6 Simptom Kekurangan Protein

6 Simptom Kekurangan Protein

Protein merupakan unsur utama dalam pembentukan otot, kulit, rambut, kuku, enzim dan hormon. Protein juga memainkan peranan utama dalam fungsi setiap sel dan tisu dalam badan kita. Kebanyakan makanan mengandungi protein. Jadi, sepatutnya, susah nak jumpa orang yang kekurangan protein ni. Namun begitu, tetap ada yang berisiko apabila protein yang diambil hari-hari tidak mencukupi, tidak […]

Read More 6 Simptom Kekurangan Protein

Minuman Tenaga Di Bulan Ramadhan : : ESP & Performance Drink!

& Performance Drink ni dedua favourite mak kaknjang. Tapi bila masuk bulan posa ni, favourite dia terlebih ke Performance drink. Minuman Tenaga Di Bulan Ramadhan. Performance Drink ni kaknjang dah bagi mak 2 cannister before start puasa hari tu.  Awat banyak sangat kaknjang… mak komplen… hari tu lah…😁 Semalam mak called…  …Njang! Ayaq basikal habih dah […]

Read More Minuman Tenaga Di Bulan Ramadhan : : ESP & Performance Drink!

Double-Double Energy Booster!!!

Energy Booster! Panas-panas ni…. baru balik merempit round ke berapa entah, dah lupa kaknjang!   Hilang ingatan sat 😥😥😥 dehydrated la nih!😂😂😂   Jom pekena ni dulu….   Performance Drink + Cinch Tea + ais ketul 7-9 butir   Pergh…..   Performance Drink – bekalkan electrolytes utk tubuh, bantu topup apa yg hilang masa tengah […]

Read More Double-Double Energy Booster!!!

Satisfied Customer! : : VitaLea

Satisfied customer!   Kadang-kadang kita nak sesuatu result tu, tapi tak berapa nak yakin dengan keberkesanan produk.   Kaknjang tak dak masalah dgn itu semua… sebab kaknjang pun dulu sama; tak yakin dengan semua produk. Lebih-lebih lagi bila produk tu perlu dimakan.    So, walaupun utk boost energy ni kita ada pair dia, Abg Nan […]

Read More Satisfied Customer! : : VitaLea

Energy Booster : : Water!

Dehydration – kekurangan air dalam badan; boleh menyebabkan kita keletihan, penat, tak bermaya dan mengantuk. Tak perlulah terlalu mengikutkan rules 8 glass per day; tetapi memadai dengan memastikan anda minum air yang cukup to keep your body well hydrated. How to know that you are drinking enough water? Simple! You don’t feel thirsty and your […]

Read More Energy Booster : : Water!
Februari 24, 2016

Energy Booster : : Kenapa Ostematrix?

Kak Njang minat cerita Popeye. Siapa ingat cartoon ni? Lama dah cerita ni… klasik sungguh.   Sedari dulu lagi ramai dah tahu kebaikan magnesium ni…sampai terus dibuat cartoon!    Punyalah berusahanya mereka untuk memastikan anak-anak minat makan sayur, terutamanya bayam.   Cuba tengok Popeye tu.  Makan bayam saja terus naik semua muscle.  Dari kurus keding […]

Read More Energy Booster : : Kenapa Ostematrix?
Februari 23, 2016

Energy Booster :: What Shaklee Have To Offer?

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.   Energy Booster! Antara isu besar untuk semua yang berada di pertengahan umur… 40 ke atas khususnya.   Dari mana kita dapat tenaga/energy?  Secara fitrahnya kita dapat energy dari MACRONUTRIENT yang kita makan sehari-hari… gabungan Karbohidrat + Protin + Lemak. MACRO sebab kita kena ambik dalam kuantiti yang banyak baru nak dapat hasilnya. […]

Read More Energy Booster :: What Shaklee Have To Offer?
Februari 17, 2016

Ways to Improve Your Energy! Apa Kata Pakar?

Ni kaknjang summarizekan for you all.   Untuk sihat bertenaga melakukan aktiviti di siang hari, ada beberapa supplement yang mampu beri perubahan. Tapi apa pun cuba consult dengan doktor keluarga dahulu sebelum memulakan sesuatu pengambilan supplement.   Untuk supplement, you all boleh cuba Caffeine (coffee or tea), Guarana (herb – juga ada caffeine), Ginseng (herb […]

Read More Ways to Improve Your Energy! Apa Kata Pakar?
Februari 17, 2016

Boost Your Energy At Work! Cergas Di Pejabat

Ramai tanya kaknjang…   Apa yg paling simple Shaklee boleh tolong bagi cergas sepanjang hari?   Multivitamin – VitaLea! Tapi dah rasmi dunia, setiap satu tu mesti berpasangan. Ostematrix melengkapkan misi cergas anda.   Kalau kaknjang jadi majikan anda, dan anda tertangkap tidur waktu kerja…. anda akan didenda paksa-beli ini set 6 bulan berturut-turut!!!   […]

Read More Boost Your Energy At Work! Cergas Di Pejabat