Suplemen Semulajadi Untuk Masalah Anxiety

Cadangan Suplemen Semulajadi Shaklee Untuk Atasi Masalah Anxiety Disorder | Azura Abdul

Hari ini KakNjang nak kongsi dengan anda semua beberapa suplemen semulajadi untuk tangani masalah Anxiety. Anxiety ni perasaan bimbang, risau, berdebar-debar pasal sesuatu atau kadang-kadang tanpa sebab pun.   Dalam keadaan ekstrem, seseorang yang mengidap Anxiety ini boleh ada panic attack. Tanda-tandanya seakan sama dengan serangan jantung; sakit dada, berpeluh, sesak nafas, jantung berdebar-debar dan […]

Read More Suplemen Semulajadi Untuk Masalah Anxiety

Testimoni Peribadi: Vitamin C Untuk Pesakit Demam Denggi

Hari ini KakNjang nak kongsi sedikit bagaimana KakNjang pastikan anak yang kena demam denggi untuk dapatkan vitamin C yang cukup. Demam COVID-19 belum reda. Tapi demam denggi ni sebenarnya sudah lama tak reda-reda. COVID-19 mungkin akan ada anti-virusnya. Tapi demam denggi ni sejak dulu hingga kini belum ada vaksinnya. Ketahui lebih lanjut tentang vitamin C […]

Read More Testimoni Peribadi: Vitamin C Untuk Pesakit Demam Denggi

7 Manfaat Kesihatan Vitamin B

Vitamin B adalah vitamin larut air. Bermaksud vitamin B tidak disimpan oleh tubuh, disingkirkan melalui kencing, perlu topup setiap hari. Antara manfaat vitamin B: ● kurangkan tekanan ● tingkatkan tenaga ● kulit yang sihat ● rambut dan kuku yang sihat ● pembentukan otak dan saraf tunjang yang sihat ● jantung yang sihat ● bantu dalam […]

Read More 7 Manfaat Kesihatan Vitamin B
Jun 15, 2020

Tag:

Bagaimana Memulakan Rutin Pagi Untuk Hari Yang Lebih Baik?

How do you start your day? KakNjang macam biasa… Makan Senaman Suplemen dengan bijak! ◇ Pagi ni KakNjang sarap ni… ESP soy protein + nestum oat + LFM + air tapis 1 Telor 1/2 masak Salad + timun with Almond Butter Kenyang baq-ang! ◇ Senaman? Bangun tidor tadi dah plank, wall push-ups and knee-high sikit. […]

Read More Bagaimana Memulakan Rutin Pagi Untuk Hari Yang Lebih Baik?

Pemakanan Seimbang Untuk Warga Emas

Semakin menua, semakin berkurangan kalori diperlukan. Tambahan pula, setiap apa yang dimakan hendaklah berkhasiat dan melengkapi keperluan nutrisi tubuh warga emas tersebut tanpa berlebihan. Jadi cabarannya di sini adalah untuk menyediakan keperluan pemakanan seimbang untuk warga emas hari ini. Bagaimana untuk melengkapkan keperluan nutrisi bagi warga emas hari ini? Melengkapkan keperluan nutrisi bagi warga emas merupakan […]

Read More Pemakanan Seimbang Untuk Warga Emas

4 Suplemen Bantu Cepat Pulih Sakit Badan Selepas Bersukan

4 suplemen bantu cepat pulih sakit badan selepas bersukan

Kita mungkin dah ada satu set rutin senaman harian atau mingguan yang diikuti untuk memastikan kecerdasan dan kecergasan kita tip top. Tetapi akan ada satu masa di mana kita rasa sakit badan  selepas bersukan, sebab kita terlebih bersukan… kata KakNjang. Betul ke ada istilah terlebih bersukan ni? Apa yang KakNjang maksudkan dengan terlebih bersukan ni? […]

Read More 4 Suplemen Bantu Cepat Pulih Sakit Badan Selepas Bersukan

Set Keperluan Harian (Daily Essential Set) Shaklee

Set Keperluan Harian Shaklee

Set Keperluan HarianDaily Essential SetKod Produk: 00P297 Nutrisi penting Shaklee melengkapi keperluan nutrisi asas anda dengan gabungan Shaklee ESP Soy Protein Isolate Powder, B-Complex with folic acid, Vita-Lea®, OmegaGuard™ dan Sustained Release Vita-C PlusTM. Dengan 28 vitamin dan mineral penting, asid lemak omega-3, 14g protein setiap hidangan, dan 500mg Vitamin C semula jadi setiap hidangan, pek […]

Read More Set Keperluan Harian (Daily Essential Set) Shaklee

B-Complex Shaklee – Tukar makanan kepada tenaga

B-Complex Shaklee

B-Complex Shaklee Lengkap dengan Kesemua Lapan Vitamin BKod Produk: 10164 (120 tablet) Alami semula nikmat kesihatan. Nutrien yang betul memainkan peranan penting untuk keseluruhan kesihatan dan kesejahteraan. Vitamin B memainkan peranan penting untuk fungsi tubuh kerana ia membantu menukar makanan kepada tenaga untuk sel-sel anda* Keistimewaan B-Complex Shaklee – Sistem Penyerapan Bioaktif Berpaten Asid Folik, salah […]

Read More B-Complex Shaklee – Tukar makanan kepada tenaga

Masalah Pedih Hulu Hati (Heartburn) … let’s tackle its root!

Acid Reflux/GERD atau Gastrik? Pedih hulu hati heartburn? Dua-dua sakit dia lebih kurang sama saja. Acid reflux ni jadi bila apa yg kita makan dia backflow semula ke esophagus.    Naik ke atas ke tekak kita.     Kalau GERD dia jadi kat saluran nak masuk perut, gastrik pulak dia dlm perut…most likely bawah sikit […]

Read More Masalah Pedih Hulu Hati (Heartburn) … let’s tackle its root!

Hugs reduce stress!

Kaknjang nak kongsi sikit lagi dengan anda semua. Hugs reduce stress. Pernah dengar tak ni? Terutama bagi mereka yang ada #AnxietyDisorder. Kaknjang ada terbaca kat m.huffpost.com ni. Dia ada bincangkan 7 cara praktikal untuk kurangkan anxiety disorder ni. Satu yang kaknjang paling tertarik is HUGGING!😍😍😍 Did you know that hugs release oxytocin – the love hormone – which counteracts stress […]

Read More Hugs reduce stress!