8 Faedah Senaman Untuk Kesihatan Otak

8 Faedah Senaman Untuk kesihatan Otak

Ramai yang bersenam untuk kurus. Ada juga yang bersenam untuk sihat. Tapi tahukah anda? Senaman juga memberi banyak faedah untuk otak. Mari kita bersenam untuk elakkan nyanyuk! … pun boleh 😉 Senaman Bantu Kita Fokus Senaman dapat bantu kita tingkatkan fokus, memberi tumpuan kepada sesuatu. Senaman yang bagaimana? Senaman yang santai-santai berjalan-jalan keliling taman atau […]

Read More 8 Faedah Senaman Untuk Kesihatan Otak

Amalan Dan Tabiat Untuk Atasi Masalah Anxiety Disorder

Amalan dan tabiat atasi masalah anxiety disorder

Terdapat beberapa langkah atau ikhtiar atau tabiat yang boleh kita usahakan untuk mencapai kesihatan mental yang lebih baik sekaligus bantu atasi masalah anxiety ini. Ramai yang sering kali mengaitkan anxiety disorder atau gelisah sebagai sakit mental dan gila. Tapi ramai yang tidak tahu bahawa pemakanan dan senaman sebenarnya boleh mempengaruhi kesihatan otak, kesihatan mental kita. […]

Read More Amalan Dan Tabiat Untuk Atasi Masalah Anxiety Disorder

Suplemen Terbaik Untuk Atasi Anxiety Kesihatan Mental

Atasi Anxiety Disorder dengan suplemen terbaik dari Shaklee

Sebelum ini KakNjang pernah kongsi dengan anda semua beberapa suplemen atau vitamin tambahan terbaik untuk atasi masalah anxiety disorder atau gangguan kecemasan atau kecelaruaan keresahan, gelisah tanpa sebab. Boleh baca tulisan KakNjang itu di sini… Apa itu Anxiety? Anxiety atau resah gelisah ni ialah bila kita ada perasaan bimbang, risau, berdebar-debar tentang sesuatu atau kadang-kadang […]

Read More Suplemen Terbaik Untuk Atasi Anxiety Kesihatan Mental

Kesan Tekanan Kepada Kesihatan

Sering kali kita tak ambil kisah tentang kesan tekanan kepada kesihatan tubuh kita. Stress. ‘Kita’ kat sini merujuk kepada semua orang, semua peringkat usia. Pelajar stress nak exam. Pekerja stress nak meet the deadline yang boss bagi. Surirumah pun stress juga, kerja tak pernah siap! Semua orang stress. So what?! Banyak what dia.. banyak buruk […]

Read More Kesan Tekanan Kepada Kesihatan

Tengok Apa Yang Dah Tak Rasa!

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua. Apa yang dah tak rasa? Ha! Apa tu?! KakNjang ni jenis malas nak kongsi apa yang orang rasa selepas makan Shaklee. Sebab pada KakNjang tak semua orang akan dapat effect yang sama walau sebab asal makan Shaklee adalah atas masalah kesihatan yang sama. Tapi KakNjang salah rupanya. Kena kongsi juga […]

Read More Tengok Apa Yang Dah Tak Rasa!

Jus Hijau Untuk Penuaan Sihat.

Jus hijau untuk penuaan yang sihat. Green juicing atau penyediaan jus hijau adalah satu cara mudah untuk kita dapatkan pelbagai antioksida terbaik untuk tubuh. Antioksida adalah penting untuk penuaan sihat. Sesetengah orang mengamalkan jus hijau untuk diet. Secara amnya green leafy veggies ni high in ABCEK iron manganese dan calcium. Sangat sesuai untuk mereka yang mengalami […]

Read More Jus Hijau Untuk Penuaan Sihat.

Hugs reduce stress!

Kaknjang nak kongsi sikit lagi dengan anda semua. Hugs reduce stress. Pernah dengar tak ni? Terutama bagi mereka yang ada #AnxietyDisorder. Kaknjang ada terbaca kat m.huffpost.com ni. Dia ada bincangkan 7 cara praktikal untuk kurangkan anxiety disorder ni. Satu yang kaknjang paling tertarik is HUGGING!😍😍😍 Did you know that hugs release oxytocin – the love hormone – which counteracts stress […]

Read More Hugs reduce stress!

Basic Set (1) untuk Anxiety Disorder

Me-meow…Saya Tutti. Hobi saya gigit telinga ayah😸😸😸😺😺😺.Ummi kata 3 botol ni untuk #AnxietyDisorder memang best. B-Complex + Ostematrix + Lecithin. Memang set bajet habis nih! Patut le mood ayah baik je… Gigit telinga pun dia tak marah. Ayah balik nanti nak gigit lagi lah😼😼😼 Sape nak? Wasap ummi saya ye! 📲📲📲 0196686767 #MomIsHome #LiveAmazing #theShakleeWay #supplements4Anxiety #Ostematrix #lecithin #BComplex Klik di […]

Read More Basic Set (1) untuk Anxiety Disorder