Testimoni Peribadi: Vitamin C Untuk Pesakit Demam Denggi

Hari ini KakNjang nak kongsi sedikit bagaimana KakNjang pastikan anak yang kena demam denggi untuk dapatkan vitamin C yang cukup. Demam COVID-19 belum reda. Tapi demam denggi ni sebenarnya sudah lama tak reda-reda. COVID-19 mungkin akan ada anti-virusnya. Tapi demam denggi ni sejak dulu hingga kini belum ada vaksinnya. Ketahui lebih lanjut tentang vitamin C […]

Read More Testimoni Peribadi: Vitamin C Untuk Pesakit Demam Denggi

Makanan Yang Boleh Dimakan Ketika Perut Sakit

Makanan yang boleh dan tidak boleh dimakan ketika perut sakit

Bila perut sedang sakit, banyak makanan yang badan tidak boleh terima. Bila makan, pasti akan keluar semula. Bila makan, muntah balik tanpa sengaja. Walau sesuatu makanan itu biasa kita makan, namun ketika perut sakit, tidak semuanya boleh dimakan. Sakit perut ni boleh disebabkan oleh pelbagai sebab. Tapi apa yang KakNjang nak kongsikan hari ni ialah […]

Read More Makanan Yang Boleh Dimakan Ketika Perut Sakit

Minum Air Secukupnya Kunci Untuk Penuaan Sihat

Minum Air Secukupnya Merupakan Kunci Untuk Menuju Penuaan Sihat

Air bagus untuk kita. Air bantu kulit kekal sihat berseri, buat kita bertenaga dan bantu dalam penghadaman, serap nutrisi dan perkumuhan. Memang bertepatanlah dengan tajuk kita hari ini di mana minum air dengan secukupnya merupakan kunci utama untuk menuju ke arah penuaan sihat. Dehidrasi adalah masalah biasa bagi warga tua. Antara simtomnya ialah: mulut kering […]

Read More Minum Air Secukupnya Kunci Untuk Penuaan Sihat

Promosi Shaklee Twin Pack Cegah Influenza Februari 2020

Protect your health Shaklee Promo Feb 2020

Berita baik buat ibubapa yang risaukan tentang penularan virus Influenza juga virus corona (Novel CoronaVirus – 2019 n-CoV) masa kini. Kena dengan masanya, pada Februari 2020 ini Shaklee mengadakan promosi pek berkembar 5% diskaun ke atas beberapa produk tertentu target untuk cegah Influenza dan virus seumpanya. Dalam menangani isu virus berjangkit sekarang ini, kebersihan diri […]

Read More Promosi Shaklee Twin Pack Cegah Influenza Februari 2020

Koleksi Resepi Performance Drink Shaklee Sedap!

Koleksi Resepi Performance Drink Shaklee Sedap!

Hari ini KakNjang nak kongsi dengan anda semua beberapa koleksi resepi Performance Drink Shaklee yang sedap sedap belaka 😉 Performance Drink ni memang menjadi kegemaran KakNjang sekeluarga terutama bila tiba bulan puasa. Ketika berkebun atau beriadhah, ini juga minumannya. Begitu juga bila musim penyakit seperti influenza dan denggi meningkat tinggi. Minuman Performance Drink Shaklee yang […]

Read More Koleksi Resepi Performance Drink Shaklee Sedap!

Apa Itu Influenza, Bagaimana Cara Untuk Cegah Influenza

cara untuk cegah influenza

Tiba-tiba timbul isu influenza. Sehinggakan ada sekolah yang kena tutup sebab pelajar sekolah dijangkiti virus influenza dan perlu dimasukkan ke hospital. Apa yang lebih penting bagi kita yang memerhati (lebih-lebih lagi jika kita mengalaminya) masalah influenza ini ialah bagaimana cara untuk cegah influenza dari merebak dan menjadi lebih teruk. Baru-baru ini tular di media sosial […]

Read More Apa Itu Influenza, Bagaimana Cara Untuk Cegah Influenza

Promosi Shaklee Mei 2019

Promosi Shaklee Mei 2019

Untuk Promosi Shaklee Mei 2019, ada banyak promosi ni! Promosi Shaklee April 2019 dilanjutkan sehingga ke hujung Mei 2019. Boleh semak sini untuk detail… Promosi Youth dan Jom Shaklee masih diteruskan. Memberi ruang dan peluang kepada lebih ramai rakyat Malaysia untuk menikmati hidup yang lebih sihat. Dan bulan ni pula, Shaklee meraikan Ramadan kita dengan […]

Read More Promosi Shaklee Mei 2019

7 Tip Berpuasa Bagi Yang Ada Tekanan Darah Tinggi

Bagi yang ada masalah tekanan darah tinggi (hypertension), anda akan mudah rasa pening dan nak muntah, lebih-lebih lagi tatkala berpuasa. Mungkin akan mengganggu puasa anda bukan? Jangan risau. InSyaaAllah masalah itu boleh kita atasi dengan beberapa tip. Di sini KakNjang nak kongsikan 7 tip berpuasa bagi yang ada tekanan darah tinggi. Manfaat puasa bagi yang […]

Read More 7 Tip Berpuasa Bagi Yang Ada Tekanan Darah Tinggi

Kelebihan Set Berpuasa Shaklee | Azura Abdul

Set Berpuasa Shaklee

Bagi yang hidup sendirian tidak berkeluarga, sarapan dan sahur agak mudah. Namun, bagi mereka yang sudah berkeluarga, punyai anak-anak yang pelbagai karenah, sarapan dan sahur adalah waktu makan yang sangat renyah dan kritikal. Untuk selesaikan masalah, KakNjang cadangkan pengambilan Set Berpuasa Shaklee. Set Berpuasa Untuk Siapa? secara umumnya; setiap individu yang hendak berpuasa kanak-kanak pertama […]

Read More Kelebihan Set Berpuasa Shaklee | Azura Abdul

Kekal Terhidrat Sepanjang Ramadan

Kekal Terhidrat Sepanjang Ramadan

Kekal terhidrat sepanjang Ramadan? Sedar tak sedar, hari ni dah masuk Sya’ban 1440. Countdown Ramadan tak sampai 30 hari je lagi dah. Pernah terfikir tak macam mana nak pastikan kita sentiasa terhidrat sepanjang berpuasa? Tapi sebelum tu; ni KakNjang nak tanya. Adik-adik, kakak-kakak, mokcik-mokcik dah habis bayar hutang puasa? Emmm… Cakap pasal puasa ni, perkara […]

Read More Kekal Terhidrat Sepanjang Ramadan