Makanan Untuk Atasi Masalah Pedih Ulu Hati

Makanan Untuk Atasi Masalah Pedih Ulu Hati

KakNjang pernah bincangkan tentang masalah pedih ulu hati, gastrik, gerd semua ni kat sini. Kalau belum baca, boleh baca di sini.  Tapi kali ni KakNjang nak habaq pasai 10 makanan untuk atasi masalah pedih ulu hati. Kalau tak hilang 100% pun, at least dapat kurangkan rasa pedih dan sakit tu. Ok. Sedikit info secara ringkas. […]

Read More Makanan Untuk Atasi Masalah Pedih Ulu Hati

Tengok Apa Yang Dah Tak Rasa!

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua. Apa yang dah tak rasa? Ha! Apa tu?! KakNjang ni jenis malas nak kongsi apa yang orang rasa selepas makan Shaklee. Sebab pada KakNjang tak semua orang akan dapat effect yang sama walau sebab asal makan Shaklee adalah atas masalah kesihatan yang sama. Tapi KakNjang salah rupanya. Kena kongsi juga […]

Read More Tengok Apa Yang Dah Tak Rasa!

Jus Hijau Untuk Penuaan Sihat.

Jus hijau untuk penuaan yang sihat. Green juicing atau penyediaan jus hijau adalah satu cara mudah untuk kita dapatkan pelbagai antioksida terbaik untuk tubuh. Antioksida adalah penting untuk penuaan sihat. Sesetengah orang mengamalkan jus hijau untuk diet. Secara amnya green leafy veggies ni high in ABCEK iron manganese dan calcium. Sangat sesuai untuk mereka yang mengalami […]

Read More Jus Hijau Untuk Penuaan Sihat.

Masalah Pedih Hulu Hati (Heartburn) … let’s tackle its root!

Acid Reflux/GERD atau Gastrik? Pedih hulu hati heartburn? Dua-dua sakit dia lebih kurang sama saja. Acid reflux ni jadi bila apa yg kita makan dia backflow semula ke esophagus.    Naik ke atas ke tekak kita.     Kalau GERD dia jadi kat saluran nak masuk perut, gastrik pulak dia dlm perut…most likely bawah sikit […]

Read More Masalah Pedih Hulu Hati (Heartburn) … let’s tackle its root!