Ostematrix Shaklee – Untuk Kesihatan Tulang

OsteMatrix Shaklee untuk Pemuaan Sihat | Azura Abdul

Hargai Tulang Anda dengan Nutrien Pembina Tulang Ostematrix ShakleeKod Produk: 10128 (120 caplets)Saranan penggunaan:Untuk dewasa sahaja. Ambil 4 kaplet sekali sehari selepas makan. Tulang yang kuat untuk tubuh yang kuat. Bina dan pastikan tulang anda kuat dengan nutrien pembina tulang untuk memastikan ia kekal sihat sepanjang masa. Tulang merupakan sistem sokongan tubuh anda, kerana itulah […]

Read More Ostematrix Shaklee – Untuk Kesihatan Tulang

Masalah Pedih Hulu Hati (Heartburn) … let’s tackle its root!

Acid Reflux/GERD atau Gastrik? Pedih hulu hati heartburn? Dua-dua sakit dia lebih kurang sama saja. Acid reflux ni jadi bila apa yg kita makan dia backflow semula ke esophagus.    Naik ke atas ke tekak kita.     Kalau GERD dia jadi kat saluran nak masuk perut, gastrik pulak dia dlm perut…most likely bawah sikit […]

Read More Masalah Pedih Hulu Hati (Heartburn) … let’s tackle its root!

Hugs reduce stress!

Kaknjang nak kongsi sikit lagi dengan anda semua. Hugs reduce stress. Pernah dengar tak ni? Terutama bagi mereka yang ada #AnxietyDisorder. Kaknjang ada terbaca kat m.huffpost.com ni. Dia ada bincangkan 7 cara praktikal untuk kurangkan anxiety disorder ni. Satu yang kaknjang paling tertarik is HUGGING!??? Did you know that hugs release oxytocin – the love hormone – which counteracts stress […]

Read More Hugs reduce stress!

Basic Set (1) untuk Anxiety Disorder

Me-meow…Saya Tutti. Hobi saya gigit telinga ayah??????.Ummi kata 3 botol ni untuk #AnxietyDisorder memang best. B-Complex + Ostematrix + Lecithin. Memang set bajet habis nih! Patut le mood ayah baik je… Gigit telinga pun dia tak marah. Ayah balik nanti nak gigit lagi lah??? Sape nak? Wasap ummi saya ye! ??? 0196686767 #MomIsHome #LiveAmazing #theShakleeWay #supplements4Anxiety #Ostematrix #lecithin #BComplex Klik di […]

Read More Basic Set (1) untuk Anxiety Disorder

Osteoporosis – natijah kurang kalsium!

Kesan kekurangan kalsium yang paling menakutkan – OSTEOPOROSIS! Kenapa kaknjang kata kesan kekurangan kalsium ni paling menakutkan? Sebab kita tak boleh rasa bone mass loss ni.. bila masa dia kurang pun tak tau. Tup-tup tulang semua dah rapuh…dah sakit-sakit sana sini… Bila kita tak jaga keperluan kalsium terutama untuk tulang, ni lah natijahnya – osteoporosis. Kesan kekurangan […]

Read More Osteoporosis – natijah kurang kalsium!

Bone Mass vs Age – All must know!

Refer to this graph… ini yang kaknjang dok cerita tadi tu…. Bone Mass (Ketumpatan Tulang) VS Age (Umur) Dari seawal usia dilahirkan hingga 20 tahun – setiap tahun kita akan meninggi dan membesar dan tulang kita semakin tumpat. Dan kita perlukan kalsium untuk semua itu. Di usia 20 – 30 tahun, puncak ketumpatan tulang kita […]

Read More Bone Mass vs Age – All must know!

Kalsium – keperluan harian!

Tubuh kita perlukan kalsium pada setiap peringkat umur… Pada peringkat awal di usia muda, kita perlukan kalsium untuk proses tumbesaran. Kena top up kalsium! Di usia 20-30 tumbesaran dah maximum dan tubuh tidak lagi menyimpan kalsium. Kena top up kalsium!    Melangkah 30-40an, kalsium mula berkurangan akibat wear and torn. Kena top up kalsium!  Melangkah ke 50 ke […]

Read More Kalsium – keperluan harian!
Ogos 5, 2016

Energy Booster : : Kenapa Ostematrix?

Kak Njang minat cerita Popeye. Siapa ingat cartoon ni? Lama dah cerita ni… klasik sungguh.   Sedari dulu lagi ramai dah tahu kebaikan magnesium ni…sampai terus dibuat cartoon!    Punyalah berusahanya mereka untuk memastikan anak-anak minat makan sayur, terutamanya bayam.   Cuba tengok Popeye tu.  Makan bayam saja terus naik semua muscle.  Dari kurus keding […]

Read More Energy Booster : : Kenapa Ostematrix?
Februari 23, 2016

Energy Booster :: What Shaklee Have To Offer?

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.   Energy Booster! Antara isu besar untuk semua yang berada di pertengahan umur… 40 ke atas khususnya.   Dari mana kita dapat tenaga/energy?  Secara fitrahnya kita dapat energy dari MACRONUTRIENT yang kita makan sehari-hari… gabungan Karbohidrat + Protin + Lemak. MACRO sebab kita kena ambik dalam kuantiti yang banyak baru nak dapat hasilnya. […]

Read More Energy Booster :: What Shaklee Have To Offer?
Februari 17, 2016

Ways to Improve Your Energy! Apa Kata Pakar?

Ni kaknjang summarizekan for you all.   Untuk sihat bertenaga melakukan aktiviti di siang hari, ada beberapa supplement yang mampu beri perubahan. Tapi apa pun cuba consult dengan doktor keluarga dahulu sebelum memulakan sesuatu pengambilan supplement.   Untuk supplement, you all boleh cuba Caffeine (coffee or tea), Guarana (herb – juga ada caffeine), Ginseng (herb […]

Read More Ways to Improve Your Energy! Apa Kata Pakar?
Februari 17, 2016