Sibuk Bekerja!

Pentingnya protein soya untuk bapa yang sibuk bekerja!
Menjadi seorang bapa adalah suatu anugerah terindah untuk seseorang lelaki dan ianya hadir dengan tanggungjawab yang besar. Disamping mengasihi keluarga tanpa syarat, seorang bapa bertanggungjawab menyediakan keperluan zahir batin dan melindung keluarganya setiap masa. 
 
Atas asbab itu, kaum Adam juga memerlukan energy booster untuk mereka mengharung cabaran rutin harian. ESP Shaklee – Protein soya jawapannya!
 

Kenapa ayahnya perlu minum ESP?

 
1 – Tenaga berkekalan
Karbohidrat dicernakan dan ditukarkan kepada tenaga  pada kadar yang cepat. Hasilnya kandungan gula dalam darah meningkat naik dengan cepat dan menjunam cepat juga. Akibatnya badan akan merasa letih, cepat marah dan cepat lapar.
 

Protein soya on the other hand, memberi kesan sebaliknya. Dengan bacaan glycemic index nya yang rendah (39), kandungan gula dan insulin dalam darah dapat dikekalkan pada paras yang sihat. Ini memberi kesan kenyang yang lebih lama dan mengekalkan tenaga sepanjang hari.
 
2 – Pembentukan otot yang sihat dan kuat
Selain membantu pembentukan otot yang kuat dan sihat, pengambilan protein soya secara teratur juga dapat menyokong kesihatan tendon dan ligament serta tisu badan yang lain.
 
Protein soya ada isoflavone semulajadi yang dapat membantu tingkatkan jisim otot, komposisi tubuh yang lebih menarik dan menggalakkan penurunan berat badan.
3 – Mengekalkan kekuatan otot
Protein soya mengandungi 9 asid amino perlu yang sangat penting untuk pertumbuhan, pembentukan dan dan memelihara jisim otot. Kajian menunjukkan bahawa gabungan susu dan protein soya mampu tingkatkan kekuatan dan jisim otot terutama ketika menjalani latihan rintangan.
 
4 – Tingkatkan kesihatan prostate
Protein soya merupakan antara natural remedies untuk kesihatan lelaki di mana bukti epidemiologi mendapati bahawa lelaki yang makan soya setiap hari akan berisiko lebih rendah berbanding mereka yang tidak ambil soya dalam diet mereka. Bukti tersebut juga menunjukkan bahawa risiko dapat dikurangkan sebanyak 50% dan meningkatkan tahap kesihatan prostate dan kesuburan lelaki.
Itu antara sebab kenapa ayahnya perlu ambil ESP dari sekarang!

Nanti kaknjang cerita kenapa kena bagi ESP kat anak-anak pula. Kepentingan ESP untuk Atok dan Nenek. Kepentingan ESP untuk kaum ibu. Siapa Perlukan Lebih Protein?

Sebelum tu, dah beli ESP? Kaknjang jual!

Yours sincerely;
Kaknjang – MomIsHome – Azura Abdul
Atau klik pada link di bawah:
Klik di sini untuk pembelian ESP secara online.
  • Tinggalkan Balasan

    Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *