Testimoni Peribadi: Vitamin C Untuk Pesakit Demam Denggi

Hari ini KakNjang nak kongsi sedikit bagaimana KakNjang pastikan anak yang kena demam denggi untuk dapatkan vitamin C yang cukup. Demam COVID-19 belum reda. Tapi demam denggi ni sebenarnya sudah lama tak reda-reda. COVID-19 mungkin akan ada anti-virusnya. Tapi demam denggi ni sejak dulu hingga kini belum ada vaksinnya. Ketahui lebih lanjut tentang vitamin C […]

Read More Testimoni Peribadi: Vitamin C Untuk Pesakit Demam Denggi

Promosi Shaklee Januari 2021 | Azura Abdul

Promosi Shaklee Januari 2021 | Azura Abdul

Promosi Shaklee Januari 2021 bagai memahami pergolakan yang sedang kita alami sekarang ini. Kes COVID-19 kekal dengan konsisten pada kadar 4 angka setiap hari. Kebarangkalian kita akan dijangkiti semakin tinggi. Tunggu masa dan ketika sahaja. Nak dicegah terus jangkitan COVID-19 ke atas setiap individu memang impossible. Namun apa yang kita boleh sama-sama lakukan ialah demgan […]

Read More Promosi Shaklee Januari 2021 | Azura Abdul

Testimoni Pengguna Vitamin C Shaklee | Azura Abdul

testimoni pengguna vitamin c shaklee

Hari ni KakNjang nak cerita sikit tentang beberapa testimoni pengguna vitamin C Shaklee. Ramai pelanggan KakNjang yang ambil vitamin C ni adalah untuk tingkatkan imuniti tubuh. Testimoni 6 Tahun Tak Demam Sejak Kenal Shaklee! Puan Ja, seorang guru Kimia dari Kedah. Beliau memang seorang penggemar vitamin C Shaklee. Bila ditanya apa rasa selepas mengamalkan vitamin […]

Read More Testimoni Pengguna Vitamin C Shaklee | Azura Abdul

6 Tanda Kurang Vitamin C Dalam Badan | Azura Abdul

6 Tanda Kurang Vitamin C Dalam Badan

Zaman sekarang masalah kurang vitamin C disebabkan oleh kurang zat dalam diet harian. Walau tidak sampai ke tahap skurvy, antara kesan yang dapat kita lihat ialah keletihan, kemurungan dan beberapa masalah kecacatan tisu penghubung (luka lambat sembuh, pendarahan gusi dan hidung, masalah rambut dan kuku dan sebagainya). Rawatan untuk kesemuanya adalah dengan tingkatkan pengambilan vitamin […]

Read More 6 Tanda Kurang Vitamin C Dalam Badan | Azura Abdul

Fungsi Utama Dan Manfaat Vitamin C Kepada Tubuh

Fungsi dan manfaat vitamin C

Sebelum KakNjang teruskan dengan fungsi dan manfaat vitamin C kepada tubuh kita, anda baca dulu tentang Apa Itu Vitamin C dan Sumber Vitamin C di sini… jika belum. Kita dah tahu bahawa vitamin C ni larut air dan badan kita tidak boleh menghasilkan vitamin C sendiri. Sebarang lebihan vitamin C dalam sesuatu masa akan disingkirkan […]

Read More Fungsi Utama Dan Manfaat Vitamin C Kepada Tubuh

Apa Itu Vitamin C? Apakah Makanan Sumber Vitamin C?

Apa itu sumber vitamin C?

Ketika negara sedang rancak dilanda wabak COVID-19 dengan jumlah kes pada 4 angka setiap hari sejak kebelakangan ini. Ramai yang mencari Vitamin C untuk tujuan menguatkan sistem imun bagi melawan sebarang penyakit. Namun tahukah anda apa itu vitamin C? Apakah sumber vitamin C? Apakah manfaat vitamin c untuk tubuh kita? Ramai yang dah tahu namun […]

Read More Apa Itu Vitamin C? Apakah Makanan Sumber Vitamin C?

Kajian Kesan Vitamin C Ke Atas Pesakit COVID-19 Di ICU

Kajian kesan vitamin c ke atas pesakit covid-19 di ICU

Status keberadaan vaksin untuk COVID-19 di Malaysia masih jadi tanda tanya. Walau ada pun nanti, dengarnya COVID-19 ni cepat evolve. Perlu dijalankan pelbagai ujian dan kajian terperinci lebih lagi. Bunyinya memang kita tidak akan dapat vaksin COVID-19 ni dalam masa terdekat. Namun kita masih boleh beralih kepada vitamin C untuk langkah pencegahan dan benteng pertahanan […]

Read More Kajian Kesan Vitamin C Ke Atas Pesakit COVID-19 Di ICU

Hebahan Segera: Kekang Virus Corona Dengan Vitamin C

vitamin c kekang koronavirus

26 Januari 2020: Kenyataan telah dikeluarkan di Orthomolecular Medicine News Service bahawa penyebaran wabak CoronaVirus COVID-19 (virus corona) yang mula merebak ke serata dunia boleh di kekang (samada dihentikan atau diperlahankan) dengan segera dengan pengambilan Vitamin C pada dos yang tinggi. Berikut adalah cadangan nutrisi tambahan yang penting bagi menangani masalah jangkitan virus, contohnya seperti […]

Read More Hebahan Segera: Kekang Virus Corona Dengan Vitamin C

Apa Itu Influenza, Bagaimana Cara Untuk Cegah Influenza

cara untuk cegah influenza

Tiba-tiba timbul isu influenza. Sehinggakan ada sekolah yang kena tutup sebab pelajar sekolah dijangkiti virus influenza dan perlu dimasukkan ke hospital. Apa yang lebih penting bagi kita yang memerhati (lebih-lebih lagi jika kita mengalaminya) masalah influenza ini ialah bagaimana cara untuk cegah influenza dari merebak dan menjadi lebih teruk. Baru-baru ini tular di media sosial […]

Read More Apa Itu Influenza, Bagaimana Cara Untuk Cegah Influenza

Benarkah Vitamin C Mampu Mencegah Demam Dan Selsema?

Benarkah Vitamin C Mampu Mencegah Demam Dan Selsema?

Selalunya bila kita rasa macam nak demam, kita akan terus capai Vitamin C. Tidak kiralah dalam apa bentuk sekali pun, suplemen, jus, ubat hisap-hisap, minuman herba atau apa saja yang kita selesa. Tapi benarkah Vitamin C mampu mencegah demam dan selsema? Sejak 1970an, Vitamin C diwartakan sebagai vitamin untuk merawat demam selsema. Namun tiada bukti […]

Read More Benarkah Vitamin C Mampu Mencegah Demam Dan Selsema?