Merokok Tingkatkan Risiko Osteoporosis!

Hari ni Mr WebMd bincang pasal See The Ways Smoking Ages You! Tapi KakNjang paling berminat dengan perbincangan tentang merokok tingkatkan risiko osteoporosis.

Banyak lah points yang dia bagi. Bab kulit nampak lebih tua, menopause cepat, kanser itu ini, jantung, katarak, kesuburan, prestasi atlit bagai… panjang lah.

Tapi yang KakNjang nak share dengan you all sedikit dari artikel tersebut ialah: merokok atau tidak(2nd hand smoker), kesan tembakau kepada kita… merokok tingkatkan risiko osteoporosis. Dia effect tulang kita. Cepat rapuh. Tulang belakang tidak terkecuali. Lama kelamaan buatkan tulang belakang tu membengkok.

Merokok tingkatkan risiko osteoporosis

Nak ke jadi Hunchback of Notre Dame… si bongkok tu… mungkin hunchback tu cacat dari kecik, tapi perokok ni membongkok sebelum waktunya… nampak lebih tua sebelum waktunya.

Bila baca artikel ni, baru KakNjang perasan… ada few friends lelaki masa kolej dulu yg kurus dan tinggi-tinggi… tapi bongkok sikit. Dan mereka perokok semuanya. Mcm mana lah rupa mereka tu semua sekarang ni, KakNjang pun tak pasti. Semoga mereka sihat-sihat aje semuanya.

Nak reverse balik effect tu memang impossible lah. Apa yg kita boleh buat – perlahankan proses perapuhan tulang itu dan kuatkan sedikit struktur tulang.

Antara caranya ialah dengan mengamalkan pengambilan supplement kalsium seperti #Ostematrix Shaklee – bukan sekadar kalsium.

Tak tau mana nak dapatkan Ostematrix tu, boleh wasap KakNjang sekarang di

🤳019 668 6767👈

Semoga perkongsian kali ini bermanfaat buat semua🙋‍♀️

AzuraAbdul.com – Penuaan Sihat Bermula Sekarang!

#Viktoria

#s2uFamilies

#SemangatBaru

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *