Kepentingan Kalsium Untuk Ibu Menyusu

Kepentingan kalsium untuk ibu menyusu dan bayi yang disusuinya sangat banyak. Nak sebut semua memang tak muat dalam satu entry ni. Jadi KakNjang nak bebel pasal kalsium-magnesium untuk ibu-ibu yang sedang menyusukan bayinya. Bagaimana pentingnya kalsium-magnesium untuk kita yang dah dewasa dan matang, begitu jugalah kepentingan kalsium untuk bayi. Pembentukan tulang yang kuat Membina otot […]

Read More Kepentingan Kalsium Untuk Ibu Menyusu

Set Selepas Bersalin (Set Berpantang) Shaklee

Set Berpantang Shaklee

Set Selepas Bersalin Postnatal Set/Set Berpantang Shaklee Kod Produk: 00P304 Dunia menakjubkan seorang ibu! Pilih nutrisi untuk berdua. Anda makan, untuk mereka. Set Berpantang Shaklee Nutrisi untuk ibu-ibu selepas melahirkan dan menyusukan bayi. Set ini membekalkan nutrien penting untuk menyokong proses pemulihan anda, membantu anda mendapatkan kembali bentuk badan, menambah tenaga dan menyokong kesihatan anda […]

Read More Set Selepas Bersalin (Set Berpantang) Shaklee

Set Kehamilan Shaklee

Set Kehamilan Shaklee

Set Kehamilan Prenatal Set Kod Produk: 00P303 Kehamilan yang sihat dan gembira, pilihan semua. Nutrisi yang baik meningkatkan peluang untuk hamil dan membina asas yang sihat untuk bayi. Set ini melengkapi jurang nutrisi dan menyokong kehamilan yang sihat. Apa ada dalam set kehamilan Shaklee? Rujukan: 1. Folic acid to reduce neonatal mortality from neural tube […]

Read More Set Kehamilan Shaklee

Pemakanan Seimbang Untuk Warga Emas

Warga Emas kekurangan 9 nutrisi berikut

Semakin menua, semakin berkurangan kalori diperlukan. Tambahan pula, setiap apa yang dimakan hendaklah berkhasiat dan melengkapi keperluan nutrisi tubuh warga emas tersebut tanpa berlebihan. Jadi cabarannya di sini adalah untuk menyediakan keperluan pemakanan seimbang untuk warga emas hari ini. Bagaimana untuk melengkapkan keperluan nutrisi bagi warga emas hari ini? Melengkapkan keperluan nutrisi bagi warga emas merupakan […]

Read More Pemakanan Seimbang Untuk Warga Emas

4 Suplemen Bantu Cepat Pulih Sakit Badan Selepas Bersukan

4 suplemen bantu cepat pulih sakit badan selepas bersukan

Kita mungkin dah ada satu set rutin senaman harian atau mingguan yang diikuti untuk memastikan kecerdasan dan kecergasan kita tip top. Tetapi akan ada satu masa di mana kita rasa sakit badan  selepas bersukan, sebab kita terlebih bersukan… kata KakNjang. Betul ke ada istilah terlebih bersukan ni? Apa yang KakNjang maksudkan dengan terlebih bersukan ni? […]

Read More 4 Suplemen Bantu Cepat Pulih Sakit Badan Selepas Bersukan

Darah Tinggi: Makin Tua Makin Tinggi

Darah Tinggi makin tua makin tinggi

Darah tinggi atau setengah orang panggil hypertension, bacaannya makin tinggi bila kita makin tua. Setengah orang bacaan tekanan darahnya berada atas sedikit dari paras normal (120/80 – 139/89) ketika pertengahan usia (30an – 40an). Bacaan ini mungkin tidak cukup tinggi untuk dikategorikan sebagai tekanan darah tinggi, namun kajian menunjukkan bahawa mereka yang mempunyai bacaan darah […]

Read More Darah Tinggi: Makin Tua Makin Tinggi

Sakit Lutut: Penyakit Yang Sering Bertandang Di Usia Tua

Sakit Lutut Di Usia Tua

Sakit lutut merupakan antara penyakit yang sering bertandang tatkala usia semakin meningkat. Bagi mereka yang telah pun mencapai usia 60-65 tahun ke atas, sakit lutut adalah perkara biasa. Namun begitu, pada zaman sekarang ini, pada usia seawal 30an-40an pun sudah ada yang mula mengadu sakit lutut. Kenapa? Sebab utama kepada masalah sakit lutut ialah rawan […]

Read More Sakit Lutut: Penyakit Yang Sering Bertandang Di Usia Tua

Ostematrix Shaklee – Untuk Kesihatan Tulang

Ostematrix Bukan sekadar kalsium untuk tulang sihat.

Hargai Tulang Anda dengan Nutrien Pembina-Tulang Ostematrix Shaklee Kod Produk: 10128 (120 caplets) Tulang yang kuat untuk tubuh yang kuat. Bina dan pastikan tulang anda kuat dengan nutrien pembina tulang untuk memastikan ia kekal sihat sepanjang masa. Tulang merupakan sistem sokongan tubuh anda, kerana itulah amat penting untuk anda memastikan ia kekal kuat dan sihat. […]

Read More Ostematrix Shaklee – Untuk Kesihatan Tulang

Masalah Pedih Hulu Hati (Heartburn) … let’s tackle its root!

Acid Reflux/GERD atau Gastrik? Pedih hulu hati heartburn? Dua-dua sakit dia lebih kurang sama saja. Acid reflux ni jadi bila apa yg kita makan dia backflow semula ke esophagus.    Naik ke atas ke tekak kita.     Kalau GERD dia jadi kat saluran nak masuk perut, gastrik pulak dia dlm perut…most likely bawah sikit […]

Read More Masalah Pedih Hulu Hati (Heartburn) … let’s tackle its root!

Hugs reduce stress!

Kaknjang nak kongsi sikit lagi dengan anda semua. Hugs reduce stress. Pernah dengar tak ni? Terutama bagi mereka yang ada #AnxietyDisorder. Kaknjang ada terbaca kat m.huffpost.com ni. Dia ada bincangkan 7 cara praktikal untuk kurangkan anxiety disorder ni. Satu yang kaknjang paling tertarik is HUGGING!😍😍😍 Did you know that hugs release oxytocin – the love hormone – which counteracts stress […]

Read More Hugs reduce stress!