Promosi Shaklee Ogos 2019 – Vivix Murah!

Promosi Shaklee Ogos 2019 - Vivix Murah

Bulan kemerdekaan ini, jom kita merdekakan diri kita dan mak ayah kita dari penyakit-penyakit kronik yang sering bertandang di usia tua. Ha? Kenapa KakNjang cakap begitu? Sebab bulan ni Shaklee buat promosi vivix!  VIVIX Shaklee! Apa keistimewaan VIVIX Shaklee? Kaya dengan resveratrol dan polyphenol dari tumbuh-tumbuhan. Apa fungsi Resveraterol dan Polyphenols? Melindungi dan baikpulih DNA dengan […]

Read More Promosi Shaklee Ogos 2019 – Vivix Murah!

Penyakit Kronik Yang Biasa Dihidapi Oleh Warga Tua

Penyakit Kronik yang sering dihidapi oleh warga tua

Penyakit kronik di kalangan warga tua menyebabkan mereka jadi kurang keupayaan untuk menetap di rumah sendiri. Penyakit kronik juga mempengaruhi kesihatan, kualiti hidup dan beban kewangan yang sering dikaitkan dengan penyakit jangka masa panjang warga tua tersebut. Namun, melalui kajian pakar ke atas misteri penuaan melahirkan pelbagai pemakanan tambahan untuk menyokong anti penuaan, seperti resveratrol […]

Read More Penyakit Kronik Yang Biasa Dihidapi Oleh Warga Tua

Manfaat Resveratrol Bantu Kawal Berat Badan Sihat

resveratrol kawal berat badan

Resveratrol merupakan sebatian polifenol yang terdapat dalam tumbuhan tertentu dan dalam wain merah yang mempunyai sifat antioksidan. Banyak kajian menunjukkan bahawa resveratrol bersifat anti-kanser. Namun dalam entri kali ini, KakNjang hendak kongsikan bagaimana resveratrol sangat bermanfaat dalam usaha untuk kawal dan turunkan berat badan. Dalam banyak-banyak sifat resveratrol yang hebat itu, ada 3 fungsi resveraterol […]

Read More Manfaat Resveratrol Bantu Kawal Berat Badan Sihat

Apa Itu Detox, KakNjang?

Apa itu detox

Detox. Apa itu detox? Selalunya bila orang sebut detox, mesti yang terlintas difikiran ialah keadaan membuang yang sangat menyiksakan, sampai ada yang letih memikirkannya. Mungkin itu maksud detox untuk anda. Tapi pada KakNjang, membuang itu hanya sebahagian dari detox. Membuang yang macam mana? Ha… itu persoalan lain pulak. Pagi ni KakNjang cuma nak kongsi sedikit […]

Read More Apa Itu Detox, KakNjang?

Masalah Buah Pinggang Banyak Lemak!

Masalah buah Pinggang berlemak

Masalah buah pinggang boleh timbul dari sebab yang tak terduga. Timbul juga bila keadaan dah teruk. Masalah buah pinggang berlemak pun sama. Visceral fat ialah lemak yang berada di sekeliling organ dalaman kita. Gemuk atau tidak, kehadiran lemak ini penting untuk memberi perlindungan dari hentakan luar, juga membantu organ-organ dalaman kita berada ditempatnya dengan selesa. […]

Read More Masalah Buah Pinggang Banyak Lemak!

Set Tenaga Untuk Kehidupan – Double Vivix Shaklee!

Tenaga untuk kehidupan

Set Tenaga Untuk Kehidupan Energy For Life Set Kod Produk: 00P298 Kini semua orang boleh menjalani kehidupan yang sihat, cergas dan bertenaga. Nutrisi untuk kehidupan yang lebih ceria, sentiasa bertenaga sepanjang hari, tanpa mengira usia. Rasa lebih muda, sihat, penuh bertenaga dan cergas! Set Tenaga Untuk Kehidupan ini terdiri daripada: 2 botol Vivix 2 keping […]

Read More Set Tenaga Untuk Kehidupan – Double Vivix Shaklee!

Sarapan Untuk Perut Meragam

Sarapan Untuk Perut Meragam

Bagaimana hendak mulakan hari dengan yang terbaik? Untuk memastikan perut tua ni kurang meragam, KakNjang akan pastikan apa yang pertama masuk ke perut ni adalah fiber. Jadi ni contoh sarapan untuk perut meragam. InSyaaAllah. Sebelum ni KakNjang pernah kongsi kenapa sarapan pagi sangat penting. Kalau belum baca, boleh baca kat sini. KakNjang juga pernah kongsi […]

Read More Sarapan Untuk Perut Meragam

Pemakanan Seimbang Untuk Warga Emas

Semakin menua, semakin berkurangan kalori diperlukan. Tambahan pula, setiap apa yang dimakan hendaklah berkhasiat dan melengkapi keperluan nutrisi tubuh warga emas tersebut tanpa berlebihan. Jadi cabarannya di sini adalah untuk menyediakan keperluan pemakanan seimbang untuk warga emas hari ini. Bagaimana untuk melengkapkan keperluan nutrisi bagi warga emas hari ini? Melengkapkan keperluan nutrisi bagi warga emas merupakan […]

Read More Pemakanan Seimbang Untuk Warga Emas

Set Detox Shaklee

Set Detox Shaklee untuk permulaan baharu yang sihat

Set Detox Detox Set Kod Produk: 00P305 Untuk permulaan baharu yang sihat. Mulakan langkah baharu dan dapatkan kelebihan detoksifikasi daripada sistem penghadaman yang sihat, tampilkan kulit yang sihat berseri, tubuh yang mantap dan cantik. Diperbuat daripada adunan sinergi herba lembut dan nutrien lain, set ini membantu untuk menyokong proses detoksifikasi harian anda secara semula jadi. […]

Read More Set Detox Shaklee

Vivix Shaklee Memberi Perlindungan ke Peringkat Sel

Vivix (R) Minuman Botani yang Lazat   Kategori Penuaan Sihat: Rasa lebih muda. Rasa lebih sihat.  Alami hidup yang lebih bermakna, bahagia dan bertenaga.   VIVIX merupakan minuman botani lazat yang mengandungi campuran botani khas Shaklee termasuk ekstrak Polygonum Cuspaditum, Anggur Muscadine, Elderberi Eropah dan Lobak Ungu.* Keistimewaan Shaklee Campuran proprietari saintifik termaju Shaklee adalah […]

Read More Vivix Shaklee Memberi Perlindungan ke Peringkat Sel