Pemakanan Sihat Untuk Kesihatan Jantung

Cara Pemakanan Yang Sihat Untuk Memelihara Kesihatan Jantung | Azura Abdul

Sakit jantung adalah pembunuh nombor 1 di Malaysia. Ia bukan lagi penyakit yang memberi kesan terutamanya kepada orang tua. Tetapi setiap orang ada kemungkinan untuk mengalami masalah kesihatan jantung, terutamanya jika mereka menjalani gaya hidup yang tidak sihat, cara pemakanan yang tidak sihat. Jom kita tengok bab pemakanan sihat ni sekejap! Cara Pemakanan Yang Sihat […]

Read More Pemakanan Sihat Untuk Kesihatan Jantung

Ringkas Lebih Bagus! Less is More! Kenapa?

Lebih ringkas lebih bagus. Sekali baca nampak macam orang malas je kan? Memang malas pun hahaha tapi padat sebenarnya jika ditelitikan betul-betul. Gambar tu bukan bertujuan untuk promo Ladies Choice atau Kuah Rojak Mak Bee. Cuma dua tu memang kegemaran isi rumah. makan dengan ulaman. Ini makan tengahari KakNjang dengan anak-anak hari ni. Bukan tengah […]

Read More Ringkas Lebih Bagus! Less is More! Kenapa?

7 Suplemen Penting Untuk Kesihatan Warga Emas

Suplemen penting untuk warga tua | Azura Abdul

Kenapa suplemen penting untuk kesihatan warga emas? Keperluan nutrisi terbaik seeloknya datang dari pemakanan harian kita. Namun begitu terdapat beberapa sebab yang menidakkan kenyataan tersebut untuk warga emas. Antaranya ialah: Ini serba ringkas suplemen Shaklee yang KakNjang sarankan, 7 suplemen penting untuk kesihatan warga emas: 1. Vitamin B-Complex: B6, B9 (asid folik) dan B12 perlu […]

Read More 7 Suplemen Penting Untuk Kesihatan Warga Emas

Pemakanan Seimbang Untuk Warga Emas

Semakin meningkat usia, semakin berkurangan kalori diperlukan. Tambahan pula, setiap apa yang dimakan hendaklah berkhasiat dan melengkapi keperluan nutrisi tubuh warga emas tersebut tanpa berlebihan. Jadi cabarannya di sini adalah untuk menyediakan keperluan pemakanan seimbang untuk warga emas hari ini. Bagaimana untuk melengkapkan keperluan nutrisi bagi warga emas hari ini? Melengkapkan keperluan nutrisi bagi warga emas […]

Read More Pemakanan Seimbang Untuk Warga Emas

Telomere Dan Penuaan Sihat: Apa Kaitannya?

Telomere dan Penuaan Sihat: Apa Kaitannya? | Azura Abdul

Kaitan Telomere dan Penuaan Sihat dikaji dalam Kajian Telomere (The Telomere Study) – bertujuan untuk meneroka kesan pengambilan pelbagai makanan tambahan dalam jangka masa yang panjang ke atas panjang telomere. Kajian Telomere menunjukkan bahawa pengguna Shaklee yang mengambil suplemen selama 5 tahun mempunyai telomere lebih panjang berbanding pengguna sihat tanpa suplemen, dan berpotensi untuk capai […]

Read More Telomere Dan Penuaan Sihat: Apa Kaitannya?

Testimoni Detox: When The Right Program Becomes Your Lifestyle!

Me Then VS Me Now | Azura Abdul | Penuaan Sihat

When the right program becomes your lifestyle, the rest is history! Apabila program kecergasan dan kesihatan yang diikuti bertukar menjadi gaya hidup kita yang baru, dah tak pandang belakang lagi dah lepas tu! Jom KakNjang ceritakan bagaimana bermula dengan sebuah program detox boleh bantu KakNjang capai Penuaan yang Sihat🙋‍♀️. Testimoni Detox Cara Shaklee #PoweredByShaklee #LiveAmazing […]

Read More Testimoni Detox: When The Right Program Becomes Your Lifestyle!

Apa Itu Detox, Detox Untuk Apa KakNjang?

Apa itu detox

Detox. Apa itu detox? Detox untuk apa? Kebanyakan dari kita buat detox untuk kempiskan perut yang buncit, sekaligus untuk turunkan berat badan. Tidak kurang juga yang detox untuk masalah sembelit, kawal gula dalam darah atau pun masalah jerawat. Selalunya bila orang sebut detox, mesti yang terlintas difikiran ialah keadaan membuang yang sangat menyiksakan, sampai ada […]

Read More Apa Itu Detox, Detox Untuk Apa KakNjang?

Makanan Untuk Atasi Masalah Pedih Ulu Hati

Makanan Untuk Atasi Masalah Pedih Ulu Hati

KakNjang pernah bincangkan tentang masalah pedih ulu hati, gastrik, gerd semua ni kat sini. Kalau belum baca, boleh baca di sini.  Tapi kali ni KakNjang nak habaq pasai 10 makanan untuk atasi masalah pedih ulu hati. Kalau tak hilang 100% pun, at least dapat kurangkan rasa pedih dan sakit tu. Ok. Sedikit info secara ringkas. […]

Read More Makanan Untuk Atasi Masalah Pedih Ulu Hati

6 Tip Bagaimana Memilih Serbuk Protein Terbaik

Bagaimana Pilh Serbuk Protein Terbaik?

Serbuk protein merupakan sesuatu yang sangat memudahkan semua orang di semua peringkat umur bagi memastikan pengambilan protein harian adalah cukup. Penyediaan yang mudah dan ringkas, boleh diambil pada bila-bila masa. Masalahnya, terdapat pelbagai jenama dan jenis serbuk protein yang terdapat di pasaran. Yang mana satu paling bagus? Mana satu paling sesuai untuk seisi rumah? Bagaimana […]

Read More 6 Tip Bagaimana Memilih Serbuk Protein Terbaik

Sarapan Pagi Itu Sangat Penting!

Sarapan pagi itu penting!

Sarapan pagi sangat penting. Kalau tidak, tak de lah orang kampung dok kata… Breakfast is the most important meal of the day! Atau… Breakfast like a king! Kenapa sarapan pagi sangat penting? Orang kata sarapan berkhasiat mencorakkan hari kita dengan baik. Bantu kawal berat badan dan kawal kadar metabolisma tubuh. Apa yang kita semua dah […]

Read More Sarapan Pagi Itu Sangat Penting!