Cara Minum ESP Shaklee Supaya Sedap

Siapa Kata ESP Shaklee tak Sedap?

ESP Shaklee tak sedap? KakNjang tak tau lah you all ambil ESP macam mana tapi KakNjang rasa ok je. Mungkin cara minum ESP itu yang membuatkan anda rasa ESP Shaklee ni tak sedap. Jadi, di sini KakNjang kongsikan beberapa resepi ESP yang bakal membuatkan anda semua terus jatuh cinta dengan ESP selepas membuatnya! Apakah Kelebihan […]

Read More Cara Minum ESP Shaklee Supaya Sedap

Smoothie Pic Dan Kulit Kayu Manis| Azura Abdul

Resepi Shaklee sedap

Sangat berkhasiat dan sesuai untuk dijadikan sebagai meal replacement, pemakanan gantian. Berikut adalah resepi Shaklee ringkas sihat berkhasiat untuk anda cuba. Apa yang anda perlukan: 2 scoop Cinch Shake Mix perisa Vanilla (atau perisa lain (choco/latte) yang anda gemari) 1/2 buah pic yang masak ranum 1/2 cawan bayam (jika ada. tak de pun ok) 1/4 […]

Read More Smoothie Pic Dan Kulit Kayu Manis| Azura Abdul

Kekal Terhidrat Sepanjang Ramadan

Kekal Terhidrat Sepanjang Ramadan

Kekal terhidrat sepanjang Ramadan? Sedar tak sedar, hari ni dah masuk Sya’ban 1440. Countdown Ramadan tak sampai 30 hari je lagi dah. Pernah terfikir tak macam mana nak pastikan kita sentiasa terhidrat sepanjang berpuasa? Tapi sebelum tu; ni KakNjang nak tanya. Adik-adik, kakak-kakak, mokcik-mokcik dah habis bayar hutang puasa? Emmm… Cakap pasal puasa ni, perkara […]

Read More Kekal Terhidrat Sepanjang Ramadan

Penuaan Sihat Bermula Hari Ini, Bukan Isnin Depan!

ESP Untuk Penuaan Sihat

KakNjang tak duduk dengan mak. Mak KakNjang kat kampung, tinggal dengan abang. Ayah dah 22 tahun pergi.  Mak jauh, memang risau je KakNjang ni. Masa tu mak dah masuk 70thn. KakNjang dah dapat#ShakleeEffects dengan ESP Shaklee. Nak bagi kat mak, supaya mak tak kerap demam, darah turun, kolesterol dan gula cantik semula. “Awat? Njang tak mau jaga mak […]

Read More Penuaan Sihat Bermula Hari Ini, Bukan Isnin Depan!

Minum ESP Selepas Berkebun!

Minum ESP selepas bersukan

Nak cerita pasal minum ESP selepas berkebun. Boleh juga minum ESP selepas bersukan. Tapi topik hari ni kita nak cerita minum ESP selepas berkebun. Pagi-pagi lagi KakNjang pergi jengok MyGym yang dah lama terbiar, penuh semak samunšŸ¤¦ā€ā™€ļø Selesaikan mana yang sempat dulu sebab matahari lebih pantas mencanak berbanding KakNjang yang agak perlahan nih heheheā€¦ dah […]

Read More Minum ESP Selepas Berkebun!

Air Penyegar Green Apple – Celery Versi Azura Abdul!

Green Juicing Apple Celery

Air penyegar ni, kalau dari namanya, memang sepatutnya hendaklah sesuatu yang menyegarkan lah kan? Apa aku cakap ni daaa… Hmmm, KakNjang kalau tak membebel tak sah. Sorry huhuhu. Tapi gambar tu senget lah… masih belum pandai pegang prop dan telefon serentak untuk selfie. Sigh… Straight to the point! Refreshment KakNjang hari ni ialah air gabungan […]

Read More Air Penyegar Green Apple – Celery Versi Azura Abdul!

Jus Hijau Untuk Penuaan Sihat.

Jus hijau untuk penuaan yang sihat. Green juicingĀ atau penyediaan jus hijau adalah satu cara mudah untuk kita dapatkan pelbagai antioksida terbaik untuk tubuh. Antioksida adalah penting untuk penuaan sihat. Sesetengah orang mengamalkan jus hijau untuk diet. Secara amnya green leafy veggies ni high in ABCEK iron manganese dan calcium. Sangat sesuai untuk mereka yang mengalami […]

Read More Jus Hijau Untuk Penuaan Sihat.