6 Cara Menangani Ketidakselesaan Semasa Berpuasa

Semasa berpuasa, terdapat kemungkinan kita mengalami ketidakselesaan. Berikut adalah 6 cara untuk menanganinya supaya anda boleh terus bertenaga sepanjang hari! 1. Tidur yang Mencukupi Tidur yang tidak mencukupi, kandungan nutrien pemakanan dan kehilangan elektrolit boleh menurunkan tahap tenaga. Semasa berpuasa pastikan: Dapat rehat yang cukup dan tidur yang berkualiti supaya bangun dengan rasa segar. Pastikan […]

Read More 6 Cara Menangani Ketidakselesaan Semasa Berpuasa

Bagaimana Vitamin C Tingkatkan Tenaga? | Azura Abdul

Hari ini KakNjang nak cerita sedikit bagaimana vitamin C boleh bantu tingkatkan tenaga dalam tubuh kita. Ceritanya tiada hubungan terus seperti A = B atau A + B = C. Ianya lebih kepada C + Fe + RBC + CR = Tenaga! Abaikan kalau tak faham hehehe… Bermula dengan Vitamin C. Vitamin C bantu tingkatkan […]

Read More Bagaimana Vitamin C Tingkatkan Tenaga? | Azura Abdul

Makanan Yang Boleh Dimakan Ketika Perut Sakit

Makanan yang boleh dan tidak boleh dimakan ketika perut sakit

Bila perut sedang sakit, banyak makanan yang badan tidak boleh terima. Bila makan, pasti akan keluar semula. Bila makan, muntah balik tanpa sengaja. Walau sesuatu makanan itu biasa kita makan, namun ketika perut sakit, tidak semuanya boleh dimakan. Sakit perut ni boleh disebabkan oleh pelbagai sebab. Tapi apa yang KakNjang nak kongsikan hari ni ialah […]

Read More Makanan Yang Boleh Dimakan Ketika Perut Sakit

6 Simptom Kekurangan Protein

6 Simptom Kekurangan Protein

Protein merupakan unsur utama dalam pembentukan otot, kulit, rambut, kuku, enzim dan hormon. Protein juga memainkan peranan utama dalam fungsi setiap sel dan tisu dalam badan kita. Kebanyakan makanan mengandungi protein. Jadi, sepatutnya, susah nak jumpa orang yang kekurangan protein ni. Namun begitu, tetap ada yang berisiko apabila protein yang diambil hari-hari tidak mencukupi, tidak […]

Read More 6 Simptom Kekurangan Protein

Minuman Tenaga Di Bulan Ramadhan : : ESP & Performance Drink!

ESP & Performance Drink ni dedua favourite mak kaknjang. Tapi bila masuk bulan posa ni, favourite dia terlebih ke Performance drink. Minuman Tenaga Di Bulan Ramadhan. Performance Drink ni kaknjang dah bagi mak 2 cannister before start puasa hari tu.  Awat banyak sangat kaknjang… mak komplen… hari tu lah…😁 Semalam mak called…  …Njang! Ayaq basikal habih […]

Read More Minuman Tenaga Di Bulan Ramadhan : : ESP & Performance Drink!

Double-Double Energy Booster!!!

Energy Booster! Panas-panas ni…. baru balik merempit round ke berapa entah, dah lupa kaknjang!   Hilang ingatan sat 😥😥😥 dehydrated la nih!😂😂😂   Jom pekena ni dulu….   Performance Drink + Cinch Tea + ais ketul 7-9 butir   Pergh…..   Performance Drink – bekalkan electrolytes utk tubuh, bantu topup apa yg hilang masa tengah […]

Read More Double-Double Energy Booster!!!

Satisfied Customer! : : VitaLea

Satisfied customer!   Kadang-kadang kita nak sesuatu result tu, tapi tak berapa nak yakin dengan keberkesanan produk.   Kaknjang tak dak masalah dgn itu semua… sebab kaknjang pun dulu sama; tak yakin dengan semua produk. Lebih-lebih lagi bila produk tu perlu dimakan.    So, walaupun utk boost energy ni kita ada pair dia, Abg Nan […]

Read More Satisfied Customer! : : VitaLea

Energy Booster : : Water!

Dehydration – kekurangan air dalam badan; boleh menyebabkan kita keletihan, penat, tak bermaya dan mengantuk. Tak perlulah terlalu mengikutkan rules 8 glass per day; tetapi memadai dengan memastikan anda minum air yang cukup to keep your body well hydrated. How to know that you are drinking enough water? Simple! You don’t feel thirsty and your […]

Read More Energy Booster : : Water!
Februari 24, 2016

Energy Booster : : Kenapa Ostematrix?

Kak Njang minat cerita Popeye. Siapa ingat cartoon ni? Lama dah cerita ni… klasik sungguh.   Sedari dulu lagi ramai dah tahu kebaikan magnesium ni…sampai terus dibuat cartoon!    Punyalah berusahanya mereka untuk memastikan anak-anak minat makan sayur, terutamanya bayam.   Cuba tengok Popeye tu.  Makan bayam saja terus naik semua muscle.  Dari kurus keding […]

Read More Energy Booster : : Kenapa Ostematrix?
Februari 23, 2016

Energy Booster :: What Shaklee Have To Offer?

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.   Energy Booster! Antara isu besar untuk semua yang berada di pertengahan umur… 40 ke atas khususnya.   Dari mana kita dapat tenaga/energy?  Secara fitrahnya kita dapat energy dari MACRONUTRIENT yang kita makan sehari-hari… gabungan Karbohidrat + Protin + Lemak. MACRO sebab kita kena ambik dalam kuantiti yang banyak baru nak dapat hasilnya. […]

Read More Energy Booster :: What Shaklee Have To Offer?
Februari 17, 2016