Tengok Apa Yang Dah Tak Rasa!

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua. Apa yang dah tak rasa? Ha! Apa tu?! KakNjang ni jenis malas nak kongsi apa yang orang rasa selepas makan Shaklee. Sebab pada KakNjang tak semua orang akan dapat effect yang sama walau sebab asal makan Shaklee adalah atas masalah kesihatan yang sama. Tapi KakNjang salah rupanya. Kena kongsi juga […]

Read More Tengok Apa Yang Dah Tak Rasa!

Pemakanan Seimbang Untuk Warga Emas

Warga Emas kekurangan 9 nutrisi berikut

Semakin menua, semakin berkurangan kalori diperlukan. Tambahan pula, setiap apa yang dimakan hendaklah berkhasiat dan melengkapi keperluan nutrisi tubuh warga emas tersebut tanpa berlebihan. Jadi cabarannya di sini adalah untuk menyediakan keperluan pemakanan seimbang untuk warga emas hari ini. Bagaimana untuk melengkapkan keperluan nutrisi bagi warga emas hari ini? Melengkapkan keperluan nutrisi bagi warga emas merupakan […]

Read More Pemakanan Seimbang Untuk Warga Emas

Berpeluh Tanpa Keluar Rumah!

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera semua keluarga dan rakan taulan KakNjang. Hari ni KakNjang nak kongsi dengan ibu-ibu yang bekerja dari rumah, mahupun surirumah sepenuh masa, bagaimana nak berpeluh sakan di rumah. Berpeluh Tanpa Keluar Rumah! KakNjang selalu kongsi dengan rakan-rakan sekolah KakNjang tentang penuaan sihat dan macam-macam cadangan KakNjang dapat dari mereka terutama bagaimana nak bakar […]

Read More Berpeluh Tanpa Keluar Rumah!

4 Suplemen Bantu Cepat Pulih Sakit Badan Selepas Bersukan

4 suplemen bantu cepat pulih sakit badan selepas bersukan

Kita mungkin dah ada satu set rutin senaman harian atau mingguan yang diikuti untuk memastikan kecerdasan dan kecergasan kita tip top. Tetapi akan ada satu masa di mana kita rasa sakit badan  selepas bersukan, sebab kita terlebih bersukan… kata KakNjang. Betul ke ada istilah terlebih bersukan ni? Apa yang KakNjang maksudkan dengan terlebih bersukan ni? […]

Read More 4 Suplemen Bantu Cepat Pulih Sakit Badan Selepas Bersukan

Sarapan Pagi Itu Sangat Penting!

Sarapan pagi itu penting!

Sarapan pagi sangat penting. Kalau tidak, tak de lah orang kampung dok kata… Breakfast is the most important meal of the day! Atau Breakfast like a king! Kenapa sarapan pagi sangat penting? Orang kata sarapan berkhasiat mencorakkan hari anda dengan baik. Bantu kawal berat badan dan kawal kadar metabolisma tubuh. Apa yang kita semua dah […]

Read More Sarapan Pagi Itu Sangat Penting!

Darah Tinggi: Makin Tua Makin Tinggi

Darah Tinggi makin tua makin tinggi

Darah tinggi atau setengah orang panggil hypertension, bacaannya makin tinggi bila kita makin tua. Setengah orang bacaan tekanan darahnya berada atas sedikit dari paras normal (120/80 – 139/89) ketika pertengahan usia (30an – 40an). Bacaan ini mungkin tidak cukup tinggi untuk dikategorikan sebagai tekanan darah tinggi, namun kajian menunjukkan bahawa mereka yang mempunyai bacaan darah […]

Read More Darah Tinggi: Makin Tua Makin Tinggi

Promosi Shaklee Januari 2018

Promosi Shaklee Januari 2018

Bulan baru – Promosi Shaklee Januari 2018. Shaklee ada beri promosi baru yang hebat untuk semua ahlinya, juga buat pelanggan dan pengguna Shaklee secara keseluruhannya. Paling best lagi bila produk yang tengah promosi ni merupakan gandingan hebat kepada produk Shaklee yang baru dilancarkan bulan ni Januari 2018. Produk promosi bulan ini ialah Omega-3 terhebat di pasaran, […]

Read More Promosi Shaklee Januari 2018

Faedah CoQ10 Untuk Kulit Sihat Awet Muda

CoQ10 untuk kulit kelihatan awet muda

Ramai yang belum tahu faedah CoQ10 untuk kulit sihat awet muda. Ada yang belum pernah dengar pun. Tak pa. Mai KakNjang cerita… Anda semua tahu tak bagaimana CoQ10 mampu untuk bantu kulit kita sihat dan kekal awet muda? Sebelum-sebelum ni KakNjang dah kongsi Apa Itu CoQ10 dan Manfaat CoQ10 di mana kita semua dah tahu betapa pentingnya […]

Read More Faedah CoQ10 Untuk Kulit Sihat Awet Muda

Shaklee Lancar Produk Baru – CoQ-Trol Plus

Shaklee lancar produk baru CoQ-Trol Plus

Bulan ni Shaklee lancar produk baru. Ramuan utama dia CoQ10 atau nama penuhnya CoEnzyme-Q10. Nama commercial Shaklee bagi – CoQ-Trol Plus. Sebelum ni dah pernah ada di pasaran Malaysia dengan nama CoQHeart. Vitamin untuk jantung kita. Kembali dengan formulasi tambahan yang lebih mantap, CoQ10 yang dulu hanya digabungkan dengan VitaminE, kini dirumus bersama Resveratrol, super […]

Read More Shaklee Lancar Produk Baru – CoQ-Trol Plus

Kepentingan CoQ10 Untuk Penuaan Sihat

Kepentingan CoQ10 untuk penuaan sihat.

Hari ini kaknjang nak kongsi dengan pembaca semua kepentingan CoQ10 untuk penuaan sihat. Kenapa CoQ10 ni perlu untuk datuk dan nenek hadapi hari tua mereka dengan lebih sihat bertenaga? Kaknjang pernah kongsi sebelum ni tentang Misteri Penuaan di mana para saintis membuat keputusan bahawa penuaan hanya akan menjadi lebih sihat, seronok dan produktif jika jumlah penyakit-penyakit […]

Read More Kepentingan CoQ10 Untuk Penuaan Sihat