Smoothie Pic Dan Kulit Kayu Manis| Azura Abdul

Resepi Shaklee sedap

Sangat berkhasiat dan sesuai untuk dijadikan sebagai meal replacement, pemakanan gantian. Berikut adalah resepi Shaklee ringkas sihat berkhasiat untuk anda cuba. Apa yang anda perlukan: 2 scoop Cinch Shake Mix perisa Vanilla (atau perisa lain (choco/latte) yang anda gemari) 1/2 buah pic yang masak ranum 1/2 cawan bayam (jika ada. tak de pun ok) 1/4 […]

Read More Smoothie Pic Dan Kulit Kayu Manis| Azura Abdul

Promosi Shaklee Mei 2019

Promosi Shaklee Mei 2019

Untuk Promosi Shaklee Mei 2019, ada banyak promosi ni! Promosi Shaklee April 2019 dilanjutkan sehingga ke hujung Mei 2019. Boleh semak sini untuk detail… Promosi Youth dan Jom Shaklee masih diteruskan. Memberi ruang dan peluang kepada lebih ramai rakyat Malaysia untuk menikmati hidup yang lebih sihat. Dan bulan ni pula, Shaklee meraikan Ramadan kita dengan […]

Read More Promosi Shaklee Mei 2019

Apa Itu Detox, KakNjang?

Apa itu detox

Detox. Apa itu detox? Selalunya bila orang sebut detox, mesti yang terlintas difikiran ialah keadaan membuang yang sangat menyiksakan, sampai ada yang letih memikirkannya. Mungkin itu maksud detox untuk anda. Tapi pada KakNjang, membuang itu hanya sebahagian dari detox. Membuang yang macam mana? Ha… itu persoalan lain pulak. Pagi ni KakNjang cuma nak kongsi sedikit […]

Read More Apa Itu Detox, KakNjang?

Promosi Shaklee Tambahan – Sempena Menyambut Ramadan

Promosi Shaklee Tambahan sempena menyambut Ramadan

Alhamdulillah… Atok Shaklee bagi kita promo tambahan bulan ni… Promosi Shaklee Tambahan sempena menyambut Ramadan. 10% off! Bukan senang nak dapat nih. Sesuai untuk seisi keluarga. Meal Shakes untuk anak-anak yang baru nak mula puasa, nak kekal cergas bertenaga dan sihat selama berpuasa. Meal Shakes juga untuk atok dan nenek kekal cergas dan kenyang lebih […]

Read More Promosi Shaklee Tambahan – Sempena Menyambut Ramadan

Belajar Kira Pengambilan Kalori Harian Anda Dengan KakNjang

Assalamualaikum family and friends. Hari ni kita akan belajar Kira Pengambilan Kalori Harian! Senang je. Jangan risau.   KakNjang memang pantang bila mai bab-bab fitness, wellness ni semua.  My mission pun, untuk yang belum perasan, is HEALTHY AGING.  KakNjang menjemput anda semua untuk AGE GRACEFULLY dengan KakNjang.   Bila semua pakat sama-sama jaga tahap kesihatan […]

Read More Belajar Kira Pengambilan Kalori Harian Anda Dengan KakNjang

Leucine? Apa tu…

Kenapa bila kita consistently consume CINCH SHAKE MIX or ESP SHAKLEE, kita cepat kenyang? Both CINCH SHAKE MIX dan ESP ada secret ingredient – LEUCINE. LEUCINE ni kerja dia….bila kita makan, dia bagi tau kat otak yg kita dah kenyang. Sebab tu bila kita makan 2-3 mulut je dah rasa kenyang. Mcm tu lah CINCH […]

Read More Leucine? Apa tu…
Jun 2, 2015

One Comment

Cinch Shake Mix Shaklee

Sepatutnya, bila dah menjangkau usia 40an, makan perlu kurang. Hidup perlu lebih tenang, exercise perlu lebih kerap…. Ini tidak! Selera makan semakin menjadi-jadi. Kalah selera naga sebulan tak makan terlepas kandang. Hidup kelam kabut, rushing sana sini. Kalah lipas kudung . Nak exercise memang tak lah…. Anda ada masalah yg sama? Jgn risau. Saya dah […]

Read More Cinch Shake Mix Shaklee
Jun 2, 2015

One Comment

Yo-Yo Diet?

Ketika ‘berdiet’ atau dalam cubaan menurunkan berat badan, badan tanpak susut dan kebanyakannya juga menyebabkan otot-otot sedia ada turut mengecut. Berat badan memang akan turun dengan pengecutan otot tersebut. Bila otot mengecut, metabolisma menurun. Ini bermaksud kurang kalori yang dapat dibakar. Ini adalah antara punca kenapa selepas kita selesai ‘berdiet’, berat badan naik semula, malah […]

Read More Yo-Yo Diet?
Jun 2, 2015