Apa Itu Detox, KakNjang?

Apa itu detox

Detox. Apa itu detox? Selalunya bila orang sebut detox, mesti yang terlintas difikiran ialah keadaan membuang yang sangat menyiksakan, sampai ada yang letih memikirkannya. Mungkin itu maksud detox untuk anda. Tapi pada KakNjang, membuang itu hanya sebahagian dari detox. Membuang yang macam mana? Ha… itu persoalan lain pulak. Pagi ni KakNjang cuma nak kongsi sedikit […]

Read More Apa Itu Detox, KakNjang?

Masalah Buah Pinggang Banyak Lemak!

Masalah buah Pinggang berlemak

Masalah buah pinggang boleh timbul dari sebab yang tak terduga. Timbul juga bila keadaan dah teruk. Masalah buah pinggang berlemak pun sama. Visceral fat ialah lemak yang berada di sekeliling organ dalaman kita. Gemuk atau tidak, kehadiran lemak ini penting untuk memberi perlindungan dari hentakan luar, juga membantu organ-organ dalaman kita berada ditempatnya dengan selesa. […]

Read More Masalah Buah Pinggang Banyak Lemak!

7 Tip Untuk Perut Sihat Lebih Lama

Perut Sihat Lebih Lama

Ramai yang hendak sihat dan mampu untuk menikmati pelbagai jenis makanan sehingga ke usia tua. Masalahnya, ramai yang tidak ambil kisah perihal kesihatan perut sedari awal usia. Akibatnya perut jadi sangat sensitif. Hatta sedikit kesilapan dalam memilih makanan akan menyebabkan perut sakit. Untuk itu, KakNjang nak berkongsi dengan anda semua – 7 tip untuk perut […]

Read More 7 Tip Untuk Perut Sihat Lebih Lama

Set Kesihatan Perut – Basic

Set Kesihatan Perut Shaklee.

 Set Kesihatan Perut Melegakan ketidakhadaman, melawaskan dan kembalikan fungsi perut yang sihat. Kategori Kesihatan Penghadaman Rangkaian kesihatan penghadaman Shaklee ini menyokong sistem penghadaman yang sihat, membantu mengembalikan keseimbangan pencernaan semulajadi dan melindungi dari masalah sembelit. Set Kesihatan Penghadaman atau Set Kesihatan Perut ini secara asasnya terdiri dari 3 suplemen hebat yang mempunyai kekuatan tersendiri.  Alfalfa […]

Read More Set Kesihatan Perut – Basic

Herb-Lax Shaklee Melawaskan Secara Alami

HerbLax Shaklee Melawaskan secara alami

 HerbLax Shaklee Untuk Pelawasan HerbLax Shaklee Melawas Secara Semulajadi Pemakanan seimbang yang kaya dengan serat (buah-buahan, dayur-sayuran dan bijirin), pengambilan air yang banyak (sekurang-kurangnya 3L setiap hari) dan senaman yang kerap (30 minit setiap sesi, 3-4 kali seminggu) menyumbang kepada pergerakan usus yang sihat.   Untuk melegakan masalah sembelit yang kadang-kala berlaku, HerbLax Shaklee melegakan […]

Read More Herb-Lax Shaklee Melawaskan Secara Alami