Alfalfa Galakkan Penghasilan Susu Ibu

Ibu-ibu yang menyusu menggunakan banyak cara tersendiri untuk meningkatkan penghasilan susu badan mereka. Salah satu caranya ialah dengan pengambilan sejenis herba, Alfalfa. Bagaimana alfalfa galakkan penghasilan susu ibu? Selamatkah pengambilan alfalfa untuk ibu dan bayi yang disusui? Bagaimana kaedah pengambilannya? Jom kita tengok… Apa itu alfalfa? Alfalfa, atau nama saintifiknya Medicago Sativa, adalah sejenis tumbuhan […]

Read More Alfalfa Galakkan Penghasilan Susu Ibu

Vitamin C Kunyah: Chewable-C Plus Dari Shaklee

Vitamin C Kunyah dari Shaklee Chewable-C Plusā„¢ Meningkatkan Fungsi Badan Kod Produk:10621 (90 tablet) Alami semula nikmat kesihatan. Nutrien yang betul memainkan peranan penting untuk kesihatan dan kesejahteraan secara menyeluruh. Vitamin C memainkan peranan penting dalam menyokong kesihatan keseluruhan termasuk kesihatan gigi, gusi dan secara umumya, semua yang membentuk tubuh anda. Vitamin C kunyah Chewable-C […]

Read More Vitamin C Kunyah: Chewable-C Plus Dari Shaklee

Kesan Tekanan Kepada Kesihatan

Sering kali kita tak ambil kisah tentang kesan tekanan kepada kesihatan tubuh kita. Stress. ‘Kita’ kat sini merujuk kepada semua orang, semua peringkat usia. Pelajar stress nak exam. Pekerja stress nak meet the deadline yang boss bagi. Surirumah pun stress juga, kerja tak pernah siap! Semua orang stress. So what?! Banyak what dia.. banyak buruk […]

Read More Kesan Tekanan Kepada Kesihatan

Team Bonding Team Building Melaka

Team Building Melaka

Program Team Building Melaka, Team Bonding Melaka menyediakan gabungan pelbagai aktiviti indoor dan outdoor, lasak atau tidak, basah atau kering, semuanya bertujuan untuk membina dan mengikat sesuatu pasukan. Building and bonding. Ianya merupakan program 3 hari 2 malam yang diolah khas untuk memenuhi objektif utama program bermula dari pembentukan jati diri ke arah kecemerlangan (fizikal […]

Read More Team Bonding Team Building Melaka

Variasi Serai Halia Lemon: King Longan

AirSedap

Selalu dok beli kat pasar malam air ni. AIR DETOX dia tulis kat tong tu. Mungkin sebab ada gabungan variasi serai halia lemon kot, sebab tu dia letak nama AIR DETOX tu. Hantam saja lah labu… Yang nyatanya memang tak puas minum kalau beli ni. Buat sendiri baru bestšŸ˜‰. Selalunya KakNjang fokus green juicing, pun […]

Read More Variasi Serai Halia Lemon: King Longan

Makanan Untuk Atasi Masalah Pedih Ulu Hati

Makanan Untuk Atasi Masalah Pedih Ulu Hati

KakNjang pernah bincangkan tentang masalah pedih ulu hati, gastrik, gerd semua ni kat sini. Kalau belum baca, boleh baca di sini.Ā  Tapi kali ni KakNjang nak habaq pasai 10 makanan untuk atasi masalah pedih ulu hati. Kalau tak hilang 100% pun, at least dapat kurangkan rasa pedih dan sakit tu. Ok. Sedikit info secara ringkas. […]

Read More Makanan Untuk Atasi Masalah Pedih Ulu Hati

Performance Drink – Minuman Tenaga Shaklee

Performance Drink - Minuman Tenaga Shaklee

PerformanceĀ® Natural Orange Menyegarkan dan Menghilangkan Dahaga Kod Produk: 11002 (539 g) Performance drink – minuman tenaga Shaklee. Menguasakan para atlit untuk mengejar impian, dari mula hingga ke akhir. Shaklee Sports Nutrition membantu anda memberikan prestasi terbaik.* Keistimewaan Shaklee Tingkatkan prestasi untuk mencapai kemenangan yang diimpikan. Serlahkan prestasi terbaik anda yang kekalkan momentum. Dengan proprietari […]

Read More Performance Drink – Minuman Tenaga Shaklee

Kenapa Perlu Minum Lebih Banyak Air Kosong?

Minum Lebih Air

7 Sebab Kenapa Perlu Minum Lebih Banyak Air Kosong! Kenapa perlu minum lebih banyak air kosong? Orang kata kita perlu minum air sekurang-kurangnya 8 gelas air sehari. Betul ke? [AdSense-A] Tiada bukti yang menyokong kenyataan tersebut. Malah, Institut Perubatan mencadangkan pengambilan air sebanyak 3.7L untuk lelaki dan 2.7L untuk wanita; termasuklah air dari semua makanan […]

Read More Kenapa Perlu Minum Lebih Banyak Air Kosong?

Kenapa Perut Saya Kembung?

Kenapa Perut Saya Rasa Kembung?

Kenapa perut saya kembung? Kita semua pernah rasa ni – perut kembung, perut rasa penuh sangat. Kalau baru lepas makan banyak tu, memang lah sebab makan banyak, kan? Tapi masalah perut rasa kembung ni tak selalunya disebabkan oleh makan banyak sahaja. Minum banyak sangat air pun boleh jadi sebab juga. Itu bukan masalahnya. Maslahnya ialah […]

Read More Kenapa Perut Saya Kembung?

7 Soalan Perlu Tanya Sebelum Beli Serbuk Protein!

Kali ni KakNjang nak bagitau jawapan soalan bocor – 7 Soalan Perlu Tanya Sebelum Beli Serbuk Protein Terbaik! Sebelum membeli sesuatu barang, kita perlu pastikan betul-betul yang barang itu adalah berkualiti.Ā  Jangan sekadar tengok pada harga.Ā  Tengok kepada apa kebaikan yang kita akan dapat.Ā  Betul tak? Bagaimana memilih serbuk protein soya terbaik? Sebelum tu anda […]

Read More 7 Soalan Perlu Tanya Sebelum Beli Serbuk Protein!