AJHT Hilangkan Sakit Lutut. Mak Teringin Nak Makan AJHT Balik.

AJHT hilangkan sakit lutut

AJHT hilangkan sakit lutut dan sendi. Hanya yang dah pernah amalkan AJHT ni sahaja yang tahu nak bezakan keberkesanan glucosamine Shaklee ini berbanding jenama lain. Kadang-kadang tu KakNjang rasa macam selfish. Bila ada benda bagus, KakNjang simpan sendiri. Berat sangat rasa nak share dengan orang. Bila terbaca satu posting doktor ni bahawa dia sharing bukan […]

Read More AJHT Hilangkan Sakit Lutut. Mak Teringin Nak Makan AJHT Balik.

Kepentingan Kalsium Untuk Ibu Menyusu

Kepentingan kalsium untuk ibu menyusu dan bayi yang disusuinya sangat banyak. Nak sebut semua memang tak muat dalam satu entry ni. Jadi KakNjang nak bebel pasal kalsium-magnesium untuk ibu-ibu yang sedang menyusukan bayinya. Bagaimana pentingnya kalsium-magnesium untuk kita yang dah dewasa dan matang, begitu jugalah kepentingan kalsium untuk bayi. Pembentukan tulang yang kuat Membina otot […]

Read More Kepentingan Kalsium Untuk Ibu Menyusu

Osteoporosis – natijah kurang kalsium!

Kesan kekurangan kalsium yang paling menakutkan – OSTEOPOROSIS! Kenapa kaknjang kata kesan kekurangan kalsium ni┬ápaling menakutkan? Sebab kita tak boleh rasa bone mass loss ni.. bila masa dia kurang pun tak tau. Tup-tup tulang semua dah rapuh…dah sakit-sakit sana sini… Bila kita tak jaga keperluan kalsium terutama untuk tulang, ni lah natijahnya – osteoporosis.┬áKesan kekurangan […]

Read More Osteoporosis – natijah kurang kalsium!

Bone Mass vs Age – All must know!

Refer to this graph… ini yang kaknjang dok cerita tadi tu…. Bone Mass (Ketumpatan Tulang) VS Age (Umur) Dari seawal usia dilahirkan hingga 20 tahun – setiap tahun kita akan meninggi dan membesar dan tulang kita semakin tumpat. Dan kita perlukan kalsium untuk semua itu. Di usia 20 – 30 tahun, puncak ketumpatan tulang kita […]

Read More Bone Mass vs Age – All must know!