Sarapan Ringkas Berkhasiat Untuk Yang Selalu Sibuk!

Sarapan Mudah Ringkas Berkhasiat | Azura Abdul

Ramai dari kita gagal untuk dapatkan sarapan yang sihat dan berkhasiat terutamanya bila kita niat nak yang ringkas sahaja. Kalau ke mamak especially, roti canai banjir selalunya. Makan dengan teh tarik kaw-kaw punya. Pada KakNjang itu dah berlambak karbo dan gula hehehe. Tak cukup protein dan fiber, tinggi lemak. Haaa… bila KakNjang cakap begitu, ada […]

Read More Sarapan Ringkas Berkhasiat Untuk Yang Selalu Sibuk!

Peknga Sihat KakNjang – Healthy Pancake With Nestum And Oat

Peknga Sihat KakNjang

Minggu baru. Semangat baru! Pagi ini KakNjang nak kongsi satu resepi ringkas untuk yang selalu kes kecemasan pagi-pagi. Peknga Sihat KakNjang! Buka peti pagi tadi baru perasan salad timun tomato semua dah habis… Nak sarapan apa ni…?! Maka timbullah idea biasa yang diluarbiasakan isi kandungannya walau rupanya macam biasa biasa sahaja… Pancake nestum oat… or […]

Read More Peknga Sihat KakNjang – Healthy Pancake With Nestum And Oat

5 Cadangan Menu Sahur Ringkas Sihat Berkhasiat

sahur ringkas sihat berkhasiat

Selamat Berpuasa buat semua Muslimin Muslimat yang membaca posting ini. Kali ini KakNjang nak kongsikan dengan anda semua 5 cadangan menu sahur ringkas sihat berkhasiat, juga sesuai untuk sarapan. Sangat mudah sehinggakan budak Darjah 6 pun boleh buat ni. Sarapan dan sahur merupakan waktu makan yang sangat penting bagi memastikan hari kita berjalan dengan lancar […]

Read More 5 Cadangan Menu Sahur Ringkas Sihat Berkhasiat