Doa Akhir Ramadhan: Sama-sama Kita Aminkan

KakNjang ni jenis yang tak pandai nak susun ayat untuk berdoa. Jadi, bila terjumpa doa akhir Ramadhan ni, kali ini KakNjang decide untuk simpan di sini. Dengan harapan, jika berkesempatan, Ramadhan tahun depan dapat kita baca dan aamiinkan bersama-sama. Sementara ada masa, ayuh kita baca dan aminkan doa berikut… Selamat Tinggal Wahai Bulan yg BarakahSelamat […]

Read More Doa Akhir Ramadhan: Sama-sama Kita Aminkan

DTX Bantu Sokong Fungsi Hati Memproses Minyak

Bulan puasa sememangnya bulan terbaik untuk detox, untuk singkirkan semua toksin dari dalam badan. KakNjang amalkan DTX untuk bantu sokong dan tingkatkan fungsi hati. Masa bulan puasa ni lah time paling best kita nak bersihkan “oil-filter” dalam badan ni sebab kita kurang makan. Hati merupakan penapis minyak/lemak/toksin dalam badan kita. Itulah oil-filter kita. Kalau oil-filter […]

Read More DTX Bantu Sokong Fungsi Hati Memproses Minyak

Perlukah Pengambilan Suplemen Setiap Hari?

Perlukah Pengambilan Suplemen Setiap Hari? - Azura Abdul

PERLUKAH PENGAMBILAN SUPLEMEN SETIAP HARI… nukilan berikut KakNjang petik terus dari FP Page Dr Norman Norawi. KakNjang sokong 210%! Jika kita ke farmasi atau klinik kita akan melihat pelbagai jenis pil-pil suplemen atau vitamin dan mineral yang dijual. Pelbagai promosi dan iklan di media massa tentang pelbagai jenis suplemen yang dijual dipasaran. Suplemen atau makanan […]

Read More Perlukah Pengambilan Suplemen Setiap Hari?

Panduan Berpuasa Untuk Warga Emas

Semakin usia meningkat, banyak perkara yang boleh mempengaruhi kesihatan fizikal semasa berpuasa di bulan Ramadhan. Selagi seseorang warga emas itu masih boleh mengekalkan berat badan, kekal aktif, serta mendapatkan nutrisi yang diperlukan tubuh, tiada apa yang perlu dirisaukan. Berikut dikongsikan panduan berpuasa untuk warga emas kekal sihat dan bertenaga semasa bulan ramadhan. Panduan berpuasa untuk […]

Read More Panduan Berpuasa Untuk Warga Emas

Doa Sebelum Berbuka Puasa Tidak Akan Ditolak!

Membaca doa ketika sebelum masuknya waktu berbuka puasa adalah antara waktu mustajab untuk berdoa. Menurut beberapa hadith, doa tersebut tidak akan ditolak. “Sesungguhnya bagi orang yang berpuasa ketika saat berbuka ada doa yang tidak ditolak” (HR Ibnu Majah) Mesti ada antara kita yang pernah melihat hadis ini di media sosial. Masalah KakNjang adalah untuk menyusun ayat […]

Read More Doa Sebelum Berbuka Puasa Tidak Akan Ditolak!

Lengkapkan Nutrisi Ketika Ramadhan Bersama Shaklee

Ketika puasa di bulan Ramadhan, mungkin akan wujud jurang nutrisi dari corak pemakanan kita yang hanya tertumpu pada waktu sahur dan berbuka sahaja. Berpuasa dengan Shaklee membolehkan kita melengkapkan nutrisi perlu oleh tubuh kita untuk fungsi-fungsi tubuh yang tertentu. Berikut disenaraikan beberapa produk Shaklee yang sesuai untuk digunakan di bulan Ramadhan: VIVIX Hidupkan Hari AndaMinuman […]

Read More Lengkapkan Nutrisi Ketika Ramadhan Bersama Shaklee

6 Cara Menangani Ketidakselesaan Semasa Berpuasa

Semasa berpuasa, terdapat kemungkinan kita mengalami ketidakselesaan. Berikut adalah 6 cara untuk menanganinya supaya anda boleh terus bertenaga sepanjang hari! 1. Tidur yang Mencukupi Tidur yang tidak mencukupi, kandungan nutrien pemakanan dan kehilangan elektrolit boleh menurunkan tahap tenaga. Semasa berpuasa pastikan: Dapat rehat yang cukup dan tidur yang berkualiti supaya bangun dengan rasa segar. Pastikan […]

Read More 6 Cara Menangani Ketidakselesaan Semasa Berpuasa

Program Imunisasi COVID-19 Kebangsaan | Azura Abdul

Program Imunisasi Covid-19 Kebangsaan

Apa itu Program Imunisasi COVID-19 Kebangsaan? Program Imunisasi COVID-19 Kebangsaan merupakan usaha Kerajaan Malaysia untuk mewujudkan herd immunity dalam mengekang masalah penularan COVID-19 di Malaysia masa kini. Strategi kita adalah untuk memberikan vaksin COVID-19 ini secara percuma kepada seramai mungkin penduduk di Malaysia, warganegara dan bukan warganegara. Apa itu vaksin? Vaksin mengandungi antigen yang berfungsi […]

Read More Program Imunisasi COVID-19 Kebangsaan | Azura Abdul

Perlu Ambil Vaksin Covid-19 Untuk Kembali Norma Biasa

Hangat diperkatakan sejak kebelakangan ini tentang pengambilan vaksin covid-19. Ada yang positif dalam hal ini. Namun ramai juga yang macam-macam hal. Ada yang takut dengan kesan sampingan vaksinasi tersebut sebab masih baru. Ada yang tidak meragui tentang keberkesanan vaksin covid-19 tapi tak berani nak ambil. Tidak kurang juga yang mempersoalkan status halal haram vaksin ini. […]

Read More Perlu Ambil Vaksin Covid-19 Untuk Kembali Norma Biasa

Bagaimana Vitamin C Kurangkan Sakit Lutut? | Azura Abdul

Biar betul! Makan vitamin C je dah boleh kurangkan sakit lutut? Sakit-sakit sendi semua hilang ke? Ops sekejap! Part ni kita kena perbetulkan dulu. Kurang dan hilang tu dua perkara berbeza ya. Menjelang usia 60 ke atas, sakit lutut ni dah jadi kebiasaan buat telinga kita. Biasa sangat kita dengar. Sakit lutut adalah antara penyakit […]

Read More Bagaimana Vitamin C Kurangkan Sakit Lutut? | Azura Abdul