Benarkah Vitamin C Mampu Mencegah Demam Dan Selsema?

Benarkah Vitamin C Mampu Mencegah Demam Dan Selsema?

Selalunya bila kita rasa macam nak demam, kita akan terus capai Vitamin C. Tidak kiralah dalam apa bentuk sekali pun, suplemen, jus, ubat hisap-hisap, minuman herba atau apa saja yang kita selesa. Tapi benarkah Vitamin C mampu mencegah demam dan selsema? Sejak 1970an, Vitamin C diwartakan sebagai vitamin untuk merawat demam selsema. Namun tiada bukti […]

Read More Benarkah Vitamin C Mampu Mencegah Demam Dan Selsema?

Makanan Yang Mengandungi Vitamin C Paling Tinggi

Makanan yang mengandungi vitamin c paling tinggi

Vitamin C atau juga dikenali sebagai ascorbic acid, merupakan vitamin yang larut dalam air. Ia bertindak sebagai antioksida yang juga mengekalkan kesihatan setiap tisu dalam badan. Kandungan Vitamin C paling tinggi terdapat dalam buah-buahan dan sayur-sayuran segar. Kekurangan Vitamin C dalam badan akan menyebabkan pelbagai masalah kesihatan. Antara simptomnya termasuk badan mudah lebam, gusi berdarah, […]

Read More Makanan Yang Mengandungi Vitamin C Paling Tinggi

Kesan Kekurangan Vitamin C Kepada Warga Tua

Kesan kekurangan vitamin c

Ramai yang bercakap tentang kebaikan Vitamin C untuk kesihatan semua. Boleh dikatakan hampir kebanyakannya sedar akan kepentingan Vitamin C ini. Tapi cukupkah pengambilan Vitamin C mereka? Cara paling mudah untuk sukat Vitamin C kita cukup atau tidak ialah dengan mengenal pasti apakah kesan kekurangan Vitamin C. Mudah lebam. Salur darah di bahagian berhampiran dengan permukaan […]

Read More Kesan Kekurangan Vitamin C Kepada Warga Tua

Kepentingan Vitamin C Untuk Kesihatan Warga Tua

Kepentingan Vitamin C untuk Kesihatan Warga Tua

Dalam hal penjagaan warga tua, pengambilan vitamin dan mineral yang mencukupi adalah sangat penting untuk kesihatan dan kesejahteraan hidup mereka. Kekurangan vitamin di kalangan warga tua boleh berlaku atas banyak sebab termasuklah: Terlepas waktu makan, kehilangan selera makan. Pengambilan ubat-ubatan hospital yang boleh mengganggu serapan vitamin. Masalah penyakit tertentu. Satu-satu vitamin yang sangat penting dan […]

Read More Kepentingan Vitamin C Untuk Kesihatan Warga Tua

9 Tip Untuk Kulit Lebih Cantik Dan Sihat Di Usia 50an

Cantik dan sihat di usia 50an

Semua orang tak ke mana, akan menuju tua. Bezanya antara kita ialah cepat atau lambat kesan penuaan tu nampak. Tua selalunya dikaitkan dengan kerepot, kan? Bagaimana untuk kita pastikan kulit kita lebih cantik dan sihat di usia 50an? Bagaimana untuk melambatkan proses kekerepotan itu? Bagaimana nak cantik masa tua? Bagaimana nak sihat masa tua? Kebijaksanaan […]

Read More 9 Tip Untuk Kulit Lebih Cantik Dan Sihat Di Usia 50an

Set Selepas Bersalin (Set Berpantang) Shaklee

Set Berpantang Shaklee

Set Selepas Bersalin Postnatal Set/Set Berpantang Shaklee Kod Produk: 00P304 Dunia menakjubkan seorang ibu! Pilih nutrisi untuk berdua. Anda makan, untuk mereka. Set Berpantang Shaklee Nutrisi untuk ibu-ibu selepas melahirkan dan menyusukan bayi. Set ini membekalkan nutrien penting untuk menyokong proses pemulihan anda, membantu anda mendapatkan kembali bentuk badan, menambah tenaga dan menyokong kesihatan anda […]

Read More Set Selepas Bersalin (Set Berpantang) Shaklee

Set Kehamilan Shaklee

Set Kehamilan Shaklee

Set Kehamilan Prenatal Set Kod Produk: 00P303 Kehamilan yang sihat dan gembira, pilihan semua. Nutrisi yang baik meningkatkan peluang untuk hamil dan membina asas yang sihat untuk bayi. Set ini melengkapi jurang nutrisi dan menyokong kehamilan yang sihat. Apa ada dalam set kehamilan Shaklee? Rujukan: 1. Folic acid to reduce neonatal mortality from neural tube […]

Read More Set Kehamilan Shaklee

Pemakanan Seimbang Untuk Warga Emas

Semakin menua, semakin berkurangan kalori diperlukan. Tambahan pula, setiap apa yang dimakan hendaklah berkhasiat dan melengkapi keperluan nutrisi tubuh warga emas tersebut tanpa berlebihan. Jadi cabarannya di sini adalah untuk menyediakan keperluan pemakanan seimbang untuk warga emas hari ini. Bagaimana untuk melengkapkan keperluan nutrisi bagi warga emas hari ini? Melengkapkan keperluan nutrisi bagi warga emas merupakan […]

Read More Pemakanan Seimbang Untuk Warga Emas

Berpeluh Tanpa Keluar Rumah!

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera semua keluarga dan rakan taulan KakNjang. Hari ni KakNjang nak kongsi dengan ibu-ibu yang bekerja dari rumah, mahupun surirumah sepenuh masa, bagaimana nak berpeluh sakan di rumah. Berpeluh Tanpa Keluar Rumah! KakNjang selalu kongsi dengan rakan-rakan sekolah KakNjang tentang penuaan sihat dan macam-macam cadangan KakNjang dapat dari mereka terutama bagaimana nak bakar […]

Read More Berpeluh Tanpa Keluar Rumah!

Promosi Shaklee Februari 2018

Promosi Shaklee Februari 2018

Diam tak diam kita dah masuk bulan ke-2 tahun 2018. KakNjang doakan anda semua sihat sejahtera  dan berjaya dalam merealisasikan apa sahaja yang dihajati sepanjang tahun 2018 ini.  Aamiin Ya Allah. Seperti biasa setiap bulan akan ada promosi terbaru dari Shaklee untuk semua pengguna tegarnya. Bulan ini Februari 2018 promosi yang sangat best. Jom kita […]

Read More Promosi Shaklee Februari 2018